reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ilość emocji jest ciężka do ogarnięcia. U mnie w pracy nic nie wiedza siedzę na l4 które mam do jutra a beta dopiero w niedziele. Muszę kombinować bo nie chce z kliniki, żeby się nie dowiedzieli w pracy.
Tak. ilość emocji i mysli czarnych jest trudna. aż czasami myślę czy by z jakimś psychologiem nie pogadać.

reklama
co tam.....jakoś o tym teraz nie myślę. Wolę być gruba niż zostać bez dziecka. Oczywiście w najbliższej lub dalszej przyszłości planuje odchudzanie😜
Ja to już powinnam się odchudzać bo jak w ciąży będę to chyba toczyć trzeba będzie :-) Jakoś dobija mnie ta moja waga. Wszystkie ciuchy muszę wymienić na M,L ;-( Te wszystkie transfery itp. Żeby jeszcze się udało to by człowiek nie żałował ;-)

Hej :) niestety też mam problem z aftami na początku myślałam że to od aparatu ortodontycznego ale jak zaczęły krwawić mi dziąsła to zabrałam się za czytanie artykułów i w ciąży min przez progesteron jest to normalne. Na pewno nie masz żadnych objawów hehe typu huśtawki emocjonalne ? 🙃Ja wczoraj na zmianę wściekałam się i płakałam😂🤣nie przejmowałabym się 37 temp bo tez ciąża podwyższona temp ciała tłumaczy :) na wizycie na pewno będzie wszystko dobrze 😘
Nie było mnie od środy! 🙈 Trochę nadrobiłam.

@bazylia128 jaki brzuszek!!! Dopiero pisałaś, że mało co widać 🙈😍🥰

@Pola87 już u Ciebie też taki brzuszek?? 🙈😍😍 U mnie jak wypchnę to coś tam widać 🤔 Ale raczej nikt by nie skumał jeszcze, że to ciąża...

Ja Jutro mam wizytę i już się stresuje czy wszystko będzie ok :szok: Nie mam objawów typowo ciążowych. W sensie, nie mam mdłości, nie wymiotuje. Cycki jedynie bolą, jeszcze niestety nie urosły, są może trochę pełniejsze i mam drugą aftę! :angry: Już nie po uderzeniu szczoteczką :rofl: Zrobila mi się na wardze dolnej i ledwo jem i otwieram gębę :crazy: Czytałam, że w ciąży mogą się robić i krwawić dziąsła podobno - nie mam o tym pojęcia.
Aaaa i mam codziennie wieczorem 37 temperatury! Mam nadzieje, że to nie jest nic złego.
A Wy pisałyście o ciśnieniu, ja mialam i mam zawsze bardzo niskie. Wczoraj wieczorem 96/67 :baffled: Ciśnieniomierz mierzy dobrze, bo mój mąż miał wczoraj 129/79. W sobotę po odkurzaniu i ubieraniu pościeli zmierzyłam i miałam 120/66 - to u mnie już jak nadciśnenie. Wiem, że wysokie złe, ale niskie też niedobre, co ja mogę zrobić?? 🤔

Tak. ilość emocji i mysli czarnych jest trudna. aż czasami myślę czy by z jakimś psychologiem nie pogadać.
Pchelka, ten psycholog to nie glupi pomysl. mnie maz trochr zmusil i bylam w zeszlym tyg pierwszy raz. szczrgolnie ciezko jest jak sie ma kilka strat na koncie i czlowiek mysli ze juz nigdy nie wyjdzie slonce. rob tak jak czujesz ale to nie jest glupi pomysl isc

[GROUP=][/GROUP

Hello laski ☺️
Każdy pokazuj brzuszek to pokaże i ja 🤰

16+4 a waga 1.2kg więcej 😉

Załączniki

• IMG_20201109_120533.jpg
    IMG_20201109_120533.jpg
    539,7 KB · Wyświetleń: 123
Zamów sobie panią pielęgniarkę do domu jest w ramach badania w pakiecie ja się umówiłam na 27 listopada jak będę miała skończony 10tc tak doradziła mi dzisiaj pani konsultantka
Już schodzę z progesteronu. Prolutex miałam ostatni w czwartek i zamiast 3x1 progesteron Besins to od 02.11.2020 biorę 2x1. Od jutra mam niby brać 1x1 przez tydzień i koniec! Jakoś boje się aż tak schodzić, to zalecenie dr z kliniki. Jutro mam wizytę u profesora co prowadzi ciążę i ustalę co i jak. Najwyżej też zbadam progesteron. Aaa i jutro pogadam z profesorem i najwyżej na ten tydzień będę się umawiać na NIFTY PRO 🤔

Hej :) niestety też mam problem z aftami na początku myślałam że to od aparatu ortodontycznego ale jak zaczęły krwawić mi dziąsła to zabrałam się za czytanie artykułów i w ciąży min przez progesteron jest to normalne. Na pewno nie masz żadnych objawów hehe typu huśtawki emocjonalne ? 🙃Ja wczoraj na zmianę wściekałam się i płakałam😂🤣nie przejmowałabym się 37 temp bo tez ciąża podwyższona temp ciała tłumaczy :) na wizycie na pewno będzie wszystko dobrze 😘

Ja raz w życiu miałam aftę kilka lat temu 🙈 A teraz już dwie w przeciągu dwóch tygodni :angry:
Płacz i zaraz śmianie to zawsze miałam, zawsze się mąż ze mnie nabijał, że płakałam na Na Wspólnej :-D
Dziś rano się powstrzymywałam przed płaczem na DD TV. Było o lokalu z rurkami z bitą śmietaną w Warszawie, że są od 1940 roku i padną przez covida! I po ogłoszeniu tego w necie przez 3 dni sprzedali tyle rurek co przez cały miesiąc! I powstrzymałam się od płaczu, bo już umalowana, naszykowana do pracy i nie chcialam sie rozmazać 🙈

reklama
Do góry