reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak nie uszkodzilo jajnika to nie powinno wpływać, tylko bezpośrednio po operacji.. A jaki masz wynik? Niektóre kobiety całe życie mają niższy.. Ja w wieku 28 lat miałam 1.4 tylko a z 3 stymulacji łącznie 10 blastocyst było więc to amh nie miało raczej większego znaczenia..
W wieku 28 lat miałam wynik 1,95.
Niecałe 2 lata później 0,95.
Z jednej stymulacji miałam 4 blastocysty (z 5 zapłodnionych komórek, a pobranych było 8).

reklama
Ja miałam taka torbiel po prawej stronie usywalam ja w lipcu, a miałam ja od 16 roku życia, ale lekarze mówili żeby nie usuwać bo to w niczym nie przeszkadza i kiedyś jak będę w ciąży to się usunie, ale że musiałam iść na histerolaparoskopie to przy okazji usunęli mi tez ta torbiel, ale jajowod prawy mam niedrożny, a AMH mam 4.38
Ładne AMH. Mi znowu kazali to usunąć, brałam leki ale za nic nie chciała się zmniejszyć i dlatego zrobili operację. Żałuję, że nie poszłam do innego lekarza na konsultację, człowiek z czasem się wszystkiego uczy.

Dziewczyny czy opłata za transfer zawiera też wizyty ? Tak naiwnie pytam haha. U mnie w klinice koszt transferu 1600 zł. Ciągle mam dzwonić do kliniki i jakoś brak mi odwagi.

Tylko Gyncentrum jest inn nazwa tam jest immunofenotyp z krwi obwodowej no i kir o 150 tanszy niz w APC - no i niby dwa tygodnie czekasz na wynik ja czekalam trzy bo akurat trafilam na ten czas gornikow na slasku a oni byli jedynymlabo robiacym testy na covid - mysle ze teraz sytuacja sie troche unormowala ;) Tak soie mysle ze jesli wyszedlby kir BX czy inny a nie AA to nie ma sensu wtedy robic HLA -c u partnera ;) to tez kosztowalo cos ponad 250 zl ;) Ogolnie w gyncenum duzo nizsze ceny niz w APC czyli pochodzisz zpoludnowo centralnej Polski ;) Ja z samego centrum do Czestochowy mam 60 km ;)
Kochana ja pochodzę z Pomorza ;) Ale już tyle najeździłam się do Warszawy do Bociana, że kolejny wyjazd gdzieś dalej mnie już nie załamuje ;) Poszukam bliżej siebie, ewentualnie wyruszę do Gdańska. Jutro też jestem umówiona na telefon z moim lekarzem i mam nadzieję, że podpowie mi gdzie to wszystko porobić.

Kochana ja pochodzę z Pomorza ;) Ale już tyle najeździłam się do Warszawy do Bociana, że kolejny wyjazd gdzieś dalej mnie już nie załamuje ;) Poszukam bliżej siebie, ewentualnie wyruszę do Gdańska. Jutro też jestem umówiona na telefon z moim lekarzem i mam nadzieję, że podpowie mi gdzie to wszystko porobić.
A wiesz, że od lipca będzie Bocian w Szczecinie 🙂 Daleko masz?

reklama
Do góry