reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Robiłaś już wcześniej? Ja się pokusilam w piątek i tak mi rozdrobnilo kiełbaskę, że wyglądało to jak mięso mielone 🤦🏻‍♀️😁

Tak, mierze dwa razy dziennie :) u mnie cały czas poniżej 120/80 :) szczerze to nie mam zielonego pojęcia! Po prostu bym napisała do swojego lekarza smsa 🤷🏻‍♀️

Wy macie takie małe brzuszki śliczne! A ja już jak kula 🤣 Ale i tak się cieszę! W końcu cieszę się ciąża...

U nas 22 tydzień ciąży ❤💪🏻
Zobacz załącznik 1198734

@mary.m @Czarna1985 jak się czujecie? Co u Was? ☺

Ale brzusio 😍 😍 😍

reklama
Cześć Kochana 😊 piękny masz już brzuszek 🥰 mój póki co malutki, ale mam wrażenie, że w tym tygodniu jakoś tak ruszył i waga w końcu też. Czuję się dobrze, tylko walczę z zatokami. Czekam też na połówkowe, zazdroszczę, że Ty już po :)
Hej a masz jakiś specjalny sposób na zatoki? :) ja też niestety się męczę, a w ciąży niestety kropli i tabletek żadnych nie można chyba 🤷‍♀️

Hej a masz jakiś specjalny sposób na zatoki? :) ja też niestety się męczę, a w ciąży niestety kropli i tabletek żadnych nie można chyba 🤷‍♀️

Walczę twardo, bo nie chcę brać tabletek, a głowa mi przez kilka dni pękała, zaczęłam się stosować do tych rad i w końcu jest lepiej :)
Przede wszystkim płuczę Iri.gasinem i robię inhalacje z soli fizjologicznej albo rumianku i duuużo piję, zwłaszcza gorących napojów, np. wodę z imbirem i cytryną (herbata mi w ciąży średnio podchodzi), wygrzewam się i mam też nawilżacz. Póki co udało mi się pozbyć bólu głowy i katar w końcu zaczął mi schodzić

Mi zatkało nos w ciąży i uzywałam sinulan bo można w ciąży. Niestety po ciąży nos sie nie odetkal i musialam zmniejszyć małżowiny nosowe. Screenshot_20201109-102851_Samsung Internet.jpg

Nie było mnie od środy! [emoji85] Trochę nadrobiłam.

@bazylia128 jaki brzuszek!!! Dopiero pisałaś, że mało co widać [emoji85][emoji7][emoji3059]

@Pola87 już u Ciebie też taki brzuszek?? [emoji85][emoji7][emoji7] U mnie jak wypchnę to coś tam widać [emoji848] Ale raczej nikt by nie skumał jeszcze, że to ciąża...

Ja Jutro mam wizytę i już się stresuje czy wszystko będzie ok :szok: Nie mam objawów typowo ciążowych. W sensie, nie mam mdłości, nie wymiotuje. Cycki jedynie bolą, jeszcze niestety nie urosły, są może trochę pełniejsze i mam drugą aftę! :angry: Już nie po uderzeniu szczoteczką :rofl: Zrobila mi się na wardze dolnej i ledwo jem i otwieram gębę :crazy: Czytałam, że w ciąży mogą się robić i krwawić dziąsła podobno - nie mam o tym pojęcia.
Aaaa i mam codziennie wieczorem 37 temperatury! Mam nadzieje, że to nie jest nic złego.
A Wy pisałyście o ciśnieniu, ja mialam i mam zawsze bardzo niskie. Wczoraj wieczorem 96/67 :baffled: Ciśnieniomierz mierzy dobrze, bo mój mąż miał wczoraj 129/79. W sobotę po odkurzaniu i ubieraniu pościeli zmierzyłam i miałam 120/66 - to u mnie już jak nadciśnenie. Wiem, że wysokie złe, ale niskie też niedobre, co ja mogę zrobić?? [emoji848]
Ja mialam takie spadki cisnienia w ciąży, one powodowaly u mnie bardzo kiepskie samopoczucie i zawroty glowy. Gin kazala mi pic albo 2 kawy (jedna rano, jedna po poludniu), oczywiscie slabe, nie rozpuszczalne. Albo 1 kawe i w razie zlego samopoczucia ratowac sie cocacola. Jesli czujesz sie dobrze to nie musisz nic z tym robic [emoji4]

Ja mialam takie spadki cisnienia w ciąży, one powodowaly u mnie bardzo kiepskie samopoczucie i zawroty glowy. Gin kazala mi pic albo 2 kawy (jedna rano, jedna po poludniu), oczywiscie slabe, nie rozpuszczalne. Albo 1 kawe i w razie zlego samopoczucia ratowac sie cocacola. Jesli czujesz sie dobrze to nie musisz nic z tym robic [emoji4]

Muszę się nauczyć pić kawę, bo w domu w ogóle nie pije. W pracy piłam właśnie częściej rozpuszczalną - płaska łyżeczka kawy, pół łyżeczki cukru i pół kubka mleka 🙈 Ale to tez nie codziennie. W domu mąż sam mieli kawę i pije sypaną. Kupiliśmy właśnie w piątek ziarna kawy o smaku mango i właśnie popijam w pracy, delikatną, ale piję :-D
Aaa no i objawy ciąży to głowa mnie ćmi prawie codziennie, to nie jest ból, żeby aż brać tabletkę, jeszcze nie nie brałam. No i mam ostatnio jeszcze tak, że nie mam siły, w sensie nie chce mi się czegoś robić 🙈 U mnie to dziwne, bo jak sobie zaplanowałam na np. sobotę sprzątanie + gotowanie + pieczenie, to zawsze zrobiłam jeszcze więcej. Gdybym nie zrobiła czegoś to bym nie mogła przeżyć, a teraz luuuuz - poleżę jeszcze. To totalnie nie w moim stylu 🙈:rofl::-D
Chociaż wczoraj mąż pojechał na kilka godzin do pracy, a ja upiekłam szarlotkę, zrobiłam nam po 2 desery z chia, i na kolację makaron z krewetkami 😋

Ostatnia edycja:
reklama
Muszę się nauczyć pić kawę, bo w domu w ogóle nie pije. W pracy piłam właśnie częściej rozpuszczalną - płaska łyżeczka kawy, pół łyżeczki cukru i pół kubka mleka [emoji85] Ale to tez nie codziennie. W domu mąż sam mieli kawę i pije sypaną. Kupiliśmy właśnie w piątek ziarna kawy o smaku mango i właśnie popijam w pracy, delikatną, ale piję :-D
Aaa no i objawy ciąży to głowa mnie ćmi prawie codziennie, to nie jest ból, żeby aż brać tabletkę, jeszcze nie nie brałam. No i mam ostatnio jeszcze tak, że nie mam siły, w sensie nie chce mi się czegoś robić [emoji85] U mnie to dziwne, bo jak sobie zaplanowałam na np. sobotę sprzątanie + gotowanie + pieczenie, to zawsze zrobiłam jeszcze więcej. Gdybym nie zrobiła czegoś to bym nie mogła przeżyć, a teraz luuuuz - poleżę jeszcze. To totalnie nie w moim stylu [emoji85]:rofl::-D
To progesteron w dużych dawkach. Od niego moze i bolec glowa i chciec sie spac. A jeszcze przy takim cisnieniu to juz wogole normalne.
I ja tez pije kawe slaba, slodzona i z duza iloscia mleka. Przed dziećmi wogole nie piłam. Po pierwszej ciąży pilam jedna, teraz po drugiej bez dwoch nie jestem w stanie funkcjonować.[emoji2358][emoji16][emoji23]

Do góry