reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Sprawa mocno indywidualna jak zawsze.. niby blastocysty klasy C ale stopień rozprężenia dobry. Słabe morfologicznie czyli albo lab słaby albo gamety słabe i tu może trzeba pomyśleć nad zmianami w samej procedurze ivf. Albo genetyka, imunologia, albo laboratorium słabe, albo pech bo zarodki tej klasy są częściej wadliwe genetycznie Trochę duzo tych transferów było napewno warto próbować tylko może zastanowić się czemu 0.
No to tak:
Klinika nie ma duzego doswiadczenia - obstawiam slaby lab ale juz zmienilam na wg mnie mozliwie najlepsza klinike wiec sie okaze po nastepnej stymulacji - start koniec sierpnia.

kariotypy - do zrobienia rozkladam w czasie ze wzgledu ma kase

immunologia - w trakcie,
wizyta z omowieniem planu i badan w lipcu lub wczesniej jesli lista rezerwowa wypali
Test imk zrobione, hla c i kir haplotyp zrobione
Asa ana i cytokiny czekam na wynik
Takze jakis plan jest...
i tez mam uczucia - euforia i panika zalamanie ze szkoda kasy bo nie ma ZADNEJ pewnosci zensie uda

dzieki kochana😘😘😘

@fredka84 Ty zaczynasz brac ten lek immunosupresyjny? Sama podjelas decyzje a co lekarz na to? Cos podpisywalas? Kurde fajnie ze to juz😄😄😄💪🏻💪🏻💪🏻💪

Dziewczyny czy opłata za transfer zawiera też wizyty ? Tak naiwnie pytam haha. U mnie w klinice koszt transferu 1600 zł. Ciągle mam dzwonić do kliniki i jakoś brak mi odwagi.
Pewnie wszystko zależy od danej kliniki
Jak wykupywalam cały pakiet bo się najbardziej opłacało i w tym pakiecie miałam wszystkie wizyty darmowe + jeszcze niektóre badania z krwi głównie hormony

Chyba większość osób które chodzą do Paśnika tam robi trombofilię i inne badania też, tam możesz wybrać normalną placówkę medyczną gdzie pobiorą próbki, jest spora lista takich które z nimi współpracują. Robiłam tam też od razu kariotypy i ten pakiet trombofili, poszłam do przychodni, pobrali krew i wymaz. ANA i ASA zrobiłam w Alabie, bo cena była najniższa, immunofenotyp w swojej klinice, bo akurat to badanie już na początku zlecił mi mój doktor, CBA u Paśnika, ale szukałabym na pewno gdzieś taniej, KIR też w swojej klinice, bo cena była ok. Ogólnie to szukałam gdzie taniej ;)
A czy test cba th1/th2 to to samo co badanie: profil cytokin th1/th2/th17
?
Bo ja to drugie w alab zrobilam babki mi wyszukaly i nie wiem czy dobrze... grrr

Wlasnie popatrzylam sobie na to ;) Ale ja tez mam jak Neci M jak nie ma miesa to nie ma miłosci ;) nie wiem czy dobrze widzialam nerkowce - ja tego nie lubie ale takie grilowane seki jammmiiiii ;) Mojego szefa nie ma jeszcze w pracy ;) Moze lepiej zeby dzisiaj nie przychodzil ;) Kiedys wam pisalam ze zrobilam kolezance w pracy ciasto bo miala sprawe rozwodowa i bardzo to przezywala ;) Dzisiaj sie z cycata dowiedzialysmy ze juz ma nowego faceta - a jaki przystojny :o :o :o nie wiem dlaczeego mam wrazenie ze pewnie zaraz przyniesie l4 ciązowe ;) Co smieszne cycata stwierdzila ze musimy ja jakos nazwac 😂😂🤭 i wymyslila motylek nocny 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 poplakalam sie ze smiechu 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Znaczy że ĆMA?😊

reklama
Do góry