reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aduś - trzymałam za Ciebie kciuki, ale byłam pewna, że wszystko musi być dobrze. No i tak jest. Spokojnej ciąży. No i nie myśl o betach. A jakie niespełna 6,5 tys.? Kochan to jest aż 6,5 :szok: Kosmiczna betka. Dużo zdrówka dla Was obojga. No i spokoju u mamusi :tak:

aduś ja już Ci dziś gratulowałam, ale to nic pogratuluję jeszcze raz bo to się robi z przyjemnością :-) A więc: jupiiii, udało się, jesteś w ciąży mamusiu!!! Niech się fasolka ślicznie rozwija i poproszę już zero smutków. Ciesz się ciążą, a beta to rzeczywiście sprawa indywidualna, u mnie też nie była rewelacyjna w porównaniu do innych dziewczyn.

darii - czuję się bardzo źle, zwolniłam się z pracy bo miałam kolejny atak bólu, ledwo dojechałam do domu i przepłakałam całe popołudnie. Biorę nospe forte co 3 godz ale nadal boli. Chyba za szybko się cieszyłam. Dzwoniłam do mojego lekarza ale niestety wyjechał i kazał dawkować dalej leki i jutro dzwonić. Mam leżeć. Oby tylko mój dzieciaczek ze mną został..

domat, Kochana leż i odpoczywaj :* Nie płakusiaj. Wszystko bedzie dobrze! Trzymam &&&&&&& aby ból szybko minął i już nie wracał.

gotadora ale Ty masz kosmiczną tą dawkę luteiny dopochwowej :szok: maj gat! 3x8 :szok:

Aduś super, ze się odezwałas :-) i ze wszystko jest dobrze! Niech dzidziuś nadal tak pięknie rośnie a Mamunia juz sie nie martwi :tak: Gratuluję!

Cześc dziewczyny,
Dzisiaj pomknełam do pracy i mojej lek, którą mam w Katowicach. W Krakowie gdzie mieszkam mega zima sypie na potęgę a w Katowicach ledwie popruszyło sniegiem. Niby tak blisko od siebie są te miasta a czułam się jak w innej szerokosci geograficznej.

Wandzia - tak AH to nacięcie otoczki, ja sie lekarki nie pytałam czy robic, można poiwedziec, że była to usługa na życzenie. Po poprzedniej nieudanej próbie (miałam podane trzy zarodki bez AH) postanowiłam sama zadecydowac.

Aduś - super wieści!. Skoro maluch dobrze sie rozwija to znaczy, że taki Twój urok co do wysokości bety i cyferki nie mają znaczenia. Dbaj o siebie i Ciesz się mamusiu:-)

Dziewczyny ja jak brałam Clexane przy moim pierwszym podejściu to zamienialam igły na insulinowe i wtedy nie robiłam sobie siniaków.

Wiecie co doszłam do wniosku, że ja o IVF to mało wiem. W życiu bym nie wpadła, że można zlecac weryfikacje bety na tak wczesnym etapie. Byłam święcie przekonana, że beta to wyjdzie dopiero po implementacji, która w moim przypadku miała miejsce w 10/11 dpt, bete przy obu moich ciążach zrobiłam 12 dpt. bo nie mogłam dotrwac do 14 dpt.
Tak z obserwacji forum widzę, że wysoka beta nie koniecznie znaczy bliźnięta co oznaczałoby, że jej wysokośc to raczej cecha osobnicza. Ja np. dwa razy miałam bardzo wysoką bętę a za kazdym razem ciąża jest pojedyncza, zatem lepiej jej nie porównywac ile inni mieli w tym samym czasie.

reklama
Czesc Dziewczyny :)
jestem tutaj nowa wlasnie sie zarejestrowalam i chcialabym dolaczyc do was:)
4 dni temu zaczelam stymulacje dlugim protokolem do ivf. Jak do tej pory po 4 zastrzyku czuje sie dobrze i nic mi nie dolega, mam nadzieje ze tak bedzie do konca :)

Do góry