reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Może i masz rację, że się przyzwyczaja, ale jak ja pomyślę o tym Twoim plukaniu i zatok i grzebienie w nosie to aż mnie ciarki przechodzą i Cię podziwiam. Choć pewnie jak Ty tak cierpiałas z tym zaatkanym nosem to pewnie człowiek jest gotowy zrobić wiele byle się lepiej poczuć.

Mnie jakoś dziwnie teraz bolą zastrzyki w brzuch, ale nie mam wyjścia i wiadomo, że jeśli się uda to z checia je będę robić dalej.
Noooo to jest dla mnie duza ulga zaraz po tym bo dzisiaj znowu pol dnia przesmarkalam i przekichalam. Co do zastrzykow to wlasnie ide sie kujnac ;) Dasz rade zobaczysz ;)

reklama
@fredka84 patrzaj coś narobiła ostatnio nawe memy o Tb są 🤪

Załączniki

• Screenshot_20210301_201239_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_20210301_201239_com.facebook.katana.jpg
    287,3 KB · Wyświetleń: 80
No właśnie i ja jakoś też podświadomie czuję, że ten drugi nie ma szans... wiec jesli ma pomóc temu średniakowi to może warto.... Sama nie wiem, spadło to dzisiaj na nas jak grom z nieba. Zarodki przebadane i obydwa zdrowe
U nas lekarz ani embriologiem nigdy nie sugerowali ile wziąść zarodków. Po pierwszej stymulacji mieliśmy trzy zarodki, miały być podane 3 dniowe, zdecydowaliśmy się na podanie jednego, bo bliźniaki a dwa zostaną na później. Ale ciąży nie było a pozostałe dwa nie dotrwały do stadium blastocysty... był straszny ból 😭 po drugiej stymulacji znowu 3 zarodki ale tym razem zdecydowano o hodowli do blastocysty, bez wahania podjęliśmy decyzję, że tym razem zabieramy dwa. Jeden się przyjął i juz wkrótce się urodzi😍trzecia blastka niestety nie doczekała mrozenia. Jeżeli będziemy jeszcze raz podchodzić do stymulacji to tez zdecydujemy się na dwa😉

Justi, nie strasz nawet bo pojadę i zastrzelę tego karłowatego typa za takie pomysły.
Kiedyś czytałam, ze refundację leków definiuje nam UE(nie wiem na jakiej zasadzie) i tego się trzymam.

U nas lekarz ani embriologiem nigdy nie sugerowali ile wziąść zarodków. Po pierwszej stymulacji mieliśmy trzy zarodki, miały być podane 3 dniowe, zdecydowaliśmy się na podanie jednego, bo bliźniaki a dwa zostaną na później. Ale ciąży nie było a pozostałe dwa nie dotrwały do stadium blastocysty... był straszny ból 😭 po drugiej stymulacji znowu 3 zarodki ale tym razem zdecydowano o hodowli do blastocysty, bez wahania podjęliśmy decyzję, że tym razem zabieramy dwa. Jeden się przyjął i juz wkrótce się urodzi😍trzecia blastka niestety nie doczekała mrozenia. Jeżeli będziemy jeszcze raz podchodzić do stymulacji to tez zdecydujemy się na dwa😉
Lubię czytać o happy endach.
U nas z 7/12 zarodków w 3 dobie było za***** i co? I żadna morula nie zmieniła się w blastkę.

reklama
Do góry