reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Który to jest rozpuszczalnik?
Czytam ulotkę proszek to lek. Jeżeli dobrze rozumiem to masz
1 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik ( płyn)
2 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik.
Napuszczasz do proszku- płyn z fiołki strzykawką. Mieszasz potem pobierasz lek już rozpuszczony do drugiej fiołki z proszkiem. I tak masz mniej rozpuszczalnika i mniejsza objętość zastrzyku, ale dawka ta sama. Chyba o to im chodziło. Jeżeli masz wziąć dzisiaj 75+150. W ostateczności robisz dwa zastrzyki jak się boisz mieszać. Tylko to bolesne bo dwa:-(
Edit: i zmień igle przed wkłuciem bo będzie tępa to puch kombinacjach.

[emoji23] O Boże Fredka skąd ta chęć picia tej wody [emoji1787][emoji23] ja swojej na szczęście nie musiałam moczyć w nocy, starego jakby w nocy suszyło to by pewnie się nie zawahał [emoji1787][emoji23]
Jessssu, no co ty [emoji33][emoji23][emoji23]. Biedna [emoji23]
Jak byłam mała, to chciałam pić tę wodę z babci szklanki z protezą, łeeeeeee, aż mnie cofa [emoji1785]

Czytam ulotkę proszek to lek. Jeżeli dobrze rozumiem to masz
1 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik ( płyn)
2 opakowanie - proszek + rozpuszczalnik.
Napuszczasz do proszku- płyn z fiołki strzykawką. Mieszasz potem pobierasz lek już rozpuszczony do drugiej fiołki z proszkiem. I tak masz mniej rozpuszczalnika i mniejsza objętość zastrzyku, ale dawka ta sama. Chyba o to im chodziło. Jeżeli masz wziąć dzisiaj 75+150. W ostateczności robisz dwa zastrzyki jak się boisz mieszać. Tylko to bolesne bo dwa:-(
Edit: i zmień igle przed wkłuciem bo będzie tępa to puch kombinacjach.
Czyli jednym rozpuszczalnikiem rozpuszczam jeden proszek a drugi proszek rozpuszczam już tym rozpuszczonym? Dobrze zrozumiałam?

reklama
Do góry