reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki nie chciałam wywoływać takiej burzy swoimi słowami.
Ja poprostu naprawdę mam teraz dołek, a mówiąc szczerze to jestem w rozpaczy.
Żadnej z Was już ciężarnych nie zazdroszczę. Te ciąże nazazy się Wam jak psu buda.
Ale wokół mnie są dziewczyny które miały aborcje lub kilka z powodu nie takiego partnera, z powodu nie takiej płci. I maja szczęśliwe pełne rodziny. Są wokół mnie takie które sypiały z żonatymi i rozbijały małżeństwa a dziś maja swoje szczęśliwe rodziny. Są patologiczne rodziny które maja po 5-6 dzieci które chodzą głodne, brudne i są bite.
A ja mam jednego partnera od 12 lat. Nigdy się nie puszczałam z nikim innym jak tylko ze swoim mężem. Nigdy w życiu nie spróbowałam narkotyków. Nie upijałam się, nie paliłam nałogowo. Nie chorowałam, dbałam o siebie i swoje zdrowie. Przed in vitro nigdy nie wzięłam żadnej tabletki antykoncepcyjnej. I ja nie mogę mieć dzieci.
Dlaczego ?!?!
Nie wiem czy Bóg mnie testuje i moja wiarę? Czy mam uwierzyć w reinkarnacje ze w poprzednim życiu byłam Hitlerem i teraz dopada mnie karma ?
Nie wiem. Jestem w rozpaczy. Serce mi pęka.
A najgorsze jest to ze codziennie zakładam maskę w pracy, dla rodziny dla przyjaciół. Każdy do mnie lgnie, chce ze mną spędzać czas. Jestem człowiekiem z dusza i sercem na dłoni. A mimo to nie dane mi jest dzielić się swoją miłością.
I owszem boli mnie każde wspomnienie o usg, ruchach w brzuchu, o rozwoju dzieci o tym wszystkim o czym piszecie i nie z zazdrości tylko poprostu to rozdrapuje moje i tak poranione serce i umysł.
Dlatego czasem znikam gdy jestem w tych dołach. Wyjde z tego i wrócę ✊mam nadzieje....
I pewnie nikt z Was nie chciał tego czytać ale trudno jest mi trochę lżej i mysle ze zrozumiecie
doskonale Ciebie rozumiem...
Jak chcesz - pisz na priv
Nie jest dobrze byc z tym samemu... mam podobna historie myslac o sobie

Ups... Chyba jakiś kwas się znów tu wylał.. Nie doczytałam wszystkiego ale coś nie fajnie w 'powietrzu'
Dzis dostałam wiadomość z domu z Polski że jeden z moich psiaków nagle zmarł w nocy..dostał chyba zawału :( musiałam zaryczana tak pracować i udawać przed synem że nic się nie stało.. :(:( to był piękny psiak, miał tylko 7 lat ale był rasowy i to z tych co niestety szybko odchodzą :( życie jest pojebana, czasami chciałabym wcisnąć Reset i zacząć od nowa...

TAAAKKK a czytalas o co poszlo? I jakos dziwnie odpisuje mi osoby kotre juz sa w ciazy ;)
Może dlatego, że to nas zaatakował as w pierwszym poście?
Tak dla powszechnej informacji : jestem tu masę lat i nie zniknę tylko dlatego, że komuś przeszkadza, że już matka jestem.
Wszytskie do tego dążymy, a jak którejś się uda to już jest wrogiem?
Super.

Ups... Chyba jakiś kwas się znów tu wylał.. Nie doczytałam wszystkiego ale coś nie fajnie w 'powietrzu'
Dzis dostałam wiadomość z domu z Polski że jeden z moich psiaków nagle zmarł w nocy..dostał chyba zawału :( musiałam zaryczana tak pracować i udawać przed synem że nic się nie stało.. :(:( to był piękny psiak, miał tylko 7 lat ale był rasowy i to z tych co niestety szybko odchodzą :( życie jest pojebana, czasami chciałabym wcisnąć Reset i zacząć od nowa...
Przykro mi:((( pieski sa naszymi przyjaciolmi na dobre i zle:( wielka szkoda ze tak krotko zyja:(((

no ja dziś usłyszałam od mojego lekarza że osobiście 54 kiedyś miał na punkcji... kombinowal i zmienił mi w trakcie. najpierw sam gonal A potem konczylam na orgalutran i menopur czy coś takiego. Wiesz u mnie amh było 13.8 więc można się było też spodziewać.
O kurde... a masz pcos czy tak naturalnie wysokie AMH? ja mialam ok 20 i to bylo duzo. A Estradiol jaki masz? Transfer zapewne odroczony?

Bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego psa... ☹️ Kocham zwierzęta i parę lat temu mi również w Polsce zmarł pies kiedy byłam w Anglii.. Wiem jak to boli ☹️☹️

reklama
Może dlatego, że to nas zaatakował as w pierwszym poście?
Tak dla powszechnej informacji : jestem tu masę lat i nie zniknę tylko dlatego, że komuś przeszkadza, że już matka jestem.
Wszytskie do tego dążymy, a jak którejś się uda to już jest wrogiem?
Super.
No o czym ty piszesz ? Dlaczego sadzisz ze WAS? - ty juz w ciazy nie jestes 😂 😍 😘 zapomnialas? hehehe ja nie atakuje kobiet w ciazy - atakuje kobiety bez wyczucia i braku empati - dawaj na klate gdzie i kiedy zaatakowalam kobiety w ciazy - NO PRZECIEZ MADRA Z CIEBIE BABECZKA - to ja zostala zaatakowana ;)

Do góry