reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A u mnie trochę inaczej wyszło. Poszłam na wizytę 19dc poprzedzającego. Od 2-3dc mam brać estrofem. I około 8-10dc na podglądanie:-) Poszlam czesniej bo bałam się, ze badania jakieś będą mi robić po wczesniejszym nieudanym transferze.
;) ach tak, jeśli jeszcze poprzedzając cykl ten właściwy do transferu;) zle napisalaam. Ja zawsze musialam się stawić w danym cyklu 2-3 dnia zeby sprawdzić czy jest czysto i nie ma żadnych torbieli, jak było ok to zaczynałam tez brać estrofem ;) A od tego 15dc już wszystkie inne leki jak wyniki i endometrium bylo ok;)

reklama
Ekstra! Dzięki za info, ja też Novum.
A histero nie mam pojęcia u kogo. Nie dostałam takiej informacji.
A jak wygladalo czasowo histero?

Czy jest coś o co powinnam zapytać? Na coś zwrócić uwagę?
Zastanawiam się czy zawsze jest robione to drapanko endometrium zwane scrachingiem? Czy powinnam zaznaczyć przed że koniecznie tego chce?
Jeśli robisz w Novum to tam tylko Doniec robi. Bardzo w porządku lekarz, wszystko wyjaśni i omowi. Przed zabiegiem masz krótka rozmowę z lekarzem i tam o wszystkim mówisz, na co chcesz żeby zwrócił bardziej uwagę, no i co chcesz żeby zrobił.
Zabieg krótko, może z 20min, podobny do punkcji.
Po zabiegu też masz rozmowę z Doncem i wtedy omowi z tobą cały zabieg.
U mnie usunął dwa polipy w szyjce, a tak ogólnie to macica wyszła w porządku. Pobrał mi wycinek endometrium do badania i w wynikach po dwóch tyg wyszło że miałam zapalenie endometrium. I przez dziesięć dni leczenie antybiotykami.
Powodzenia 🤞

Jeśli robisz w Novum to tam tylko Doniec robi. Bardzo w porządku lekarz, wszystko wyjaśni i omowi. Przed zabiegiem masz krótka rozmowę z lekarzem i tam o wszystkim mówisz, na co chcesz żeby zwrócił bardziej uwagę, no i co chcesz żeby zrobił.
Zabieg krótko, może z 20min, podobny do punkcji.
Po zabiegu też masz rozmowę z Doncem i wtedy omowi z tobą cały zabieg.
U mnie usunął dwa polipy w szyjce, a tak ogólnie to macica wyszła w porządku. Pobrał mi wycinek endometrium do badania i w wynikach po dwóch tyg wyszło że miałam zapalenie endometrium. I przez dziesięć dni leczenie antybiotykami.
Powodzenia 🤞
Rozumiem ze w takim przypadku nie jest możliwe wykonanie transferu w następnym cyklu? Chodzi mi o to zapalenie endometrium

Kochana
Nie trac celu z oczu!
A kiedy mozesz juz isc na takie ciazowe L4?
Wszystko bedzie dobrze, cofnij sie pol roku i pomysl ile osiagnelas💓💓💓
Nie ma tu czegoś takiego, właśnie jestem na chorobowym ale ono zawsze w każdej chwili może zostać przerwane jeśli lekarz uzna ze jestem zdolna do pracy. Tu nie płaca za bezproduktywne siedzenie w domu - a takim nazywają kobiety w ciąży. Pracować trzeba aż do porodu. Chyba ze wyniki badań wskazują ze jest to niebezpieczne. Samo powiedzenie ze źle się czuje to nie podstawa. Ale u mnie niestety wyniki dobre a czuje się okropnie mimo ze to już 2 trymestr - powiedziałabym ze nawet czuje się gorzej.

reklama
Myślę że nie będzie, może być jeden więcej ewentualnie. Jedyną nadzieją że z 4 będzie 1 zdrowy zarodek bo tylko tyle lub 'az' tyle nam potrzeba.. Lekarz jakaś tam szanse widzi.. Sama czytałam o przypadkach gdzie z kilku pęcherzykow był jeden max 2 zarodki i ciąża od razu.. Tylko nie mogę się nastawić i żyć już nadzieja bo % szans powodzenia jest niski.. Wiek niby dużo ważniejszy niż ilość \ amh.. Czytałam brytyjskie statystyki i są pocieszające.. W moich wiekach wiekowych z moim amh wg nich mam około 25% szans na ciążę...
Ja miałam 30% szans na ciąże. Jeden tylko zarodek przetrwał. I jest ciąża. Obecnie 22 tydzień ciąży. Zdrowa dziewczynka. Więc głowa do góry 😃. Zawsze miałam podgórę " pech mnie nie opuszczał " a tu proszę sukces. Więc nigdy nie wiadomo, trzeba walczyć. Ja zawsze pesymista i życie mnie zaskoczyło 😁.

Do góry