reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale naprawde mialas dusznosci? Mnie one czesto mecza ale ostatnio jakas masakra ;(
W poprzedniej ciąży nie mogłam umyć się sama, bo odcinało mi dopływ tlenu. Z kąpielą czekałam na męża bo dłuższe stanie powodowało duszności i zawroty. Ja mierzylam sobie puls i wtedy wyskakiwał mi wysoko ponad 100. Teraz jest o niebo lepiej w tej ciąży, ale chodzic po schodach nie mogę. Zakupy zamawiam przez internet. Na spacer pójść nie mogę bo mi powietrza brakuje. Mierzyłam sobie saturacje jest w normie. Może zacznij mierzyć saturacje i ciśnienie. Często tak jest jak masz niskie ciśnienie przed ciąża, albo niski puls. Potem duszności mogą być od brzucha bo uciska. No, ale ja nie miałam dużego brzucha i były. U mnie to chyba wszystkie objawy ciąży są o rożnym nasileniu. W tej ciąży 15tc już powinny się mdłości kończyć a one robią sobie 2 dni przerwy i od nowa.

Masz bardzo niskie NK zarówno we krwi jak i w endometrium, czy lekarz proponował Ci scratching przed transferem lub wlewke z acco ?
Nie nie proponował 🤔 .
Faktycznie po pobraniu wycinka w biopsji w kolejnym cyklu miałam transfer i była pierwsza implantacja, niestety puste jajo. Myślałam że accofil jest na brakujące kiry. Nie znam się na immunologi ;(

Ale naprawde mialas dusznosci? Mnie one czesto mecza ale ostatnio jakas masakra ;(
Macica uciska przepone,tak jak NIEagatek pisze,brzuch ci opadnie,bedzie lepiej.
Ja pamietam,ze u mnie lezenie na plecach to byl horror, tracilam przytomnosc.Mowie temu gosciowi do cc,ze im tam zaraz fikne,a ten do mnie...dobra dobra,damy rade...wiecej juz nie uslyszalam.🤣🤣🤣

Macica uciska przepone,tak jak NIEagatek pisze,brzuch ci opadnie,bedzie lepiej.
Ja pamietam,ze u mnie lezenie na plecach to byl horror, tracilam przytomnosc.Mowie temu gosciowi do cc,ze im tam zaraz fikne,a ten do mnie...dobra dobra,damy rade...wiecej juz nie uslyszalam.🤣🤣🤣
Zdecydowanie jest gorzej jak leze na wznak. Najtrudniej jest jak ide na to plukanie nosa - wtedy musze lezec na plasko a on wisi nade mna i jeszcze wszystkie dziurki oddechowe pozamykane :o Jutro rano znowu podduszanie ;( @fredka84 jutro jade z moimi rodzicami busiorem bo samochod oddali na przeglad. A pamietasz jak moj tata sobie kupil tego busa i ja jechalam do nich swoim samochodem - patrze a za mna jedzie jakis wariat i trabi, coraz blizej podjezdza - mysle sobie co za idiota, w koncu mnie wyprzedzil wiec ja mu zrecznie z tych nerwow fucka pokazalam (oczywiscie nie wiedzialam ze to on). Wjezdzam na podworko patrze a z tego busa moj tata wysiada i z takim usmiechem mi tez fucka pokazal :o:o:o😂😂😂😂😂 JPRDL co za rodzinka ;)

Witam, tez miałam trochę ponad 2 tyg temu transfer blastki z atosibanem. Test 7dpt już ma sens, u mnie niestety transfer nieudany ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko super [emoji846]
Dziekuje z kolejne dobre słowa :) jestescie tu niesamowite :) tak szybko test?:D w sumie dostałam dziś blastkę....pewnie dłużej nie wytrzymam [emoji854] tak, tak już z tym jest, ze wszystko się musi zgrać:)

Zdecydowanie jest gorzej jak leze na wznak. Najtrudniej jest jak ide na to plukanie nosa - wtedy musze lezec na plasko a on wisi nade mna i jeszcze wszystkie dziurki oddechowe pozamykane :o Jutro rano znowu podduszanie ;( @fredka84 jutro jade z moimi rodzicami busiorem bo samochod oddali na przeglad. A pamietasz jak moj tata sobie kupil tego busa i ja jechalam do nich swoim samochodem - patrze a za mna jedzie jakis wariat i trabi, coraz blizej podjezdza - mysle sobie co za idiota, w koncu mnie wyprzedzil wiec ja mu zrecznie z tych nerwow fucka pokazalam (oczywiscie nie wiedzialam ze to on). Wjezdzam na podworko patrze a z tego busa moj tata wysiada i z takim usmiechem mi tez fucka pokazal :o:o:o😂😂😂😂😂 JPRDL co za rodzinka ;)
uważam że to od wtedy powinno być Wasze rodzinne przywitanie zamiast przytulasa😄🤣

Hej dziewczyny . We wtorek byłam na drożności - niestety obydwa jajowody niedrożne . W tamtym roku zaszłam w ciąże ale niestety przez te jajowody w cp. Jedyna szansa na dzidZie jest in vitro . Mam 33 lata owulacje mam , chorób tarczycy tez nie , macica wszystko w jak najlepszym porządku . Tylko te jajowody :(. Powiedzcie mi proszę ile wyniosła was cała procedura ? Zamkneliscie się w 20 tysiącach ? Swiat się człowiekowi zawalił jak usłyszał ze metoda naturalna nigdy nie pocznie dziecka. I mnóstwo pytań dlaczego ja . Zdecydowaliśmy się na Macierzyństwo Kraków . Polacacie jakiś lekarzy oprócz dr knafel i przybycien (maja odległe terminy)

6dpt już beta powinna być, w bardzo rzadkich przypadkach pojawia się 7dpt. Chodzi mi o test z krwi.?A jaką blastocyste miałaś? Jakie oznaczenia?
Sprawdzę w takim razie ciut wcześniej niż planowałam ;) tak ja tez mowilam o becie z krwi. To jest super pytanie bo ja tego nie ogarniam jakie oznaczenie miałam, a na wypisie nie mam informacji. Dryndnę sobie dziś do labu, zapytam - ale nie spodziewam się świetnych informacji, bo przede wszystkim zarodeczek nie był ekstra jeszcze przed mrożeniem (trzydniowy), a po rozmrożeniu nie chciał na początku podjąć funkcji życiowych....🤷🏻‍♀️
Witam, tez miałam trochę ponad 2 tyg temu transfer blastki z atosibanem. Test 7dpt już ma sens, u mnie niestety transfer nieudany ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko super [emoji846]
Hej bardzo mi przykro, ze się tym razem u Ciebie nie udało 😘 jak się czujesz? będziesz podejmowała kolejne próby? Wiadomo, ze z tym to nigdy nic nie wiadom 🙈

reklama
Sprawdzę w takim razie ciut wcześniej niż planowałam ;) tak ja tez mowilam o becie z krwi. To jest super pytanie bo ja tego nie ogarniam jakie oznaczenie miałam, a na wypisie nie mam informacji. Dryndnę sobie dziś do labu, zapytam - ale nie spodziewam się świetnych informacji, bo przede wszystkim zarodeczek nie był ekstra jeszcze przed mrożeniem (trzydniowy), a po rozmrożeniu nie chciał na początku podjąć funkcji życiowych....🤷🏻‍♀️

Hej bardzo mi przykro, ze się tym razem u Ciebie nie udało 😘 jak się czujesz? będziesz podejmowała kolejne próby? Wiadomo, ze z tym to nigdy nic nie wiadom 🙈
jeśli miałaś 3 dniowy to poczekaj z testem. min. do 8 dpt, a jeśli wolniej się rozwijał to dla pewności 10dpt bym zrobiła, żeby się nie stresowac w raz8e co.. W 6 dpt wychodzi beta przy 5 dniowych.

Do góry