reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja to już mam wprawę ;-) kiedyś mój mąż się zagapił jak rozrabiał menopur i rozcieńczył go w dwóch rozpuszczalnikach zamiast w jednym.Bo drugi był zapasowy gdyby się zbił czy coś. Przeliczyliśmy sobie stymulację każde po swojemu :p ogółem wyznacznikiem czy dobrze to przeliczyliśmy był fakt czy fiolka będzie pusta na koniec stymulacji. I była, ale stres bezcenny bo zamiast podawać dawkę 150 jednostek wstrzykiwałem 300 itp. Przez pare dni potem 150 zamiast 75 :-) Lekarz stwierdził, ze nie ma do nas siły jak mu powiedzieliśmy w 8 dniu stymulacji.
A już myślałam że tylko ja jestem taka zakręcona 🧐😂😂😂

reklama
Mi to sie juz wydaje ze czlowiek w pewnym momecie sie jakos przyzwyczaja i oswaja z bolem i lekiem. Wczesniej nie do poyslenia dla mnie bylo zrobic sobie zsatrzyk w brzuch a teraz to dla mnie codziennosc. Pierwszego plukania zatok i grzebania w nosie czy nacinania mlzowin tez sie panicznie balam a teraz po 6 - tym razie ide jak do kolegi ;) To jeszcze kilka cesarek i bedzie luzik :o 😂 :wink:
Dawaj zdjęcie ciacha 😊

Ja na szczęście wydalam tylko kilkaset zł za doklejenie części jedynki która uszczerbilam sobie jadąc na rowerze po kilku piwkach;) edit. jechalam do pewnwgo momentu 😁
Ja z takich traumatycznych przezyc jazdy na rowierze pamietam jak jechalam na jakims góralu z ramą i spadłam na ta rame uderzajac sie w psioche :o 👍 :biggrin2: Jak to booolaaałłooooooo 😂

Ostatnia edycja:
Mi to sie juz wydaje ze czlowiek w pewnym momecie sie jakos przyzwyczaja i oswaja z bolem i lekiem. Wczesniej nie do poyslenia dla mnie bylo zrobic sobie zsatrzyk w brzuch a teraz to dla mnie codziennosc. Pierwszego plukania zatok i grzebania w nosie czy nacinania mlzowin tez sie panicznie balam a teraz po 6 - tym razie ide jak do kolegi ;) To jeszcze kilka cesarek i bedzie luzik :o [emoji23] :wink:
Ja mam wysoki peog bolu, pewnie mogliby robic i bez znieczulenia u dentysty, ale nie pozwalam sie tknac bez zastrzyku. Za to cc moge miec bez problemu [emoji16]

@Mimi89 Krótki , ja zaczęłam stymulacje w 15 dniu antykoncepcii (zastrzyki z gonadopeptylu) po 7 dniach wdrożył mi Gonal F 237,5mg(na 4 dni) i od dziś (czyli tj 9 dzień stymulacji) monsuar 75mg +150mg. Drugi dzień miesiączki i widoczne już piękne duże pęcherzyki

reklama
@Kasiekt to nie ten weekend - w ten tylko lezalam jadlam i popuszczalam w majty przez Łukasza ;) W nastepny przejezdzaja brat Łukasza z rodzina i dwoma psami - dlatego pytalam @fredka84 i ciasto. Juz sie oczywiscie wkurzylam i byla awantura ze pozwolil im przyjechac ale w sumie jego dom i jego brat ;) Ale podobno mam nic nie robic i sie nie przejmowac. Ale wiesz jak to jest jak beda caly weekend bratowa sie rechocze na caly dom, Szwagier jak siadzie za stolem to wstanie dopiero jak beda wyjezdzac, psy razem z moimi rozniosa caly dom a mlody Jasiek ma 9 lat ciagle skacze jak by mial ADHD i wiesza sie na wszystkim :o Nie lubie takich rozbrykanych dzieci - wiem okropna jestem ale swoje to swoje. Ja k ostatnio byli to sie uparl ze bedzie spal ze mna i Łukaszem w łózku!!!! A jego rodzice rzadko kiedy mu zwroca uwage. Ej fajnie masz ze bratowarobi wam takie prezenty. Ja od nich dostalam tam jakas paczke wczesniej ale w sumie nic konkretnego. Ale lubie dostawac prezenty wiec nie narzekam ;)

Do góry