reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
a ja już po wizycie...

doktor bez wahania zaleca u nas in vitro - tyle, że nie możemy ruszyć z procedurą dopóki nie zbije tsh do 2,5; także Eutyroks wkracza od jutra do akcji ;) W sierpniu to wątpie by mi spadło... ale doktor mówi że może być spadek i po 2 tygodniach; w pracy sobie zbadam znów tarczycę i będzie gitarka :)

owulacja oczywiście prawostronna po stronie niedrożnej...

kazał szykować 12 tysi 🙄 🙄

generalnie jak unormuje tsh to powiedział, że można od razu startować jakąś krótką wersją (cokolwiek to znaczy) protokół krótki z antagonistą GnRH

:eek::eek: mam też się skonsultować z immunologiem... dostałam na doktora jednego namiary to pewnie pójdę prywatnie bo na nfz to przyszły rok :eek::eek:
A jakie masz teraz TSH?

Dziewczyny, poradzcie co mam zrobić.
Przed chwilą dostałam znowu krwawienie o wiele mniejsze niż w piątek , Przynajmniej na razie.
Miałam 3 usg u różnych lekarzy nie widzą przyczyny krwawień ;(
Uważam nie ma sensu umawiać się na kolejne USG. Po prostu wytrzymaj , co ma być to będzie. Jesteś obstawiona lekami. Jeśli jest krwiak to lepiej leżeć, odpocząć. Na tym etapie nic nie można zrobić. Myślę że tak w 28 dpt możesz spróbować umówić się na USG , powinno być serduszko. Trzymam kciuki.

a ja już po wizycie...

doktor bez wahania zaleca u nas in vitro - tyle, że nie możemy ruszyć z procedurą dopóki nie zbije tsh do 2,5; także Eutyroks wkracza od jutra do akcji ;) W sierpniu to wątpie by mi spadło... ale doktor mówi że może być spadek i po 2 tygodniach; w pracy sobie zbadam znów tarczycę i będzie gitarka :)

owulacja oczywiście prawostronna po stronie niedrożnej...

kazał szykować 12 tysi 🙄 🙄

generalnie jak unormuje tsh to powiedział, że można od razu startować jakąś krótką wersją (cokolwiek to znaczy) protokół krótki z antagonistą GnRH

:eek::eek: mam też się skonsultować z immunologiem... dostałam na doktora jednego namiary to pewnie pójdę prywatnie bo na nfz to przyszły rok :eek::eek:
gdzie się leczysz? 12 tysi za procedurę tak? napomknal o lekach do stymulacji ? u mnoe to bylo dodatkowe 2 tysie....

i jeszcze jedno do tego postu: polećcie mi jakies dobre seriale wciagajace na netflixie. Jakieś pozytywne, komediowe najlepiej. Będę miała na potransferze na piątek. Dziękuje :)
ps wiem ze niedawno o tym pisałyście ale cieżko znaleść te posty :)
Ja sobie screena zrobiłam 😜 Screenshot_20200703-083650.png

Uważam nie ma sensu umawiać się na kolejne USG. Po prostu wytrzymaj , co ma być to będzie. Jesteś obstawiona lekami. Jeśli jest krwiak to lepiej leżeć, odpocząć. Na tym etapie nic nie można zrobić. Myślę że tak w 28 dpt możesz spróbować umówić się na USG , powinno być serduszko. Trzymam kciuki.
Dziękuję za dobre słowo, staram się ogarnąć jak tylko widzę krew od razu chce na usg ;(. Byłam właśnie zaaplikować nocną dawkę luteiny, leci mi żywa krew ;(

reklama
Do góry