reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale naprawde mialas dusznosci? Mnie one czesto mecza ale ostatnio jakas masakra ;(
W poprzedniej ciąży nie mogłam umyć się sama, bo odcinało mi dopływ tlenu. Z kąpielą czekałam na męża bo dłuższe stanie powodowało duszności i zawroty. Ja mierzylam sobie puls i wtedy wyskakiwał mi wysoko ponad 100. Teraz jest o niebo lepiej w tej ciąży, ale chodzic po schodach nie mogę. Zakupy zamawiam przez internet. Na spacer pójść nie mogę bo mi powietrza brakuje. Mierzyłam sobie saturacje jest w normie. Może zacznij mierzyć saturacje i ciśnienie. Często tak jest jak masz niskie ciśnienie przed ciąża, albo niski puls. Potem duszności mogą być od brzucha bo uciska. No, ale ja nie miałam dużego brzucha i były. U mnie to chyba wszystkie objawy ciąży są o rożnym nasileniu. W tej ciąży 15tc już powinny się mdłości kończyć a one robią sobie 2 dni przerwy i od nowa.

Masz bardzo niskie NK zarówno we krwi jak i w endometrium, czy lekarz proponował Ci scratching przed transferem lub wlewke z acco ?
Nie nie proponował 🤔 .
Faktycznie po pobraniu wycinka w biopsji w kolejnym cyklu miałam transfer i była pierwsza implantacja, niestety puste jajo. Myślałam że accofil jest na brakujące kiry. Nie znam się na immunologi ;(

Ale naprawde mialas dusznosci? Mnie one czesto mecza ale ostatnio jakas masakra ;(
Macica uciska przepone,tak jak NIEagatek pisze,brzuch ci opadnie,bedzie lepiej.
Ja pamietam,ze u mnie lezenie na plecach to byl horror, tracilam przytomnosc.Mowie temu gosciowi do cc,ze im tam zaraz fikne,a ten do mnie...dobra dobra,damy rade...wiecej juz nie uslyszalam.🤣🤣🤣

Macica uciska przepone,tak jak NIEagatek pisze,brzuch ci opadnie,bedzie lepiej.
Ja pamietam,ze u mnie lezenie na plecach to byl horror, tracilam przytomnosc.Mowie temu gosciowi do cc,ze im tam zaraz fikne,a ten do mnie...dobra dobra,damy rade...wiecej juz nie uslyszalam.🤣🤣🤣
Zdecydowanie jest gorzej jak leze na wznak. Najtrudniej jest jak ide na to plukanie nosa - wtedy musze lezec na plasko a on wisi nade mna i jeszcze wszystkie dziurki oddechowe pozamykane :o Jutro rano znowu podduszanie ;( @fredka84 jutro jade z moimi rodzicami busiorem bo samochod oddali na przeglad. A pamietasz jak moj tata sobie kupil tego busa i ja jechalam do nich swoim samochodem - patrze a za mna jedzie jakis wariat i trabi, coraz blizej podjezdza - mysle sobie co za idiota, w koncu mnie wyprzedzil wiec ja mu zrecznie z tych nerwow fucka pokazalam (oczywiscie nie wiedzialam ze to on). Wjezdzam na podworko patrze a z tego busa moj tata wysiada i z takim usmiechem mi tez fucka pokazal :o:o:o😂😂😂😂😂 JPRDL co za rodzinka ;)

Witam, tez miałam trochę ponad 2 tyg temu transfer blastki z atosibanem. Test 7dpt już ma sens, u mnie niestety transfer nieudany ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko super [emoji846]
Dziekuje z kolejne dobre słowa :) jestescie tu niesamowite :) tak szybko test?:D w sumie dostałam dziś blastkę....pewnie dłużej nie wytrzymam [emoji854] tak, tak już z tym jest, ze wszystko się musi zgrać:)

Zdecydowanie jest gorzej jak leze na wznak. Najtrudniej jest jak ide na to plukanie nosa - wtedy musze lezec na plasko a on wisi nade mna i jeszcze wszystkie dziurki oddechowe pozamykane :o Jutro rano znowu podduszanie ;( @fredka84 jutro jade z moimi rodzicami busiorem bo samochod oddali na przeglad. A pamietasz jak moj tata sobie kupil tego busa i ja jechalam do nich swoim samochodem - patrze a za mna jedzie jakis wariat i trabi, coraz blizej podjezdza - mysle sobie co za idiota, w koncu mnie wyprzedzil wiec ja mu zrecznie z tych nerwow fucka pokazalam (oczywiscie nie wiedzialam ze to on). Wjezdzam na podworko patrze a z tego busa moj tata wysiada i z takim usmiechem mi tez fucka pokazal :o:o:o😂😂😂😂😂 JPRDL co za rodzinka ;)
uważam że to od wtedy powinno być Wasze rodzinne przywitanie zamiast przytulasa😄🤣

Hej dziewczyny . We wtorek byłam na drożności - niestety obydwa jajowody niedrożne . W tamtym roku zaszłam w ciąże ale niestety przez te jajowody w cp. Jedyna szansa na dzidZie jest in vitro . Mam 33 lata owulacje mam , chorób tarczycy tez nie , macica wszystko w jak najlepszym porządku . Tylko te jajowody :(. Powiedzcie mi proszę ile wyniosła was cała procedura ? Zamkneliscie się w 20 tysiącach ? Swiat się człowiekowi zawalił jak usłyszał ze metoda naturalna nigdy nie pocznie dziecka. I mnóstwo pytań dlaczego ja . Zdecydowaliśmy się na Macierzyństwo Kraków . Polacacie jakiś lekarzy oprócz dr knafel i przybycien (maja odległe terminy)

6dpt już beta powinna być, w bardzo rzadkich przypadkach pojawia się 7dpt. Chodzi mi o test z krwi.?A jaką blastocyste miałaś? Jakie oznaczenia?
Sprawdzę w takim razie ciut wcześniej niż planowałam ;) tak ja tez mowilam o becie z krwi. To jest super pytanie bo ja tego nie ogarniam jakie oznaczenie miałam, a na wypisie nie mam informacji. Dryndnę sobie dziś do labu, zapytam - ale nie spodziewam się świetnych informacji, bo przede wszystkim zarodeczek nie był ekstra jeszcze przed mrożeniem (trzydniowy), a po rozmrożeniu nie chciał na początku podjąć funkcji życiowych....🤷🏻‍♀️
Witam, tez miałam trochę ponad 2 tyg temu transfer blastki z atosibanem. Test 7dpt już ma sens, u mnie niestety transfer nieudany ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko super [emoji846]
Hej bardzo mi przykro, ze się tym razem u Ciebie nie udało 😘 jak się czujesz? będziesz podejmowała kolejne próby? Wiadomo, ze z tym to nigdy nic nie wiadom 🙈

reklama
Sprawdzę w takim razie ciut wcześniej niż planowałam ;) tak ja tez mowilam o becie z krwi. To jest super pytanie bo ja tego nie ogarniam jakie oznaczenie miałam, a na wypisie nie mam informacji. Dryndnę sobie dziś do labu, zapytam - ale nie spodziewam się świetnych informacji, bo przede wszystkim zarodeczek nie był ekstra jeszcze przed mrożeniem (trzydniowy), a po rozmrożeniu nie chciał na początku podjąć funkcji życiowych....🤷🏻‍♀️

Hej bardzo mi przykro, ze się tym razem u Ciebie nie udało 😘 jak się czujesz? będziesz podejmowała kolejne próby? Wiadomo, ze z tym to nigdy nic nie wiadom 🙈
jeśli miałaś 3 dniowy to poczekaj z testem. min. do 8 dpt, a jeśli wolniej się rozwijał to dla pewności 10dpt bym zrobiła, żeby się nie stresowac w raz8e co.. W 6 dpt wychodzi beta przy 5 dniowych.

Do góry