reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Akurat w Polsce nie jest źle, na tle niektórych krajów w Europie to nawet bardzo dobrze. Najgorzej jest w USA, Hiszpanii...zresztą można zobaczyć dane.
Prpsze Cie, w Hiszpanii robi sie 20.000 testow dziennie i podaje prawdziwa ilosc ofiar. W PL robi sie tych testow jak na lekarstwo, a jako powod smierci podaje sie chorobe towarzyszaca, zeby nie podawac ze to korona. W PL jest naprawde dobrze [emoji6]

reklama
Tak, mysle ze to normalne. Duzo takich pobolewan sie zdazs, bo wszytsko rosnie. Ja teraz jestem na etapie, ze blokuje mi stawy, biodrowe ze prawie sie ruszyc nie moge, a przy tym kregoslup naparza, bo brzuchol juz spory. Na pewno calkowity brak ruchu nie pomaga, strach sie bac, co to bedzie po porodzie po takim okresie siedzenia w domu.
Masz racje;( no bo co to za ruch, chodzenie po mieszkaniu..

Hej dziewczyny, pytanie mam. Biorę dużo luteiny dowcipnej i zakładam wkładkę i przed kąpielą zauważyłam na wkładce takie coś jasno brązowe wymieszane z luteiną. Z góry przepraszam za szczegóły. Jutro zaczynam 6tc według aplikacji [emoji16]. Badania i pierwsze usg mam w czwartek. Zdenerwowałam się, trochę. Co o tym myślicie?? [emoji3525][emoji3525][emoji3525][emoji3525]
Bardzo często się to zdarza. Mogłaś naruszyć jakies naczynko przy aplikacji lub luteina się utlenia i daje taki kolor. Obserwuj. Póki nie ma żadnych boli i krwi to nic niepokojącego.

Prpsze Cie, w Hiszpanii robi sie 20.000 testow dziennie i podaje prawdziwa ilosc ofiar. W PL robi sie tych testow jak na lekarstwo, a jako powod smierci podaje sie chorobe towarzyszaca, zeby nie podawac ze to korona. W PL jest naprawde dobrze [emoji6]
Czy Niemcy też podają fałszywe dane ws ofiar korona? U nich też jest nisko. Łatwo sprawdzić te wszystkie dane. Wystarczy porównać śmiertelność w kwietniu tego roku w stosunku do lat poprzednich. Zatem poczekamy ten miesiąc i na pewno statystyki już będą.
Co do liczby wykonywanych testów to raczej na początku epidemii jaki obserwujemy w Polsce nie wykonują tyle co w samym środku? Trzeba jeszcze znaleźć wykres liczby wykonywanych testów od tego 100 pacjenta, wtedy ewentualnie można porównać.

Czy Niemcy też podają fałszywe dane ws ofiar korona? U nich też jest nisko. Łatwo sprawdzić te wszystkie dane. Wystarczy porównać śmiertelność w kwietniu tego roku w stosunku do lat poprzednich. Zatem poczekamy ten miesiąc i na pewno statystyki już będą.
Co do liczby wykonywanych testów to raczej na początku epidemii jaki obserwujemy w Polsce nie wykonują tyle co w samym środku? Trzeba jeszcze znaleźć wykres liczby wykonywanych testów od tego 100 pacjenta, wtedy ewentualnie można porównać.
No wlasnie Niemcy bardzo dlugo podawali smiertelnosc tak jak w PL, dopiero teraz sie to zmienilo.
Poza tym, pierwszy pacjent ponawil sie w PL chyba tydzien pozniej niz w ES wiec jedyny powod, dla ktorego w PL robi sie malo testow to nie etap epidemii tylko kasa. No i zblizsjace sie wybory.
I jasne, Polska zareagowala szybko, zamknela szkoly, granice wiec miejmy nadzieje, ze dzieki temu bedzie mniej ofiar, co nie zmienia faktu, ze jestem pewna, ze dane ktore podaja nie sa prawdziwe.

Akurat w Polsce nie jest źle, na tle niektórych krajów w Europie to nawet bardzo dobrze. Najgorzej jest w USA, Hiszpanii...zresztą można zobaczyć dane.
Tylko że u nas testów jest robionych o wiele za mało i o wiele mniej niż w innych krajach. Nie wiemy ile jest chorych osób... Nie izolujemy ich. Mamy już miesiąc zamknięcia, właściwie wylaczenia całego kraju, wiec powinno być o wiele lepiej... A nie jest 😪

No wlasnie Niemcy bardzo dlugo podawali smiertelnosc tak jak w PL, dopiero teraz sie to zmienilo.
Poza tym, pierwszy pacjent ponawil sie w PL chyba tydzien pozniej niz w ES wiec jedyny powod, dla ktorego w PL robi sie malo testow to nie etap epidemii tylko kasa. No i zblizsjace sie wybory.
I jasne, Polska zareagowala szybko, zamknela szkoly, granice wiec miejmy nadzieje, ze dzieki temu bedzie mniej ofiar, co nie zmienia faktu, ze jestem pewna, ze dane ktore podaja nie sa prawdziwe.
Znalazłam dane ale już nie chce mi się wszystkiego wklejać. Np. na 100 testów wykonanych w Polsce około 5 % daje pozytywny wynik, w Hiszpanii -35 % pozytywnych wyników, Francja - około 40% poozytywnyvh wyników, W. Brytania około 23 %. Zatem u nas epidemia jak już napisałam jest na początkowym etapie, to jest twarda informacja. Można oczywiście robić więcej testów i jest to potrzebne ale nie ma dramatu. Dane te są z około 4 kwietnia.
Widzę, że u nas media nie przekazują do końca prawdy. Albo dowodzą spiskowych teorii dziejów albo wszystko jest cacy. Na pewno wczesne zamknięcie szkół przyniosło pozytywne efekty. Wystarczy zobaczyć jak wygląda przyrost ludzi chorych na grypę, ostry zjazd w dół.

@Camilleka a ty co tam dziś robiłaś? Pewnie byłaś w restauracji, w jakiejś galerii, w kinie itd[emoji12]
@Czarna1985 jak samopoczucie [emoji8]. Dawać jakieś wieści z frontu [emoji8]
Tak byłam w galeriach, na zakupach, w kinie 😂😂😂 a to wszystko to był piękny sen... 😩
Ja dziś wstałam bardzo rano jak na mnie bo o 5h30 🤓nawet moja kotka nie dowierzała 😂 i ćwiczyłam jogę płodności, później z Chodakowska, trochę sprzątałam, gotowałam, nic specjalnego, a później gadałam ze dwie godz z cała familia przez zooma, fajnie ze można się tak razem zobaczyć ❤.
Mi jakoś to siedzenie aż tak bardzo nie przeszkadza, ale tak mi się dzisiaj dziwnie zrobiło jak wyszłam i takie ciepełko ☺ Tak by się chciało pochodzić, żyć normalnie... No ale trzeba się stosować, jeszcze do końca kwietnia tak będziemy siedzieć prawdopodobnie. A Ty co tam porabialas? 🙂 opalałas się w ogrodzie czy sadzilas bratki? 😁

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, pytanie mam. Biorę dużo luteiny dowcipnej i zakładam wkładkę i przed kąpielą zauważyłam na wkładce takie coś jasno brązowe wymieszane z luteiną. Z góry przepraszam za szczegóły. Jutro zaczynam 6tc według aplikacji 😁. Badania i pierwsze usg mam w czwartek. Zdenerwowałam się, trochę. Co o tym myślicie?? ☹☹☹☹
Jak brązowe to chyba ok, Dziewczyny tu mialy plamienia na początku, dopoki nie jwst zywa krew to podobno nie ma powodów do zmartwienia 😘

Do góry