reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Do boju kobietki !! :) :) z dnia dzisiejszego !

Cześć dziewczynki, ja już po wizycie.

Jak to profesorek powiedział "bąbelek" ma już 2.83 cm. 🥰
Serduszko bije na 160, trochę się przestraszyłem, że szybko, ale doktor powiedział, że tak jest dobrze.🥰

Evelko wpisz mnie proszę na 03.02 na usg prenatalne 😉

Wszystkim, życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości.

Pozdrawiam 😚

Super !

Ale wielkoludek :) Niech rośnie

Zdrówka
Kurde, skasowałam tego posta ale byłaś szybka. No cóż, wydało się co myślę🤔

ha ha !
Tu żadne przewinienie się nie ukryje :D :D

Komandosi, armia antyterrorystyczna, wojskowe cały pluton nadzorujący każde zdanie ! A co niektórzy to z detektorami jeszcze w oczach do testów o !

reklama
Do boju kobietki !! :) :) z dnia dzisiejszego !

Super !

Ale wielkoludek :) Niech rośnie

Zdrówka

ha ha !
Tu żadne przewinienie się nie ukryje :D :D

Komandosi, armia antyterrorystyczna, wojskowe cały pluton nadzorujący każde zdanie ! A co niektórzy to z detektorami jeszcze w oczach do testów o !
Ja pierdziulę, Aga, wysyłaj mi te narkotyki 😂😂😂

Hehe starszak własne mnie obudził , to się wyspałam.
Młoda jeszcze jesteś, macie trochę czasu. Dziewczynki podrosną to może mężowi się odmieni.
Zobaczymy, tak czy inaczej w gre wchodzi jedno, nie troje wiec decyzje trzeba będzie jakaś podjac kiedys.
Poki co na placu zabaw, na ktory chodzimy codziennie, w naszej grupie znajomych, gdzie wszyscy o ivf wiedza, jest 3 niemowlaków - wszytskie to drugie dzieci i temat przewodni to kastracja, bo tatusiom ciężko [emoji2358][emoji2358] Serio mialabym ochote strzelic w leb.

Tak jaki ciekawostka, jeśli dostaniesz zaświadczenie ze swojej kliniki, że jesteś w trakcie leczenia to sanepid może Ci dać zwolnienie z kwarantanny pomimo, że takie przypadki nie są oficjalnie na liście wyjatkow
W klinice powiedzieli mi tylko,ze mam zrobic te badania w drugiej fazie cyklu po poronieniu, chcialam leciec do PL na koniec miesiaca do PL zrobic wszytsko ale loty sa tak rzadko i do tego obowiazkowa 10 dni kwarantanny,ze nie ogarne tego w tym cyklu. Chyba musze na luty to przelozyc .

Zobaczymy, tak czy inaczej w gre wchodzi jedno, nie troje wiec decyzje trzeba będzie jakaś podjac kiedys.
Poki co na placu zabaw, na ktory chodzimy codziennie, w naszej grupie znajomych, gdzie wszyscy o ivf wiedza, jest 3 niemowlaków - wszytskie to drugie dzieci i temat przewodni to kastracja, bo tatusiom ciężko [emoji2358][emoji2358] Serio mialabym ochote strzelic w leb.
Właśnie mój mąż nie chce podejść do trzeciej stymulacji bo nie wiadomo ile by było zarodków , z drugiej procedury mieliśmy 4 i mamy córeczkę i mam nadzieje ,ze w brzuszku rośnie maluch jutro się okaże a jeśli nie to jestem spełniona jako kobieta mam skarb w domu 🥰🥰🥰🥰a może bóg kiedyś da naturalsa bo nie wyobrażam sobie mieć 4 zarodki i po nie nie wrócić a tym bardziej dać je do adopcji wiec chyba zrobimy tak jak mąż chce 🥰🥰🥰mamy zdrowa córkę mamy to o co walczyliśmy i jutro się okaże czy jest bąbel w brzuch

Właśnie mój mąż nie chce podejść do trzeciej stymulacji bo nie wiadomo ile by było zarodków , z drugiej procedury mieliśmy 4 i mamy córeczkę i mam nadzieje ,ze w brzuszku rośnie maluch jutro się okaże a jeśli nie to jestem spełniona jako kobieta mam skarb w domu [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059]a może bóg kiedyś da naturalsa bo nie wyobrażam sobie mieć 4 zarodki i po nie nie wrócić a tym bardziej dać je do adopcji wiec chyba zrobimy tak jak mąż chce [emoji3059][emoji3059][emoji3059]mamy zdrowa córkę mamy to o co walczyliśmy i jutro się okaże czy jest bąbel w brzuch
Ja z pierwszej stymulacji miałam 6 zaplodnonioych komorek i 1 dobra w 3ciej dobie - z tego jest moja starsza corka. A w drugiej stymulacji z takiej samej ilosci komorek i 3 lata strasza uzyskali 4 blastki. I jest moja mlodsza plus 3 mrozaki.
Nie moglabym byc bardziej wdzieczna losowi, co nie zmienia faktu, ze tak ja jak i lekarze byli zaskoczeni wynikiem.

Dziewczyny mam pytanie. Właśnie dzwonili do mnie z kliniki, że poziom estradiolu w 6 dniu stymulacji jest już 2528. Mam obniżyć dawkę menopuru z 225 na 205. Pobranie jajców ma być w poniedziałek. Jak myślicie, będzie hiperka??? Przy poprzedniej stymulacji gonalem dawką150, w tym dniu estradiol miałam tylko 1065 😳

reklama
Dziewczyny mam pytanko: czy przy AMH 2,78 robi się (teoretycznie oczywiście) krótki protokół czy nadal długi ?
Miałam 2 stymulację i 2 razy długi protokół. Tyle, że AMH było 2,18 - 13 komórek, a pózniej 1,78- 12 komórek 🤔
Pytałam się mojej dr jakim protokołem bym szła ale mówiła, że najpierw musimy zobaczyć jak tam AMH wyglada 😊 nooo i się zastanawiam 🤔🤔

Do góry