reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak, nasz najwiekszy cud Igor ❤️ na ostatniej wizycie miał 234 g (byłam 10.06) a jaki długi nie wiemy bo juz sie podkurczył 🤷‍♀️

Nos ma niby po mnie (bo mam mały nosek i sie rodzice śmieją, ze jak sie urodziłam to były tylko 2 dziurki bez chrzastki 😂😂) a przystojny i mądrymam nadzieję, ze będzie za tatą ❤️❤️
Jego mama tez jest bardzo mądra, wiec jesli bedzie po polowie, to idealnie. Ciesze sie Waszym cudem ❤ jak bedziesz rodzic to chyba wszystkie tu z zacisnietymi kciukami bedziemy siedziec! 🤣

reklama
I moje ulubione foto z 16.04.❤️ Wyłam jak bóbr jak je zobaczyłam 😁😁

(wybaczcie spamowanie forum)

15926829426735032367828537311476.jpg

Jego mama tez jest bardzo mądra, wiec jesli bedzie po polowie, to idealnie. Ciesze sie Waszym cudem ❤ jak bedziesz rodzic to chyba wszystkie tu z zacisnietymi kciukami bedziemy siedziec! 🤣

Ty mi nie pisz takich rzeczy, bo ja zaraz wyje jak bóbr! Dla mnie teraz nie można być miłym bo sie zaraz wzruszam 🙈🙈🙈🙈

A o porodzie nie chce jeszcze myśleć 😂😂😂

Ale jesteś bardzo kochana i Ci dziękuję za te ciepłe i cudowne słowa ❤️❤️

I przede wszystkim jak się temat zgłębi i przestanie wierzyć w bajki a zacznie słuchać prawdy. Wiedzą nas wyzwala.
Wiara nie stoi w sprzeczności z leczeniem to człowiek tworzy te bariery.
Pięknie [emoji3059] cos czuje ze w Twoim przypadku powiedzenie "do trzech razy sztuka" bedzie mialo zastosowanie :) my na maleństwo czekamy juz 4 lata, ale dopiero w tym roku zdecydowalismy sie na in vitro. Ja chcialam wczesniej, ale mąż jest wierzący bardzo i dlugo sie wahał. Zreszta nikt nam nigdy nie powiedzial tego co lekarz w tym roku, ze on jest na granicy bezplodnosci. I jak to uslyszal i ze wcale sie nie zapladnia niewiadomo ile komorek i wcale sie zarodkow nie niszczy po wyselekcjonowaniu lepszych, to powiedzial ze on juz chce to in vitro :D
Zabawne jak mogą się nagle zmienic poglądy, kiedy problem dotyka nas bezposrednio :)

Właśnie scratching ma być cykl przed transferem i tutaj tez zastanawiam się jak to działa bo skoro po zadrapania przyjdzie miesiaczka i całe endometrium się złuszczy to chyba i tak się odbuduje całe przed transferEm? Jeśli się mylę to proszę popraw mnie bo naprawdę nie wiem jak to ma działać.
A encorton ma być od dnia transferu.
Heparyna chyba bardziej pforilaktycznie bo mam mutacje mthfr ale homocysteina w normie
Encorton bym zaczela co najmniej 10 dni przed transferem brac,ale to ja😂.Zadrapanko endo ? Nie raz juz tutaj tak bylo,ze w cyklu poprzedzajacym i jakis sens to mialo,nie nam pojecia jaki,bo tego nie robilam,sprobuje znalezc jakas logiczna odpowiedz

I przede wszystkim jak się temat zgłębi i przestanie wierzyć w bajki a zacznie słuchać prawdy. Wiedzą nas wyzwala.
Wiara nie stoi w sprzeczności z leczeniem to człowiek tworzy te bariery.
Niesamowicie mądre jest to co napisalas. Uwazam dokladnie to samo. Stanowisko kosciola zmienia sie co jakis czas i są księża, ktorzy mówią zeby sie nie zamykac, bo wszystko sie moze zmienic. I ja sie z tym zgadzam

reklama
Ty mi nie pisz takich rzeczy, bo ja zaraz wyje jak bóbr! Dla mnie teraz nie można być miłym bo sie zaraz wzruszam 🙈🙈🙈🙈

A o porodzie nie chce jeszcze myśleć 😂😂😂

Ale jesteś bardzo kochana i Ci dziękuję za te ciepłe i cudowne słowa ❤️❤️
Wiem co czujesz! Ja tak mialam na stymulacji! Wzruszalam sie na reklamie whiskasa jak kot dostawal jesc, wzruszalam sie na reklamie merci, co chwila sie wzruszalam 🤣 ale to jest urocze ❤
Cudowne zdjęcia ❤

Do góry