reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A któraś z Was miała hiperke? I ile miała estradiolu? Ja wczoraj miałam 3050
Ja mialam estriadol okolo 7000 - tydzien z hiperka - tak jak kolezanka wczesniej pisala - tydzien wyjesty z zycia - na 5 transferow nigdy nie mialam swiezego. Ty masz bardzo ladny estriadol - powinno byc około 9 łanych komoreczek ;)

reklama
Trzeba polubić siebie i już, jeśli czujesz się dobrze ze sobą to się nie odchudzaj! Mężowi daj kopa w dupę. Ja czuję się źle, wręcz nie mogę patrzeć w lustro. Mam plan taki aby zrobić badania , jeśli b da potrzebne leki to wezmę, plus dieta pudełkowa bo ja nie mam siły dla siebie oddzielnie gotować. Dziś robię bitki z cebulką , buraczki, kopytka....no kuwa nic dla mnie, dzieci lubią i mogą jeść.
Ja też się czuję źle... Całe życie byłam grubsza niż bym chciała, ale akceptowałam siebie. Mam 175cm I przy wadze 68 kg czułam się naprawdę dobrze. Teraz jest fatalnie. Nie tylko chodzi o obrania, ale czuję się ciężko... Ale jego zachowanie to wszystko pogłębia... Ja robię jedzenie osobno jemu i sobie... 🙄

Nie wiem co bym bez was zrobiła 😍

195cm/100kg... Nie jest źle, chociaż też przytył 30 kg od ślubu, wcześniej był wychudzony jak szczur w żelaznym sklepie 🤣🤣🤣
No, ale przytył tez masz prawo być zawiedziona to w końcu 30kg! Jak tak można:-)
Ja miałam hiperkę... 35 pęcherzyków/22 dojrzałe komórki.

Tydzień wyjęty z życiorysu. Brzuch jak w 4 miesiącu, ból brzucha, ociężałość. Jajniki powiększone, sporo płynu. Głównie leżałam, każda czynność to bół.
Cały czas stres, że jak będą duszności to do szpitala itd.

Lekarz zrobił to z pełną świadomością bo od razu zapowiedział (jeszcze przed stymulacją), że będzie crio transfer bo statystycznie daje większe szanse na ciążę.
Nacierpiałam się i g***** z tego wyszło, za przeproszeniem.

Ale następnym razem będzie lepiej:)
u mnie było zatrzymanie moczu już w dniu punkcji i ból brzucha. Brałam ibuprofen 3x1 myslalam, ze tak musi być. W piątek pojechałam na oglądanie. Wtedy się okazało, ze jest duże ryzyko hiperki. Jakbym miała problemy z oddychaniem to moja klinika miała podpisaną umowę z jednym z szpitali i tam miałam jechać. Dostałam dostinex i było git, ale transfer tez się nie udał :p

Ja też się czuję źle... Całe życie byłam grubsza niż bym chciała, ale akceptowałam siebie. Mam 175cm I przy wadze 68 kg czułam się naprawdę dobrze. Teraz jest fatalnie. Nie tylko chodzi o obrania, ale czuję się ciężko... Ale jego zachowanie to wszystko pogłębia... Ja robię jedzenie osobno jemu i sobie... 🙄
A moze zamiast na mieso alkohol i slodycze zrob sobie chwilowy detoks na meza ? ;)

W takim razie nie nakręcam się. Będzie co ma być :D Dziękuję za odpowiedzi!
Spkojnie bez nerwów. Wszystkie będzie dobrze. Pamietaj jeśli coś ma się przełożyć to się przekłada z ważnego powodu tak aby pozniej było lepiej 😉 wszystko ma swoj czas i swoje miejsce. Szczególnie przy ivf 😉 tylko spokoj nas uratuje.

Będzie jaka będzie - będzie sobą dlatego te wizualizacje mnie wkurzają. Wkurza mnie tez jak dorosła kobieta mówi „dzidziuś” bleee „dzidziuś „ to mówi mój 5 letni syn i dla niego to będzie nowa zabawka. To jest dziecko odrębna istota ludzka. I my tez jesteśmy ludzmi z jakąś historią i lękami. Jedni się bronią przed lękami idealizacją a inni biorą na klatę i dojrzewają :-)
no oby, poprzednim razem miałam właśnie z tego co pamiętam bardzo podobnie, no i ciąża była (potem poronienie), i teraz właśnie myślę, że to znów zagnieżdżenie. Dodatkowo przed chwilą mnie tak zakuło że aż się prawie w pół zgięłam. Trwało dosłownie moment i koniec.
no oby, poprzednim razem miałam właśnie z tego co pamiętam bardzo podobnie, no i ciąża była (potem poronienie), i teraz właśnie myślę, że to znów zagnieżdżenie. Dodatkowo przed chwilą mnie tak zakuło że aż się prawie w pół zgięłam. Trwało dosłownie moment i koniec.
Ja po pierwszym transferze czułam ciągnięcia i ból jak na @od dnia transferu. U mnie niestety okazało się ze nic z tego nie wyszło. Teraz po drugim transferze wzięłam nospe w dniu transferu i wczoraj bo też mnie coś tam pobolewalo i ciągłość. Dzos już nie brałam i nie czuję nic. Ale czy to dobrze? Chyba nikt tego nie wie😊. Musimy czekać na betę.. Ale z calego❤życzę Ci by się udalo😚

reklama

A może po prostu mu powiedz ze to nie pomaga takie jego gadanie, może lepiej żeby z Tobą zrobił cos fajnego, szczególnie że sam przytył i mu się ruch przyda 😊 może narty? Otworzyli stoki fajnie można spędzić czas a i na sportowo 😊

Do góry