reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Do boju kobietki !! :) :) z dnia dzisiejszego !

Cześć dziewczynki, ja już po wizycie.

Jak to profesorek powiedział "bąbelek" ma już 2.83 cm. 🥰
Serduszko bije na 160, trochę się przestraszyłem, że szybko, ale doktor powiedział, że tak jest dobrze.🥰

Evelko wpisz mnie proszę na 03.02 na usg prenatalne 😉

Wszystkim, życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości.

Pozdrawiam 😚

Super !

Ale wielkoludek :) Niech rośnie

Zdrówka
Kurde, skasowałam tego posta ale byłaś szybka. No cóż, wydało się co myślę🤔

ha ha !
Tu żadne przewinienie się nie ukryje :D :D

Komandosi, armia antyterrorystyczna, wojskowe cały pluton nadzorujący każde zdanie ! A co niektórzy to z detektorami jeszcze w oczach do testów o !

reklama
Do boju kobietki !! :) :) z dnia dzisiejszego !

Super !

Ale wielkoludek :) Niech rośnie

Zdrówka

ha ha !
Tu żadne przewinienie się nie ukryje :D :D

Komandosi, armia antyterrorystyczna, wojskowe cały pluton nadzorujący każde zdanie ! A co niektórzy to z detektorami jeszcze w oczach do testów o !
Ja pierdziulę, Aga, wysyłaj mi te narkotyki 😂😂😂

Hehe starszak własne mnie obudził , to się wyspałam.
Młoda jeszcze jesteś, macie trochę czasu. Dziewczynki podrosną to może mężowi się odmieni.
Zobaczymy, tak czy inaczej w gre wchodzi jedno, nie troje wiec decyzje trzeba będzie jakaś podjac kiedys.
Poki co na placu zabaw, na ktory chodzimy codziennie, w naszej grupie znajomych, gdzie wszyscy o ivf wiedza, jest 3 niemowlaków - wszytskie to drugie dzieci i temat przewodni to kastracja, bo tatusiom ciężko [emoji2358][emoji2358] Serio mialabym ochote strzelic w leb.

Tak jaki ciekawostka, jeśli dostaniesz zaświadczenie ze swojej kliniki, że jesteś w trakcie leczenia to sanepid może Ci dać zwolnienie z kwarantanny pomimo, że takie przypadki nie są oficjalnie na liście wyjatkow
W klinice powiedzieli mi tylko,ze mam zrobic te badania w drugiej fazie cyklu po poronieniu, chcialam leciec do PL na koniec miesiaca do PL zrobic wszytsko ale loty sa tak rzadko i do tego obowiazkowa 10 dni kwarantanny,ze nie ogarne tego w tym cyklu. Chyba musze na luty to przelozyc .

Zobaczymy, tak czy inaczej w gre wchodzi jedno, nie troje wiec decyzje trzeba będzie jakaś podjac kiedys.
Poki co na placu zabaw, na ktory chodzimy codziennie, w naszej grupie znajomych, gdzie wszyscy o ivf wiedza, jest 3 niemowlaków - wszytskie to drugie dzieci i temat przewodni to kastracja, bo tatusiom ciężko [emoji2358][emoji2358] Serio mialabym ochote strzelic w leb.
Właśnie mój mąż nie chce podejść do trzeciej stymulacji bo nie wiadomo ile by było zarodków , z drugiej procedury mieliśmy 4 i mamy córeczkę i mam nadzieje ,ze w brzuszku rośnie maluch jutro się okaże a jeśli nie to jestem spełniona jako kobieta mam skarb w domu 🥰🥰🥰🥰a może bóg kiedyś da naturalsa bo nie wyobrażam sobie mieć 4 zarodki i po nie nie wrócić a tym bardziej dać je do adopcji wiec chyba zrobimy tak jak mąż chce 🥰🥰🥰mamy zdrowa córkę mamy to o co walczyliśmy i jutro się okaże czy jest bąbel w brzuch

Właśnie mój mąż nie chce podejść do trzeciej stymulacji bo nie wiadomo ile by było zarodków , z drugiej procedury mieliśmy 4 i mamy córeczkę i mam nadzieje ,ze w brzuszku rośnie maluch jutro się okaże a jeśli nie to jestem spełniona jako kobieta mam skarb w domu [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059]a może bóg kiedyś da naturalsa bo nie wyobrażam sobie mieć 4 zarodki i po nie nie wrócić a tym bardziej dać je do adopcji wiec chyba zrobimy tak jak mąż chce [emoji3059][emoji3059][emoji3059]mamy zdrowa córkę mamy to o co walczyliśmy i jutro się okaże czy jest bąbel w brzuch
Ja z pierwszej stymulacji miałam 6 zaplodnonioych komorek i 1 dobra w 3ciej dobie - z tego jest moja starsza corka. A w drugiej stymulacji z takiej samej ilosci komorek i 3 lata strasza uzyskali 4 blastki. I jest moja mlodsza plus 3 mrozaki.
Nie moglabym byc bardziej wdzieczna losowi, co nie zmienia faktu, ze tak ja jak i lekarze byli zaskoczeni wynikiem.

Dziewczyny mam pytanie. Właśnie dzwonili do mnie z kliniki, że poziom estradiolu w 6 dniu stymulacji jest już 2528. Mam obniżyć dawkę menopuru z 225 na 205. Pobranie jajców ma być w poniedziałek. Jak myślicie, będzie hiperka??? Przy poprzedniej stymulacji gonalem dawką150, w tym dniu estradiol miałam tylko 1065 😳

reklama
Dziewczyny mam pytanko: czy przy AMH 2,78 robi się (teoretycznie oczywiście) krótki protokół czy nadal długi ?
Miałam 2 stymulację i 2 razy długi protokół. Tyle, że AMH było 2,18 - 13 komórek, a pózniej 1,78- 12 komórek 🤔
Pytałam się mojej dr jakim protokołem bym szła ale mówiła, że najpierw musimy zobaczyć jak tam AMH wyglada 😊 nooo i się zastanawiam 🤔🤔

Do góry