reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gonia to się nazywa gra wstępna :-)))) BTW już obiecałam, ze wyślę jak zrobię jakaś fotkę, bo my nie robimy z mężem zdjęć - tylko synowi ostatnio.
Tak tak, jest już obiecane - mam świadków :p Cierpliwie czekam;)
@Pchełka216 a my kiedy porozmawiamy o negliżach:p
Zaraz do domu, juuuuhuuuuuu

reklama
A któraś z Was miała hiperke? I ile miała estradiolu? Ja wczoraj miałam 3050
Ja dwa dni przed pobraniem mialam 4050 i mi odwołali transfer. W dniu pick up nie mierzyli juz mi tylko Pani dr decydowała po ilosci pęcherzyków. Mialam 25 komórek z czego 15 dobrych. Ale dużo jeszcze pęcherzyków zostało i miało mozliwosc się rozwinąć wiec mogła by wystąpić hiperstymulacja ale na szczęście obyło się bez 😉

Wg mnie jedynym problemem jest Twoj maz. Serio. Ja z moim mam rozne jazdy, ale gdyby powiedział mi, ze jestem stara i gruba to dostałby kopa w dupe na droge.
On jest jakims Adonisem czy cos?
Brat Pitt i Fredzioszki Jason w jednym?[emoji1787]
Pewnie dostanie w swoim czasie... No dla mnie był jedyny i najwspanialszy... Nie wiem czy jest Adonisem. Na pewno nie lykal hormonów...

Słuchaj psiocho - masz problem to pisz - my wspieramy❤️. Jest Ci źle - my pocieszamy❤️ Przecież jesteś Nasza dziewczyna❤️.
Aj tam, pewnie sie nawet dziołchy nie zdziwiły - wiedzą przecież ze żebrzę o zdjęcia:p Tylko nie wiedziały, o jakie😂
A ja tak się zastanawiam, że skoro mąż ma problem z Twoją wagą to sam pewnie wygląda jak Brad Pitt, tak?
Nie wiem co bym bez was zrobiła 😍

195cm/100kg... Nie jest źle, chociaż też przytył 30 kg od ślubu, wcześniej był wychudzony jak szczur w żelaznym sklepie 🤣🤣🤣

Ja dwa dni przed pobraniem mialam 4050 i mi odwołali transfer. W dniu pick up nie mierzyli juz mi tylko Pani dr decydowała po ilosci pęcherzyków. Mialam 25 komórek z czego 15 dobrych. Ale dużo jeszcze pęcherzyków zostało i miało mozliwosc się rozwinąć wiec mogła by wystąpić hiperstymulacja ale na szczęście obyło się bez 😉
W takim razie nie nakręcam się. Będzie co ma być :D Dziękuję za odpowiedzi!

ja na 2 dni przed punkcją miałam 4400 i nie było żadnej hiperki, a wręcz lipa z pęcherzykami
A w jakich jednostkach masz estradiol? Kurcze bo tp duxo pęcherzyków powinno być, chyba, ze masz problem z dojrzewałem. U mnie tak było w poprzedniej procedurze 19komorek i estradiol na tyle, ale w fazie MII 7 komórek a reszta MI czyli lekko niedojrzałe, wtedy można robic IVM rescue. Ja lekarzowi prxypominalam, ze u mnie wszystko ładnie a potem dooopa.

Ja miałam hiperkę... 35 pęcherzyków/22 dojrzałe komórki.

Tydzień wyjęty z życiorysu. Brzuch jak w 4 miesiącu, ból brzucha, ociężałość. Jajniki powiększone, sporo płynu. Głównie leżałam, każda czynność to bół.
Cały czas stres, że jak będą duszności to do szpitala itd.

Lekarz zrobił to z pełną świadomością bo od razu zapowiedział (jeszcze przed stymulacją), że będzie crio transfer bo statystycznie daje większe szanse na ciążę.
Nacierpiałam się i g***** z tego wyszło, za przeproszeniem.

Ale następnym razem będzie lepiej:)

reklama
Dziewczyny a jak to jest z ćwiczeniami przed transferem? Ja lubię ćwiczenia dość intensywne, dużo podskoki itp.
W dzien transferu - przed transferem biegalam i to zrobilam sobie taki wycisk ze sie ze mnie lalo - w 3 dpt myslalam ze nic ztego i tez poszlam pobiegac - w 4 dpt test ciazowy pozytywny ;) Mozna cwiczyc ale trzeba miec do tego przygotowany organizm - jesli wczesniej nie cwiczylas to bez sensu jak cwiczysz regularnie to chyba mozna ;)

Do góry