reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a czy wiecie może jak to jest z luteiną i krwawieniem? Czy jeśli stosuje się luteinę a nastąpi poronienie to wystąpi krwawienie? Czy luteina je zatrzyma?? Martwię się tym bólem cały czas i boję się poronienia.

reklama
Ja jestem na etapie uzalania sie nad soba po nieudanym crio! Rycze gdzies po katach w pracy zeby ludzie mnie nie widzieli. Nie mam juz zbytnio sily na to wszystko, boje sie kolejnego rozczarowania. Jednak z drugiej strony jak czytam co inne dziewczyny pisza to mysle sobie, ze skoro innym sie udaje to i mi musi sie w koncu udac.

mania wszystkie jestesmy na tym samym etapie ...wypatrywania szczęscia:-)
ja jestem 2 dni po transferze moich dwóch maluchów i czekam na testowanko

wiola uda się kazdej z nas jednej prędzej innej troszke pózniej ale ja wierze ze wszystkie bedziemy szczesliwymi mamami i bedziemy tulic nasze skarby!

wiolaW nie placzemy i sie nie poddajemy, jest czas na lzy ale pozniej trzeba zacisnac posladki i dzialac dalej :) Kazdy dostanie to o co walczy :)
TeQuila trzymam kciuki u mnie transfer sie szykuje na poczatku marca jak wszystko pojdzie dobrze :)

Dziewczyny Kochane! Przepraszam, że tak z biegu i tylko na chwilę.

Jestem już po usg: SĄ DWA MALUCHY!!!!

Jeden jest już pęcherzykiem z zarodkiem, drugi niestety dużo mniejszy i na chwilę obecną pusty. Lekarz nie każe tracić nadziei, bo jest jeszcze szansa, że Maluch nadrobi. Następna wizyta za tydzień!

PS. domat
specjalnie dla Ciebie. Są bliźniczki u mnie, będą i u Ciebie :tak:

kiwisia własnie w mojej klinice nacinają, ale kiedyś gdzieś wyczytałam, że to może być ryzykowne i można uszkodzić zarodek.. masz jakieś większe doświadczenia? przede mną crio, wiec chętnie posłucham Twoich rad.

mania, witamy i powodzenia:)co do zastrzyków dojdziesz do wprawy i m już nie będzie musiał wbijać:) Ja jestem po nieudanym ivf icsi a przed crio.

dromat niczym się nie martw, po prostu leż i odpoczywaj, myśl pozytywnie.

wiola, następnym razem musi się udać:)

mikimo gratuluję i wierzę ze drugi maluszek weźmie sie w garsc i dogoni rodzeństwo :-) ale dzis znowu dobre wiadomości
standardowo fluidki nam poślij:-)

reklama
Martka gratuluje wspanialej betki
Adus tak sie ciesze ze u ciebie wszystko dobrze, martwilam sie o ciebie po tym jak najpierw napisalas ze sie nie udalo, ze to juz koniec i zniknelas - ja to uwazam ze jak czlowiek mysli tylko negatywnie to przyciaga do siebie takie rzeczy - dlatego od teraz prosze cie dbaj o maluszka ;-)mysl pozytywnie i niedoprowadzaj nas wiecej do zawalow

Zuzia2011 ja mam 3 bezplatne proby. Jedna niestety juz wykozyslalam, wliczajac to crio- mielismy tylko jednego mrozaczka. Teraz musze zaczac wszystko od poczatku. Pytanie tylko kiedy? Jak zadzwonilam do szpitala zeby sie dowiedziec o szczegoly to okazalo sie ze czas oczekiwania wynosi 12 miesiecy lub mniej. Wczesniej bylo 15-18 miesiecy. Nie wiem co robic- zaplacic za wszystko czy cierpliwie czekac? Musze powiedziec ze cierpliwosci u mnie brak, mlodsza sie nie robie!
Gdzie Ty sie leczysz? Bo ja w Ninewells Dundee

Wiola ja lecze sie w Edim - u nas sa dwie pelne stymulacje refundowane (stymulacja + crio) Piszesz ze nie wiesz kiedy zaczynasz - ale czy napewno dobrze zrozumialas bo faktycznie czeka sie na IVF okolo 18 miesiecy ale od czasu wpisania na liste (znaczy sie pierwszy raz) a pozniej jesli chodzi o drugie podejscie to juz nie - Roxii podchodzila do drugiej stymulacji w odstepie chyba 3 cykli... moze dowiedz sie dokladniej. Wiem jak to strasznie tutaj sie ciagnie i sama czasem zastanawiam sie czy by nie zaplacic ale mysle sobie ze poki mam za darmo to wykorzytam... ale z drugiej strony jesli faktycznie by trzeba bylo czekac rok na kolejne to sama nie wiem...

Do góry