reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja już po wizycie, lekarz mówi, ze 5 pęcherzyków jest obiecujących, jeden może jeszcze podrośnie. Reszta malizna. Największe mają 20mm. Punkcja w pon. Jutro mam ostatnią dawkę menopuru plus podwójne uwolnienie wieczorem ( ovitrelle plus diphereline 0,1 ale tylko jeden żeby nie pękły za szybko...taki mix mi wymyślił). Boje się, ze w pon już może być późno ale w niedziele są zamknięci. To będzie moj 13 dzień cyklu, ostatnio punkcja była w 10. Ryzyk fizyk, albo będą dojrzałe albo zdegenerowane albo niedojrzałe albo już pękną 🤷🏻‍♀️ Czas pokaże, nie nastawiam się na wiele. W karcie mam wpisane, ze idę na cyklu własnym i lekarz się śmiał, ze się trochę zdziwią na punkcji bo mam więcej niż jeden pęcherzyk ;)
Od Ovitrelle do punkcji mija zawsze 36 h i tez to zawsze w sobote wieczorem bralam.Wszystko dobrze rokuje,jeszcze nie rwij wlosow z glowy😂mam nadzieje,ze bedzie mile zaskoczenie w Pon🤗

nie martw sie , bralas kupe innego dziadostwa. ile koenzymu bralas? bo ka zwiekszylam.sobie dawke ze 100d do 200mg
Brałam różnie, czasami 100, czasami 200 + inne cuda.
Im więcej o tym wszystkim myślę tym bardziej nierealne mi się wydaje zajście w ciążę na swoich komórkach w tym wieku. Naprawdę to jak wygrana w totka.
Bardzo żałuję, że nie byłam w stanie namówić męża na in vitro conajmniej 5 lat wcześniej

Brałam różnie, czasami 100, czasami 200 + inne cuda.
Im więcej o tym wszystkim myślę tym bardziej nierealne mi się wydaje zajście w ciążę na swoich komórkach w tym wieku. Naprawdę to jak wygrana w totka.
Bardzo żałuję, że nie byłam w stanie namówić męża na in vitro conajmniej 5 lat wcześniej
A bralyscie w czasie stymulki? Mi lekarz mówił żeby już nic nie brać od okresu to może chociaż wino będę pic do tego poniedziałku 😜

reklama
A bralyscie w czasie stymulki? Mi lekarz mówił żeby już nic nie brać od okresu to może chociaż wino będę pic do tego poniedziałku 
W trakcie też brałam wszystko oprócz dhea, bo gdzieś kiedyś czytałam, że dhea i menopur mogą uszkodzić komórki. Nie wiem czy to prawda ale wolałam nie ryzykować. Nie wiem czy to wino teraz ci coś pomoże, trzeba było się upijać wcześniej 😉
Zrobiłaś wszystko co mogłaś, teraz spróbuj się zrelaksować do poniedziałku bo potem kolejny stres

Do góry