reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To straszne zdzierstwo,ja mialam w Czechach 25 letnia studenke jako dawczynie,ktora sie dla nas extra stymulowala,mialam zapewnione 5 wysokiej klasy blastocystow i ciaze,serio.wywiazali sie z tego na medal i w sumie 4000 tys tylko wiecej.
seriooooo, myślałam ze dużo drożej. No widzisz Polska.... W innych klinikach w PL taki sam koszt....

reklama
Ja tez tam jestem🙂u kogo sie leczysz?Powiedz cos wiecej nt.kliniki bo ja tam zaczynam.W lipcu mam miec 2 wizyte z badaniami
u Dwor..... się leczę. No cós obsługa tam jest kiepska, niby jest koordynatorka ale pomoc od niej mam nie zawsze. CO do lekarzy to moj ma problem z lekamio. Po transfrze dał mi tylko 2x luteine i estrofem. mimi ze mam zalecenia od pasnika na encorton nie było mowy zeby mi to przepisal. średnio miły jest. Ja z obsługi średnio zawsze jestem zadowolona jak wychodze. A mam porównanie bo kilka klinik za mną. To maszynka do zarabiana kasy. przemiał. Zreszta jak juz chyba wszędzie jest przemiał. Ich wybrałam bo to jedyna w Wawie gdzie nie czeka się długo na dawcznię. Napisz jak Twoje wrazenia po spotkaniu z koordynatorką, u kogo się leczysz ile czekałas na komórki itd :)

Aha, i jeszcze jedna kwestia mnie trapi 🤔. Pielęgniarka jak pobierała wymazy do cytologia i biocenozy powiedziała że mam mega wrażliwa szyjkę, że ledwo dotknęła i już krew leciała, pokazała mi próbkę i faktycznie, po badaniu że 3 godziny krwawilam ale tak, że wkładka wystarczyła. Kazała powiedzieć o tym temu nowemu lekarzowi i wypytywała o seks, no to powiedziałam że na 10 razy, 3razy jest fajnie i nie boli 🤔. Czasem też jakaś krew poleci po bzykanku. Mam nadzieję że to nic, co mogłoby przeszkodzić w transferze, co myślicie?
Ja tej swojej pierwszej lekarce kiedyś mówiłam że mam wiecznie sucho ale ona się za bardzo nie przejęła. No i teraz się spinam, bo "zwykła" pielęgniarka tak się przejęła 🤔
Ja tez mam problem z suchoscia i kilka razy w zyciu tez krwawilam .Nikt nigdy mi nie powiedział ze cos jest nie tak. A używacie jakiś zelow? Nam duzo pomagly . Wydaje mi sie ze nie ma to nic wspolnego z transferem ale mogę się mylic🤔

Kochana ja mam wrażliwa śluzówkę ale szyjki nie. Odkąd stosujemy ten żel do starań to już nic mnie nie boli i nie obciera a podczas dni płodnych pływam w śluzie a miko to mam zawsze lekkie plamienie po cytologii ale wydaje mi się ze bardziej wziernik mnie rani a nie sama szczoteczka do cytologii.
Pielęgniarka może z powołania a może cie przypadkiem skaleczyła i powiedziała ze uuuu o taka wrażliwa śluzówka. Czy kiedyś miałaś podobne krwawienie po cytologii??
Wiesz co, u nas do ciąży był ten sam problem. Zazwyczaj bez żelu nie było szans, bo bylam jak papier ścierny 🙈 moja gin tez sie specjalnie nie przejęła, kupilam kiedys w aptece jakiś żel neutralny intymny i był calkiem fajny ale oczywiście nazwy nie pamiętam 🤦‍♀️ i kosztował jakieś 17 zł.
Nie pytaj ile już zeli wypróbowałam przez te lata😬. Na razie najbardzeij znośny jest Feminum, choć i po nim czasem mam małego parcha🤪.

Dzień dobry 🙂
Kurcze, ja też czekam na okres żeby już iść na usg i badanie krwi ewentualnie żeby zobaczyć czy się wyciszyły te hormony a ten skubany okres nie przychodzi... Tak jak zawsze go nie chciałam to dostawałam szybko a teraz jak chce to nie dostaje 😭
Zawsze jak chcemy to nie przychodzi. Mi ostatnio w Polsce spóźnił sie 5 dni😕bo mialam badania miec zrobione zaraz po okresie. Kochana staraj sie nie myslec o tym to przyjdzie 😉

Fredzioszko a jakie masz te zarodki? Ogólnie jestem przeciwna podawaniu dwóch zarodków choć u mnie w klinice embriolog proponował takie rozwiązanie. Ostatecznie lekarz się nie zgodził i całe szczęście.
Nie wiem jakiej klasy, u mnie nie podają takich informacji - 2 blastki mam

reklama
Do góry