reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny pytanie co bierzecie po transferze i pozytwynej becie?
Ja ma sporo tego... ale czy poza pregna i pregna dha powinnam dodatkowo kwas foliowy i wit D? Niby w skladzie wszystko jest i nie chce przedobrzyc...

3 x 1 Progesteron Besins 200mg
3 x 1 Estrofem
3 x 1 Luteina dopochwowo
1 x 1 Acard
3 x 1 Magnezim
1 x Pregna
2 x 1 Pregna DHA

Aaaa.... i jak mam lekkie surcze to Pani Doktor zalecila nospa

Mam to co powyzej brac do 13.10 (8tc) i potem usg i zmniejszamy dawke.

reklama
Oo ja już mam hormonów nie badać przez te 2 tyg 🤔 ale może jak będę na becie 06.10.2020 to niech zrobią i hormony...
Ja we wcześniejszych transferach miałam luteinę podjęzykową i dopochwową po kilka tabletek 3 x dziennie, ale oprócz problemu z aplikowaniem i słabym samopoczuciem, tak samo z duphastonem miałam codziennie migreny ☹ To najmniejsze skutki uboczne mam po PROGESTERONie BESINS i biorę 3 x 1, ale dawka 200mg w jednej tabletce (bo wiem, że są 100 na pewno i nie wiem czy jeszcze nie mniejsze) + 1 dziennie prolutex. Wcześniej wyszedł mi progesteron ponad 90, a wczoraj 40 kilka, więc leki mam bez zmian.
Oprócz tego 3 x 1 estrofem, 2 x 1 encorton, 1 x acard, 1 x tardyferon (od operacji w lipcu biorę, bo miałam niedokrwistość) i 1 x zastrzyk clexane no i kwas foliowy i witaminę D 🙈 :-) :)
Wiesz ja zawsze z progesteronem miałam problem nawet teraz przy wcześniejszym jego suplementowaniu przy 4 transferze po 8dpt zaczął mi spadać, jednak większości kobiet dawki, które przyjmujesz wystarczają w zupełności :)

reklama
Dziewczyny pytanie co bierzecie po transferze i pozytwynej becie?
Ja ma sporo tego... ale czy poza pregna i pregna dha powinnam dodatkowo kwas foliowy i wit D? Niby w skladzie wszystko jest i nie chce przedobrzyc...

3 x 1 Progesteron Besins 200mg
3 x 1 Estrofem
3 x 1 Luteina dopochwowo
1 x 1 Acard
3 x 1 Magnezim
1 x Pregna
2 x 1 Pregna DHA

Aaaa.... i jak mam lekkie surcze to Pani Doktor zalecila nospa

Mam to co powyzej brac do 13.10 (8tc) i potem usg i zmniejszamy dawke.
Masz dużo?? 😂
Ja mam tak
3x3 luteina dopochwowo
3x3luteina podjęzykowa
3x1 estrofem
1 nospa w razie skurczów
1X2 euthyrox
1x1 encorton
1x1 metformina
1X1 acard
1X1 clexane
3 kwasy dha