reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Robiłaś już wcześniej? Ja się pokusilam w piątek i tak mi rozdrobnilo kiełbaskę, że wyglądało to jak mięso mielone 🤦🏻‍♀️😁

Tak, mierze dwa razy dziennie :) u mnie cały czas poniżej 120/80 :) szczerze to nie mam zielonego pojęcia! Po prostu bym napisała do swojego lekarza smsa 🤷🏻‍♀️

Wy macie takie małe brzuszki śliczne! A ja już jak kula 🤣 Ale i tak się cieszę! W końcu cieszę się ciąża...

U nas 22 tydzień ciąży ❤💪🏻
Zobacz załącznik 1198734

@mary.m @Czarna1985 jak się czujecie? Co u Was? ☺

Ale brzusio 😍 😍 😍

reklama
Cześć Kochana 😊 piękny masz już brzuszek 🥰 mój póki co malutki, ale mam wrażenie, że w tym tygodniu jakoś tak ruszył i waga w końcu też. Czuję się dobrze, tylko walczę z zatokami. Czekam też na połówkowe, zazdroszczę, że Ty już po :)
Hej a masz jakiś specjalny sposób na zatoki? :) ja też niestety się męczę, a w ciąży niestety kropli i tabletek żadnych nie można chyba 🤷‍♀️

Hej a masz jakiś specjalny sposób na zatoki? :) ja też niestety się męczę, a w ciąży niestety kropli i tabletek żadnych nie można chyba 🤷‍♀️

Walczę twardo, bo nie chcę brać tabletek, a głowa mi przez kilka dni pękała, zaczęłam się stosować do tych rad i w końcu jest lepiej :)
Przede wszystkim płuczę Iri.gasinem i robię inhalacje z soli fizjologicznej albo rumianku i duuużo piję, zwłaszcza gorących napojów, np. wodę z imbirem i cytryną (herbata mi w ciąży średnio podchodzi), wygrzewam się i mam też nawilżacz. Póki co udało mi się pozbyć bólu głowy i katar w końcu zaczął mi schodzić

Mi zatkało nos w ciąży i uzywałam sinulan bo można w ciąży. Niestety po ciąży nos sie nie odetkal i musialam zmniejszyć małżowiny nosowe. Screenshot_20201109-102851_Samsung Internet.jpg

Nie było mnie od środy! [emoji85] Trochę nadrobiłam.

@bazylia128 jaki brzuszek!!! Dopiero pisałaś, że mało co widać [emoji85][emoji7][emoji3059]

@Pola87 już u Ciebie też taki brzuszek?? [emoji85][emoji7][emoji7] U mnie jak wypchnę to coś tam widać [emoji848] Ale raczej nikt by nie skumał jeszcze, że to ciąża...

Ja Jutro mam wizytę i już się stresuje czy wszystko będzie ok :szok: Nie mam objawów typowo ciążowych. W sensie, nie mam mdłości, nie wymiotuje. Cycki jedynie bolą, jeszcze niestety nie urosły, są może trochę pełniejsze i mam drugą aftę! :angry: Już nie po uderzeniu szczoteczką :rofl: Zrobila mi się na wardze dolnej i ledwo jem i otwieram gębę :crazy: Czytałam, że w ciąży mogą się robić i krwawić dziąsła podobno - nie mam o tym pojęcia.
Aaaa i mam codziennie wieczorem 37 temperatury! Mam nadzieje, że to nie jest nic złego.
A Wy pisałyście o ciśnieniu, ja mialam i mam zawsze bardzo niskie. Wczoraj wieczorem 96/67 :baffled: Ciśnieniomierz mierzy dobrze, bo mój mąż miał wczoraj 129/79. W sobotę po odkurzaniu i ubieraniu pościeli zmierzyłam i miałam 120/66 - to u mnie już jak nadciśnenie. Wiem, że wysokie złe, ale niskie też niedobre, co ja mogę zrobić?? [emoji848]
Ja mialam takie spadki cisnienia w ciąży, one powodowaly u mnie bardzo kiepskie samopoczucie i zawroty glowy. Gin kazala mi pic albo 2 kawy (jedna rano, jedna po poludniu), oczywiscie slabe, nie rozpuszczalne. Albo 1 kawe i w razie zlego samopoczucia ratowac sie cocacola. Jesli czujesz sie dobrze to nie musisz nic z tym robic [emoji4]

Ja mialam takie spadki cisnienia w ciąży, one powodowaly u mnie bardzo kiepskie samopoczucie i zawroty glowy. Gin kazala mi pic albo 2 kawy (jedna rano, jedna po poludniu), oczywiscie slabe, nie rozpuszczalne. Albo 1 kawe i w razie zlego samopoczucia ratowac sie cocacola. Jesli czujesz sie dobrze to nie musisz nic z tym robic [emoji4]

Muszę się nauczyć pić kawę, bo w domu w ogóle nie pije. W pracy piłam właśnie częściej rozpuszczalną - płaska łyżeczka kawy, pół łyżeczki cukru i pół kubka mleka 🙈 Ale to tez nie codziennie. W domu mąż sam mieli kawę i pije sypaną. Kupiliśmy właśnie w piątek ziarna kawy o smaku mango i właśnie popijam w pracy, delikatną, ale piję :-D
Aaa no i objawy ciąży to głowa mnie ćmi prawie codziennie, to nie jest ból, żeby aż brać tabletkę, jeszcze nie nie brałam. No i mam ostatnio jeszcze tak, że nie mam siły, w sensie nie chce mi się czegoś robić 🙈 U mnie to dziwne, bo jak sobie zaplanowałam na np. sobotę sprzątanie + gotowanie + pieczenie, to zawsze zrobiłam jeszcze więcej. Gdybym nie zrobiła czegoś to bym nie mogła przeżyć, a teraz luuuuz - poleżę jeszcze. To totalnie nie w moim stylu 🙈:rofl::-D
Chociaż wczoraj mąż pojechał na kilka godzin do pracy, a ja upiekłam szarlotkę, zrobiłam nam po 2 desery z chia, i na kolację makaron z krewetkami 😋

Ostatnia edycja:
reklama
Muszę się nauczyć pić kawę, bo w domu w ogóle nie pije. W pracy piłam właśnie częściej rozpuszczalną - płaska łyżeczka kawy, pół łyżeczki cukru i pół kubka mleka [emoji85] Ale to tez nie codziennie. W domu mąż sam mieli kawę i pije sypaną. Kupiliśmy właśnie w piątek ziarna kawy o smaku mango i właśnie popijam w pracy, delikatną, ale piję :-D
Aaa no i objawy ciąży to głowa mnie ćmi prawie codziennie, to nie jest ból, żeby aż brać tabletkę, jeszcze nie nie brałam. No i mam ostatnio jeszcze tak, że nie mam siły, w sensie nie chce mi się czegoś robić [emoji85] U mnie to dziwne, bo jak sobie zaplanowałam na np. sobotę sprzątanie + gotowanie + pieczenie, to zawsze zrobiłam jeszcze więcej. Gdybym nie zrobiła czegoś to bym nie mogła przeżyć, a teraz luuuuz - poleżę jeszcze. To totalnie nie w moim stylu [emoji85]:rofl::-D
To progesteron w dużych dawkach. Od niego moze i bolec glowa i chciec sie spac. A jeszcze przy takim cisnieniu to juz wogole normalne.
I ja tez pije kawe slaba, slodzona i z duza iloscia mleka. Przed dziećmi wogole nie piłam. Po pierwszej ciąży pilam jedna, teraz po drugiej bez dwoch nie jestem w stanie funkcjonować.[emoji2358][emoji16][emoji23]

Do góry