reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Może i masz rację, że się przyzwyczaja, ale jak ja pomyślę o tym Twoim plukaniu i zatok i grzebienie w nosie to aż mnie ciarki przechodzą i Cię podziwiam. Choć pewnie jak Ty tak cierpiałas z tym zaatkanym nosem to pewnie człowiek jest gotowy zrobić wiele byle się lepiej poczuć.

Mnie jakoś dziwnie teraz bolą zastrzyki w brzuch, ale nie mam wyjścia i wiadomo, że jeśli się uda to z checia je będę robić dalej.
Noooo to jest dla mnie duza ulga zaraz po tym bo dzisiaj znowu pol dnia przesmarkalam i przekichalam. Co do zastrzykow to wlasnie ide sie kujnac ;) Dasz rade zobaczysz ;)

reklama
@fredka84 patrzaj coś narobiła ostatnio nawe memy o Tb są 🤪

Załączniki

• Screenshot_20210301_201239_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_20210301_201239_com.facebook.katana.jpg
    287,3 KB · Wyświetleń: 76
No właśnie i ja jakoś też podświadomie czuję, że ten drugi nie ma szans... wiec jesli ma pomóc temu średniakowi to może warto.... Sama nie wiem, spadło to dzisiaj na nas jak grom z nieba. Zarodki przebadane i obydwa zdrowe
U nas lekarz ani embriologiem nigdy nie sugerowali ile wziąść zarodków. Po pierwszej stymulacji mieliśmy trzy zarodki, miały być podane 3 dniowe, zdecydowaliśmy się na podanie jednego, bo bliźniaki a dwa zostaną na później. Ale ciąży nie było a pozostałe dwa nie dotrwały do stadium blastocysty... był straszny ból 😭 po drugiej stymulacji znowu 3 zarodki ale tym razem zdecydowano o hodowli do blastocysty, bez wahania podjęliśmy decyzję, że tym razem zabieramy dwa. Jeden się przyjął i juz wkrótce się urodzi😍trzecia blastka niestety nie doczekała mrozenia. Jeżeli będziemy jeszcze raz podchodzić do stymulacji to tez zdecydujemy się na dwa😉

Justi, nie strasz nawet bo pojadę i zastrzelę tego karłowatego typa za takie pomysły.
Kiedyś czytałam, ze refundację leków definiuje nam UE(nie wiem na jakiej zasadzie) i tego się trzymam.

U nas lekarz ani embriologiem nigdy nie sugerowali ile wziąść zarodków. Po pierwszej stymulacji mieliśmy trzy zarodki, miały być podane 3 dniowe, zdecydowaliśmy się na podanie jednego, bo bliźniaki a dwa zostaną na później. Ale ciąży nie było a pozostałe dwa nie dotrwały do stadium blastocysty... był straszny ból 😭 po drugiej stymulacji znowu 3 zarodki ale tym razem zdecydowano o hodowli do blastocysty, bez wahania podjęliśmy decyzję, że tym razem zabieramy dwa. Jeden się przyjął i juz wkrótce się urodzi😍trzecia blastka niestety nie doczekała mrozenia. Jeżeli będziemy jeszcze raz podchodzić do stymulacji to tez zdecydujemy się na dwa😉
Lubię czytać o happy endach.
U nas z 7/12 zarodków w 3 dobie było za***** i co? I żadna morula nie zmieniła się w blastkę.

reklama
Do góry