reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie nie wiem czy jutro robić czy jeszcze odczekać. Od dwóch dni już jest u mnie całkiem czysto, ale pewnie jeszcze sobie poczekam na okres.
Dobrze, że u Ciebie już bliżej niż dalej, byle do okresu a potem już zleci. Do wtorku się na pewno trochę wykurujesz i wszystko pójdzie zgodnie z planem [emoji18]
poczekaj jeszcze chwilke z ta beta. Niepotzrebnie tylko sie narazisz chodzac do labolatorium a wyniku i tak nie zmienisz - po co masz sie niepotzrebnie denerwowac ;) Beta napewno ładnie spadnie - nie ma innej opcji - ona tez potrzebuje czasu ;)

reklama
Od 1:300 ryzyko nie jest wysokie tylko posrednie - dodatkowo jak juz wczesniej wyczytalas wiek ci obnizyl statystyke ;) Naprawde rzadko sie zdarza zeby usg wyszlo dobrze a T:21 dodatnie. Oczywiscie sa takie przypadki ale zaznaczam baaarddzzooo baredzo rzadko ;) Najprawdopodobniej bedziesz na acard do konca ciazy, monitorowac cinienie no i w przyszlosci moze dostaniesz leki na cisnienie tak jak ja ;) Spij spokojnie, nie pozwol zeby jakis glupi program wprowadzil zwatpienie w Twoje dzieciatko ;)
20% dzieci z zespołem Downa na USG wygląda idealnie, dopiero pappa daje kolejne procenty. Nie wiem jak z resztą wad bo nie zgłębiam tematu.

20% dzieci z zespołem Downa na USG wygląda idealnie, dopiero pappa daje kolejne procenty. Nie wiem jak z resztą wad bo nie zgłębiam tematu.
te 20% to sa juz bardzo stare dane. Dlatego beda chcieli odchodzic z pappy i wnioskowac o dofinansowanie na badania z wolnego dna plodowego. Mysle ze tak by bylo najlpeiej bo niestety nie kazego stac na takie badania.

te 20% to sa juz bardzo stare dane. Dlatego beda chcieli odchodzic z pappy i wnioskowac o dofinansowanie na badania z wolnego dna plodowego. Mysle ze tak by bylo najlpeiej bo niestety nie kazego stac na takie badania.
W calej Europie robi sie pappa, nie slyszalam, zeby gdziekolwiek od tego odchodzili, wolne plodowe chyba nigdzie nie jest refundowane wiec myslisz, ze w PL, gdzie istnieje szansa, ze diagnostyka prenatalna zniknie, bo wiadomo jak to ostatnio wyglada, beda takie badania dofinansowywac? Oczywiście byloby super, ale szczerze wątpię.

Mnie już to nawet nie denerwuje tylko to czekanie doprowadza mnie do szału...
A o koronie i narażaniu się to już nawet nie myślę, tak czy siak nie można się całkiem zamknąć w domu
poczekaj jeszcze chwilke z ta beta. Niepotzrebnie tylko sie narazisz chodzac do labolatorium a wyniku i tak nie zmienisz - po co masz sie niepotzrebnie denerwowac ;) Beta napewno ładnie spadnie - nie ma innej opcji - ona tez potrzebuje czasu ;)

Ty chyba tez mialas dziwny wynik z pappy? Jakos innaczej niz wszyscy? Jak ja bylam na badaniach genetycznych to za kazdym razem lekarz podkreslal ze zoładek musi byc widozny i ze jesto to bardzo wazne - dziecko polyka wody plodowe i pokazywal taka ciemna plamke w brzuszku. Ale skoro byl widoczny na prenatalnych to pewwnie tak jak lekarz mowi - nie ma powodu do paniki. Ja jestem tak bardzo wdzieczna ze wszystko wyszlo ok bo wiem ze wystarczy 1 znak zapytania a my zaraz panikujemy i nie ma chwili zebysmy o tym nie myslaly. Jeszcze wczoraj tlumaczylam Lukaszowi przed badaniem ze tak sie stresuje bo jestem swiadoma ze tak naprawde w ciagu 1 sekundy lekarz moze cos zauwazyc i caly swiat sie moze załamac ;( Ah naprawde jak nigdy tak bardzo teraz docieniam to zdrowie !!!
Nawet oglądałam usg 1 trymestru i coś tam było, zresztą pamiętam jak mówił, że tu są nerki, tu pęcherz, tu żołądek, teraz też sprawdzał serce, głowę, pęcherz, może jak się dziecko wierciło to nie wychwycił tego żołądka i cały czas powtarzał, że to nie czas na takie usg i żeby się nie martwić za wcześnie, ale sam powiedział, że trzeba będzie się dokładnie przyjrzeć na połówkowych. Tak sobie tłumaczę, że żołądek jest tylko się nie opił wód albo za mało jem bo faktycznie jakoś nie mam chęci na jedzenie. Mały rośnie prawidłowo adekwatnie do tc i jest bardzo ruchliwy to chyba jednak coś tam łyka.

Nawet oglądałam usg 1 trymestru i coś tam było, zresztą pamiętam jak mówił, że tu są nerki, tu pęcherz, tu żołądek, teraz też sprawdzał serce, głowę, pęcherz, może jak się dziecko wierciło to nie wychwycił tego żołądka i cały czas powtarzał, że to nie czas na takie usg i żeby się nie martwić za wcześnie, ale sam powiedział, że trzeba będzie się dokładnie przyjrzeć na połówkowych. Tak sobie tłumaczę, że żołądek jest tylko się nie opił wód albo za mało jem bo faktycznie jakoś nie mam chęci na jedzenie. Mały rośnie prawidłowo adekwatnie do tc i jest bardzo ruchliwy to chyba jednak coś tam łyka.
Nie zamartwiaj się na zapas. Powtórz USG.

reklama
Mnie już to nawet nie denerwuje tylko to czekanie doprowadza mnie do szału...
A o koronie i narażaniu się to już nawet nie myślę, tak czy siak nie można się całkiem zamknąć w domu
Kochana najważniejsze aby do @ spadła do 0 i na pewno spadnie. 😉 Jeszcze troszkę czasu ma... Najważniejsze że spada 😉co do korony to owszem nie można dać się zwariowac i zamknąć w domu... Widzisz ja się zamknęłam wychodziłam tylko jak musiałam z domu i mnie rozłożyło.., z tym że to na pewno nie korona w moim przypadku (mam i smak i węch) , co roku o tej samej porze łapie mnie przeziębienie... Staraj się nie myśleć o tej becie, i zrób tak jak mi lekarz powiedział dopiero w dniu miesiączki. A zobaczysz ze wtedy wynik będzie 0.😉 Głowa do góry, nie zamartwiaj się, szykuj domek dla kropka 😘😘😘❤️ wszystko będzie dobrze, zobaczysz ze święta spędzimy w dwupaku ✊✊✊✊✊🙏🙏🙏😘❤️❤️

Do góry