reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie. Właśnie dzwonili do mnie z kliniki, że poziom estradiolu w 6 dniu stymulacji jest już 2528. Mam obniżyć dawkę menopuru z 225 na 205. Pobranie jajców ma być w poniedziałek. Jak myślicie, będzie hiperka??? Przy poprzedniej stymulacji gonalem dawką150, w tym dniu estradiol miałam tylko 1065 😳
Ja miałam ponad 15 tys przed punkcją 😂 przeżyłam ale pierwsza doba po punkcji była straszna .. 😑

Ale też wydaje mi się, że Twój wynik nie jest jakiś kosmiczny 🤷🏼‍♀️

reklama
Dziewczyny mam pytanko: czy przy AMH 2,78 robi się (teoretycznie oczywiście) krótki protokół czy nadal długi ?
Miałam 2 stymulację i 2 razy długi protokół. Tyle, że AMH było 2,18 - 13 komórek, a pózniej 1,78- 12 komórek [emoji848]
Pytałam się mojej dr jakim protokołem bym szła ale mówiła, że najpierw musimy zobaczyć jak tam AMH wyglada [emoji4] nooo i się zastanawiam [emoji848][emoji848]

Ja mam dokladnie takie amh i mialam miesiąc antykow i potem 10 dni stymulacji. Moim zdaniem skoro amh nie spadlo to beda postepowac podobnie jak wczesniej.

Dziewczyny mam pytanko: czy przy AMH 2,78 robi się (teoretycznie oczywiście) krótki protokół czy nadal długi ?
Miałam 2 stymulację i 2 razy długi protokół. Tyle, że AMH było 2,18 - 13 komórek, a pózniej 1,78- 12 komórek 🤔
Pytałam się mojej dr jakim protokołem bym szła ale mówiła, że najpierw musimy zobaczyć jak tam AMH wyglada 😊 nooo i się zastanawiam 🤔🤔
Ja przy amh 2.45 już drugi raz mam krótki protokół. Ale jak byłam na konsultacji w Invicta to doktor od razu chciał zalecić długi. Nie jestem pewna, ale oprócz wysokości amh to chyba też zależy od upodobań doktora 🤔

Ostatnia edycja:
Ja miałam ponad 15 tys przed punkcją 😂 przeżyłam ale pierwsza doba po punkcji była straszna .. 😑

Ale też wydaje mi się, że Twój wynik nie jest jakiś kosmiczny 🤷🏼‍♀️
Dziękuję. Na razie ponoć tylko trochę przewyższa to czego lekarze oczekiwali. Zastanawiam się w jakim tempie może mi przyrastać i z jakim wynikiem skończę w poniedziałek. Czas pokaże
Ps. a miałas odroczony transfer?

Dziewczyny orientujesie sie czy Cytokiny Th1/Th2 i subpopulacje limfocytow nalezy wykonac w 2 fazie pierwszego cyklu po poronieniu czy nie ma roznicy, w ktorym cyklu?
Ja już jestem po badaniu KIRów i cytokin, z tego co wiem - obojętnie, który dzień cyklu. Natomiast na IMK czekam właśnie, aby wykonać w drugiej fazie cyklu. Ale może w przypadku poronienia jest jakaś inna zasada... - jesteś w grupie na FB dotyczącej starań z doktorem P? Tam dziewczyny na pewno pomogą :)

byłam umówiona do tego lekarza ale zmieniłam na babeczk e w koncu :0 szkoda. A powiedz mi to anty jest konieczne? bo mnie umowili juz na stymulacje.
Jak masz sporo lekarkę, to nie masz co żałować przecież ☺️
To jest indywidualna sprawa. Poniekąd jak się wyciszy jajniki, to wtedy podczas stymulacji lepiej odpowiadają na leki.

A czemu odstawic leki?
Czyli maz nie mialby nic przeciwko kolejnemu potomkowi, a Ty nie wiesz?
Po to by ciąża miała szansę na poziomie 0 . Cykl sztuczny bez lekow oznacza brak warunków do ciąży.
Była tu dziewczyna która zrobiła tak ze swoimi 5 zarodkami.
Dla mnie przerażające......
Być na tej drodze wiedzieć ile tu dziewczyn musi skorzystać z KD lub AZ by móc spróbować spełnić marzenie....I...

reklama
Do góry