reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sprawdzę w takim razie ciut wcześniej niż planowałam ;) tak ja tez mowilam o becie z krwi. To jest super pytanie bo ja tego nie ogarniam jakie oznaczenie miałam, a na wypisie nie mam informacji. Dryndnę sobie dziś do labu, zapytam - ale nie spodziewam się świetnych informacji, bo przede wszystkim zarodeczek nie był ekstra jeszcze przed mrożeniem (trzydniowy), a po rozmrożeniu nie chciał na początku podjąć funkcji życiowych....🤷🏻‍♀️

Hej bardzo mi przykro, ze się tym razem u Ciebie nie udało 😘 jak się czujesz? będziesz podejmowała kolejne próby? Wiadomo, ze z tym to nigdy nic nie wiadom 🙈
Są dziewczyny na forum którym się udaje zajść w ciąże tylko z zarodkami wolniejszymi - słabszymi. No, ale jak widać nie takie słabe:-) morfologia to nie wszystko. Zarodki które nie mają szans to te niepoprawne genetycznie. A ten może zdrowy jest i da rade, jak podjął funkcje życiowe to może leniuszek będzie. Ja jak patrzę na mojego syna to ta morfologia trochę mówi o charakterze zarodka. Mój syn był bardzo szybkim zarodkiem na ten dzien dzielił się i dzieł :-) i teraz jest bardzo wysoki tez szybko rośnie jest ponad normy. Mam nadzieje, ze dziewczynki nie beda takie wysokie.A i wszędzie się spieszy:-) może twój to leniuszek musi się obudzić, ukoić ból istnienia i ruszy zaraz do inwazji endonetrium:p trzymam kciuki.

reklama
Dziekuje z kolejne dobre słowa :) jestescie tu niesamowite :) tak szybko test?:D w sumie dostałam dziś blastkę....pewnie dłużej nie wytrzymam 🙃 tak, tak już z tym jest, ze wszystko się musi zgrać:)
Miałaś 3 dniowy zarodek czy 5 dniowy? Bo blastka to 5 dniowy.

Ale naprawde mialas dusznosci? Mnie one czesto mecza ale ostatnio jakas masakra ;(
[/QUOTE
Bazylia Ty to jesteś taka pozytywna "szalona" kobieta ze jak tyle przeszlas to z porodem i niemowlakiem napewno dasz sobie rade😁. Powiem Ci ze te forum podczytuje od dawna i pamiętam jak robiłaś betę chyba w 4dpt😁. Kibicuje ci od początku - zresztą każdej z osobna na tym forum. Tobie się udało i super i już prawie masz końcówkę ciazy. Nam też prędzej czy później się uda. Wierzę w to. Nie stresuj się tak bardzo bo na 100% dasz radę. Zresztą wyjścia nie masz😂😉

Zdecydowanie jest gorzej jak leze na wznak. Najtrudniej jest jak ide na to plukanie nosa - wtedy musze lezec na plasko a on wisi nade mna i jeszcze wszystkie dziurki oddechowe pozamykane :o Jutro rano znowu podduszanie ;( @fredka84 jutro jade z moimi rodzicami busiorem bo samochod oddali na przeglad. A pamietasz jak moj tata sobie kupil tego busa i ja jechalam do nich swoim samochodem - patrze a za mna jedzie jakis wariat i trabi, coraz blizej podjezdza - mysle sobie co za idiota, w koncu mnie wyprzedzil wiec ja mu zrecznie z tych nerwow fucka pokazalam (oczywiscie nie wiedzialam ze to on). Wjezdzam na podworko patrze a z tego busa moj tata wysiada i z takim usmiechem mi tez fucka pokazal :o:o:o😂😂😂😂😂 JPRDL co za rodzinka ;)
Ja pierdole 😂😂😂. Pamiętam 😂😂😂
Wyrodna córeczka 😂
Ja dziś jadę z sister na jej poprawkę brwi bo ona się boi do dużego miasta sama jechać. Ja jak wsiadam do auta to jakiś szatan przejmuje nademną kontrolę 😱.

Ostatnia edycja:
Jadę na kontroli trzymajcie kciuki 💪
@fredka84 widzę że jesteśmy w tym samym klimacie- Ja też uwielbiam storczyki, na każdą okazję je dostaje 😍🥰 a tak apropo roślin to od zeszłego roku zaczęłam zabawę w mjni rolnika. Rośliny eko 😜 sama wysiewam i potem sadze w ubiegłym roku zrobiłam tak z jarmuzem a teraz próbuje sił z pomidorami 😁💪💪

reklama
@Paolaplo jak się dzisiaj czujesz? Gorączka odpuściła?
Jest nieco lepiej, dzięki❤️ Cała noc przespana bez żadnych zbędnych wrażeń, od rana mam 37,2 czyli nie najgorzej, no i co najwazniejsze - przestało mi się kręcić w głowie i czuję się ogólnie trochę bardziej do życia, choć jeszcze bez szału ;)

Do góry