reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No atmosfera jest slaba. Teksty w stylu: Twoje zycie mnie nie interesuje, masz pracowac i byc dostepny 24h na dobe; jak Ci sie nie podoba to tam sa drzwi i ofkors krzykiem, bo nie umie mowic bez darcia ryja - to nasz chleb powszedni. Znaczy do innych, do mnie nie. Ja powiedzialam jasno - jedna taka akcja i pozywam za mobbing i ja i korpo. I mam spokoj [emoji16]
No i dobrze jej powiedzialas ja mialam wtedy za malo jaj ;) Ona mi kiedys jak kotrys raz z kolei kazala zostac na nadgodzinach a ja sie buntowalam powiedziala: Pijesz, jesz, zyjesz ;) Na szczescie po roku znalazlam inna prace ;)

reklama
Dziewczyny pomocy ! Wracam z monitoringu przed transferem. Mam tylko dwie blastki, jedną lepszą, drugą słabiej rokującą. Embriolog zasugerował podanie najpierw słabszej. Lekarz z kolei, jak to usłyszał, zasugerował podanie od razu dwóch twierdząc, że embriolog pewnie podejrzewa, że ta słabsza się nie przyjmie więc pewnymi procesami może jeszcze wspomóc tę silniejszą. Nie wiem co robić... mam tylko dwie. Jesli dwie się nie przyjmą zostanę z niczym, jeśli przyjmą się dwie będę mieć bliźniaki.... Nie wiem co robić. Zaufać lekarzowi ? Miał ktoś taką sytuację ?
Ja miałam podane dwie blastki 2 AB i mam córeczkę z tego transferu wcale nie powiedziane ,ze będą bliźniaki a szansa na ciąże większa niż przy podaniu jednej 🥰🥰Brałabym dwie

Ja zawsze też mam długie stymulację.
Lekarz mówił, że taka uroda ;)
Oby jajka były dojrzałe ;)
Dokładnie tak, z tym że teraz lekarz od razu dał mi większą dawkę leków aby moja stymulacja była tym razem krótsza... I tak się właśnie zastanawiam. W jutro biorę ostatnie zastrzyki jakie mam w domu i w środę wizyta... I tak się zastanawiam czy da mi jeszcze leki czy tak jak było wstępnie powiedziane piątek sobota punkcja... W następnym tygodniu już wracam do pracy i właśnie się zastanawiam na kiedy umówić się na badania...

No i dobrze jej powiedzialas ja mialam wtedy za malo jaj ;) Ona mi kiedys jak kotrys raz z kolei kazala zostac na nadgodzinach a ja sie buntowalam powiedziala: Pijesz, jesz, zyjesz ;) Na szczescie po roku znalazlam inna prace ;)
Ja nie odchodzę z kilku powodow - bedac tutaj przez następne 11lat moge dowolnie redukowac etat i godziny pracy. Mam ponad 10 lat stazu, a to oznacza, ze gdyby mnie zwolnili odprawa bylaby rzedu 25.000€, a moze i więcej. Jak odejde - nie dostanę nic, a w nowej pracy musialabym pracować od 9h00 do 18h00. No i mam takie zarobki, ze ciezki znalezc cos z podobnym wynagrodzeniem. Wiec tkwie tu, poki co najważniejsze sa dziewczyny.

Dzisiejszy wynik bhcg: 1492,97 :)

średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 609 mlU/ml (149.6%).​

Gratuluję 😍😍😍 znów cudownie nam się tydzień zaczyna 😍😍😍😍❤️ rośnijcie zdrowo ❤️✊✊✊✊
Ale Ci zazdroszcze 😔 też bym chciała już być na tym etapie i zobaczyć tak wielka betę. 😍😍 Z jednej strony jestem pewna ze kiedyś znów ja zobaczę, a z drugiej strony mam ku temu wątpliwości 😔 eh....

Dzien dobry 😀
Podczytuje cichaczem i chyba czas sie ujawnić, przyjmiecie mnie ?
Staramy sie o drugie dziecko od maja, jestem po 2 iui- nieudane. Teraz padła decyzja o ivf lekarz zrobił kwalifikacje do icsi, od soboty biorę menopur75jm i gonal-f 150jm obie iniekcje rano do 10 mam wykonać.
Jutro 5 dc wizyta kontrolna, czego moge sie spodziewać ?

reklama
Dzien dobry [emoji3]
Podczytuje cichaczem i chyba czas sie ujawnić, przyjmiecie mnie ?
Staramy sie o drugie dziecko od maja, jestem po 2 iui- nieudane. Teraz padła decyzja o ivf lekarz zrobił kwalifikacje do icsi, od soboty biorę menopur75jm i gonal-f 150jm obie iniekcje rano do 10 mam wykonać.
Jutro 5 dc wizyta kontrolna, czego moge sie spodziewać ?
Moja pierwsza stymulka byla na tych samych lekach, ktore bierzesz, tyle ze gonal w wiekszej dawce. Ja po 10 dniqch zastrzykow wyprodukowalam 9 jajek, 6 sie zaplodnilo. Uzyskalam jedna komorke, mam z niej 4letnia corke [emoji171]
Jaki u Was jest problem?

Do góry