reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Akurat z tym że Novum nie hoduje do 5 doby to absolutnie się nie zgodzę bo hodują i to jeszcze sami proponują ale oczywiście jeśli widzą potencjał w rozwoju bo jeśli się słabo dziela zarodki to nieryzykuja i otwarcie mówią jak wygląda sytuacja.

Ja polecam invicta, wydaje mi się ze to jedna z lepszych klinik. Novum nie hoduje zarodków do 5 doby- to nie standard, nie robi PGS, PGD. Invimed niby coś stara się dogonić invicta ale słabo mu to idzie. No, ale czasem to zależy od lekarza a nie od kliniki. W invimedzie straszny bałagan był kiedyś. No, ale moze maja parking jak Novum bo invicta nie ma.
Edit:invimed nie podaje zarodków klasy C żeby mieć większy succes rate, który porównywalny jest do invicta a Ci podają wszystko co jakoś rokuje. Novum w tym zakresie jest jeszcze bardziej wyluzowane bo nawet Klasę C w 3 dobie podaje.

Niestety wczoraj powtórzyłam bete i wynik 67. Tak więc wyszło że biochemiczna. Serducho to myślałam że mi pęknie z żalu. Przestroga dla mnie żeby za wcześnie nie testować bo nie brałam pod uwagę takiego scenariusza. Zawsze miałam albo 0 albo jak już urosła to sukces a tu taki psikus od życia. No cóż za jakieś 1.5 miesiąca próbuje znów. Trzymam za Was kciuki dziewczyny.

Przykro mi, też to przeszłam :( ale to podobno dobry znak na przyszłość, przy następnym podejściu u mnie beta już rośnie poprawnie, zobaczymy co dalej, trzymaj się Kochana 😘

To ona pracowała 5 lat temu w invikcie. Tak samo jak Niemoczynski z bociana w Wawie.
Tak pracowała ja już byłam umówiona na pierwszą wizytę do invikty i 3 razy odwoływali mi wizyty i zmieniliśmy klinikę i cieszę się bardzo bo jak czytałam że ciągle do innego lekarza chodzą dziewczyny i co się tam dzieje to myślę że to dużo większy stres a tak to tylko ona mnie prowadziła 5 lat się staraliśmy i leczyliśmy u wielu lekarzy a tu od 1 wizyty do transferu minęło może 1,5 miesiąca i sukces już 30 tydzień

Akurat z tym że Novum nie hoduje do 5 doby to absolutnie się nie zgodzę bo hodują i to jeszcze sami proponują ale oczywiście jeśli widzą potencjał w rozwoju bo jeśli się słabo dziela zarodki to nieryzykuja i otwarcie mówią jak wygląda sytuacja.
Wiesz jednym proponują innym nie. Ja akurat nie zostałam nawet poinformowana o takiej możliwości ani o różnicach wynikając z hodowli w 3 lub 5 dobie. Żeby nie forum, do dziś bym wiedziała czym jest blatocysta..

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

14.08. - 2 weryfikacja @Riddikulus ✊ ✊ ✊
14.08. - transfer @Linaaa ✊ ✊ ✊
14.08. - punkcja @Alkalalka82 ✊ ✊ ✊
17.08. - beta @cikulinka
17.08. - beta @Waleczna36
18.08. - wizyta serduszkowa @Czarna1985
19.08. - 3 weryfikacja @Riddikulus
19.08. - usg @mary.m
19.08. - wizyta przed transferem @maria_92
21.08. - wizyta kwalifikacyjna @katherinnn
24.08. - wizyta serduszkowa @Mirka30
24.08. - wizyta przed transferem @Ananasowa93
27.08. - usg @KarolinaJ79
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
27.08. - wizyta przed kriotransferem @pauli890
04.09. - początek stymulacji @Evela.6

2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-10-30 Laurka2019 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netiaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Riddikulus ✊✊✊✊ za dzisiejszy wynik, niech beta rośnie do nieba :) oby było dziś już coś widać ☺
@Linaaa ✊✊✊✊ za udany transfer! dziś już wrócisz do domu w dwupaku :) niech Kropek się zadomawia ☺🥰🥰🥰
@Alkalalka82 ✊✊✊✊ za dzisiejszą punkcję, żeby poszło szybko i sprawnie i za cały koszyczek pięknych jajeczek!! 🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚☺☺☺

✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
Za wszystkie dziewczyny i same sukcesy ✊✊✊
@Linaaa za Twojego kropeczka 😘✊

Tak pracowała ja już byłam umówiona na pierwszą wizytę do invikty i 3 razy odwoływali mi wizyty i zmieniliśmy klinikę i cieszę się bardzo bo jak czytałam że ciągle do innego lekarza chodzą dziewczyny i co się tam dzieje to myślę że to dużo większy stres a tak to tylko ona mnie prowadziła 5 lat się staraliśmy i leczyliśmy u wielu lekarzy a tu od 1 wizyty do transferu minęło może 1,5 miesiąca i sukces już 30 tydzień
Mnie się udało w invicta i syn ma 4,5 roku ale my byliśmy „specjalnymi” pacjentami bo sami mieliśmy pomysł na leczenie buehehe. Na usg genetycznym u niej bylismy. Fakt zmieniają się lekarze w invicta, ale to chyba zależy od dnia cyklu. Jak musisz być w tym dniu a lekarza nie ma to idziesz do innego. To przy stymulacji jest, ale sama wybierasz czy jednak chcesz do swojego jak jest. Przy krio prowadził mnie cały czas ten sam lekarz. Co do wizyt to mój 6 transfer ale czwarta procedura ogółem czyli 4x przechodziłam tam stymulację i nigdy nie odwołali mi wizyty.

reklama
Hodowanie do piątej doby nie niszczy zarodków selekcjonuje te wadliwe. Wiele klinik pierw podaje w 3 dobie bo to jest tańsze a i na transferach kupę kasy zarabiają. Tutaj badania duże na dużej ilosci zarodków ile z nich ma wady chromosomalne. Jest ich tyle samo w 3 i w 5 dobie tylko te z 3 doby nie dojdą do piątej bo je genetyka pokona.

Załączniki

• A1CC9506-466E-4947-80C6-6487FAFACC78.png
    A1CC9506-466E-4947-80C6-6487FAFACC78.png
    116,7 KB · Wyświetleń: 59
Do góry