reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przy IO nie powinno się jesc niż 3 razy dziennie bo przy 5 posiłkach insulina nie ma czasu opaść i jest ciagle podbijana. Najlepiej brać metformine ze śniadaniem i kolacja a niektórzy biorą 3 razy dziennie z każdym posiłkiem. Ja nie wiedziałam ze mam IO i ciagle byłam na dietach 5 posiłków dziennie i zamiast chudnąc tyłam. Wkoncu dzięki forum wpadłam na pomysł żeby zrobić to badanie i okazało się ze zamiast polepszać to dobie szkodziłam dieta.
Aktualnie jem tez 2-3 posiłki dziennie i metformina 500X 2 dziennie i w tydzień spadło 2,5 kg ! 😉😉😉
Moja kochana ;) No prosze jak sie szybciutko wyedukowalas ;)

Metmorfine brałam pod września 2019. Nie wiele lepiej się czułam. Natomiast odstawił mówiąc że na nie wiele się zdadza w kontekście stymulacji.no więc zaufałam. Pamiętam też że moja endo mówiła że jak tylko wykryje ciążę odstawić glucophage.
Bląd -meta w pierwszych tygodniach ciazy zapobiega poronieniom - za grnica metajest nawet narzucana kobietom w ciazy - dzieki temu czesto omija ich cukrzyca ciazowa ;)

Nie wiem dlaczego lekarze karzą odstawia metę odrazu natychmiastowo ?! Ten lek nie ma właścicie skutków ubocznych tzn jest bezpieczniejszy niż nospa ... No ale cóż w innchy europejskich krajach ten lek jest zalecany przez cały okres ciazy. Nie mówię żeby nie słuchać lekarza ale to trochę tak jakby cukrzyków kazali odstawić insulinę bo nie pomoże w stymulacji ...
IO powoduje problemu z zagnieżdżeniem wiec może jak już zarodek jest w macicy to nie ma wpływu na dajcie w ciąże ale nie widzę powodu aby z dnia na dzień odstawić lek który reguluje wyrzuty insuliny
To jest nawet nie wskazane zeby od razu odstawic z dnia na dzien mte :) Ojjjjj widze ze sie wyedukowalas -jestem z ciebie dumna - mamy takie same poglady - za chwile wrzuce kilka artykulow z moicc tomow na temat cukrzycy, IO i PCOS ;)

reklama
To jest nawet nie wskazane zeby od razu odstawic z dnia na dzien mte :) Ojjjjj widze ze sie wyedukowalas -jestem z ciebie dumna - mamy takie same poglady - za chwile wrzuce kilka artykulow z moicc tomow na temat cukrzycy, IO i PCOS ;)
Ja bralam metformine od 3miesiace przed ciążą do 2 dni przed porodem 😊wszyscy cały i zdrowi 😉

Do góry