reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Od kiedy jesteś stymulowana? Długi czy krotki protokół ?
Po 4 dniach iniekcji lekarz juz zauważy jak jajniki reagują ?
Jestem świeżakiem wszystko to nowaosc 🤷‍♀️
U mnie na 5 dzień zastrzykow lekarz wyliczył 11 jajek. A jestem na protokóle krótkim. Więc tak już po kilku dniach lekarz może ocenić jak jajniki reagują na leki

reklama
@Paolaplo masz dużo racji, nam z mężem nie układało się już od dawna ale trzymałam się myśli o dziecku. Wiem że on też go chce, wiem że "stara się" choć oddawanie nasienia w pokoju dla mnie w jego wydaniu to nie starania bo on się cieszy że film oglądnie 😂 dużo czynników tutaj u nas się dzieje i myślę o psychologu od jakiegoś czasu ale rraz już udało mi się wyjść z depresji po półtorej roku
Dużo poświęcamy dla tej walki o dziecko... Zamiast odejść i walczyć o własne szczęście zostajemy z powodu starań... Ale dziecko żadnego związku nie naprawi. Przynajmniej nie u mnie. Ja już postanowiłam.

Ja jak poszlam raz wyrwać zęba, to byłam tak zestresowana ze uciekłam z poczekalni. Następnym razem już weszłam do gabinetu lekarz dał mi zastrzyk i pytam czy już, on że tak więc wstaje i ide do drzwi. Babka do mnie "a gdzie pani idzie, nie chce pani zęba wyrwać?" ja mówię że chce i lekarz powiedział że już, a ta do mnie tak już ale znieczulenie 🤣🤣🤣🤣🤣 wróciłam na fotel i uwierzcie mi ze myślałam że tam zejdę 🙈 na przeciw fotela wisiała taka wielka rura biała, nie wiem do czego. Ale ja sobie wkręciłam że zaraz przestanę oddychać ( mialam wrażenie że mi podniebienie puchnie i nie mogę złapać oddechu 🙈) i będą mnie intubowac i na sygnale do szpitala wieść 🙈 ale bądź co bądź właśnie wtedy tak mi wyrwał zęba ze pokruszył się na milion kawałków i dostałam mega zapalenia. W nocy na sor jechałam. Po zastrzyk przeciwbólowy bo żadne leki nie działały 🤬 babka jak mnie zobaczyla od razu chciała zwolnienie wystawić, więc wyobraźcie sobie jak wyglądałam... A leki dała mi na morfinie... Jak wzięłam w pracy 1 tabletke to dostałam takiego kręćka w głowie że myślałam że padnę na zawał... seriooo od tego momentu unikam dentysty 🙈
Jakiś straszny niefart miałaś. Ja miałam do wyrwania 4 ósemki. Pojechałam do szpitala z pantomogramem żeby lekarz obejrzał i umówił na wizytę. A on mnie z zaskoczenia czy rwiemy dzisiaj..?! Ja w szoku bez psychicznego przygotowania. Jeszcze góra i dół z jednej strony ósemki miał rwać raz po razie. A jak się zagoją to powrót po rwanie kolejnej ósemki i dłutowanie drugiej. No myśle sobie wart!! W dooopie to mam jade do domu. No i coś tam gadam, ze chyba nie dzisiaj itp... A w poczekalni siedział chłopak jakiś młody i on do mnie „ idz na całość” „ idz na całość”. No to ja rady nie dam:p Co mi tu 8 latek będzie mówił jak mam żyć. I tak wydawałoby się dojrzała kobieta lat 24 chciała zaimponować 8 latkowi :-) A on pewnie przyszedł na przegląd :p

Jessssu, no co ty 😱😂😂. Biedna 😂
Jak byłam mała, to chciałam pić tę wodę z babci szklanki z protezą, łeeeeeee, aż mnie cofa 🤢
Jessssu, no co ty 😱😂😂. Biedna 😂
Jak byłam mała, to chciałam pić tę wodę z babci szklanki z protezą, łeeeeeee, aż mnie cofa 🤢
Ogłaszam cię zwyciężczynią dzisiejszego dnia, nikt cię nie pobije, Fredzia 🤣🤣🤣🤣🤮🤮🤮

Temat żłobka i inne proszę pisac w wiadomościach prywatnych to chyba nic trudnego. Tu jest temat inny...
Rozmawiamy tu o wszystkim. Cieszymy się z dziewczynami w ciąży i płaczemy z tymi, ktorym się coś wali, nie tylko wyszedł kolejny negatywny test. Piszemy o ogródkach, kuchennych wyczynach, planach, marzeniach i dentystach. Naprawdę nie rozumiem co Ci w tym przeszkadza. Chętnie porozmawiamy z Tobą, jeśli napiszesz coś innego niż próba nawracania jako powitanie...

reklama
Temat żłobka i inne proszę pisac w wiadomościach prywatnych to chyba nic trudnego. Tu jest temat inny...
Przepraszam, ale nie widzę, żebyś była moderatorem. Jeżeli jesteś to proszę zaznacz „kwadracik” żeby była jasność.
Na forum są dziewczyny po in vitro - część z tych kobiet ma już dzieci. Nie musisz czytać tych postów, jeżeli sprawiają Ci przykrość.

Do góry