reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przy IO nie powinno się jesc niż 3 razy dziennie bo przy 5 posiłkach insulina nie ma czasu opaść i jest ciagle podbijana. Najlepiej brać metformine ze śniadaniem i kolacja a niektórzy biorą 3 razy dziennie z każdym posiłkiem. Ja nie wiedziałam ze mam IO i ciagle byłam na dietach 5 posiłków dziennie i zamiast chudnąc tyłam. Wkoncu dzięki forum wpadłam na pomysł żeby zrobić to badanie i okazało się ze zamiast polepszać to dobie szkodziłam dieta.
Aktualnie jem tez 2-3 posiłki dziennie i metformina 500X 2 dziennie i w tydzień spadło 2,5 kg ! 😉😉😉
Moja kochana ;) No prosze jak sie szybciutko wyedukowalas ;)

Metmorfine brałam pod września 2019. Nie wiele lepiej się czułam. Natomiast odstawił mówiąc że na nie wiele się zdadza w kontekście stymulacji.no więc zaufałam. Pamiętam też że moja endo mówiła że jak tylko wykryje ciążę odstawić glucophage.
Bląd -meta w pierwszych tygodniach ciazy zapobiega poronieniom - za grnica metajest nawet narzucana kobietom w ciazy - dzieki temu czesto omija ich cukrzyca ciazowa ;)

Nie wiem dlaczego lekarze karzą odstawia metę odrazu natychmiastowo ?! Ten lek nie ma właścicie skutków ubocznych tzn jest bezpieczniejszy niż nospa ... No ale cóż w innchy europejskich krajach ten lek jest zalecany przez cały okres ciazy. Nie mówię żeby nie słuchać lekarza ale to trochę tak jakby cukrzyków kazali odstawić insulinę bo nie pomoże w stymulacji ...
IO powoduje problemu z zagnieżdżeniem wiec może jak już zarodek jest w macicy to nie ma wpływu na dajcie w ciąże ale nie widzę powodu aby z dnia na dzień odstawić lek który reguluje wyrzuty insuliny
To jest nawet nie wskazane zeby od razu odstawic z dnia na dzien mte :) Ojjjjj widze ze sie wyedukowalas -jestem z ciebie dumna - mamy takie same poglady - za chwile wrzuce kilka artykulow z moicc tomow na temat cukrzycy, IO i PCOS ;)

reklama
To jest nawet nie wskazane zeby od razu odstawic z dnia na dzien mte :) Ojjjjj widze ze sie wyedukowalas -jestem z ciebie dumna - mamy takie same poglady - za chwile wrzuce kilka artykulow z moicc tomow na temat cukrzycy, IO i PCOS ;)
Ja bralam metformine od 3miesiace przed ciążą do 2 dni przed porodem 😊wszyscy cały i zdrowi 😉

Do góry