reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dobry wieczer Laski[emoji8][emoji8][emoji8]
@Doris30:-) nooooo, kogo ja tu widzę!!!
@@Aaaana, Kochanie Wszystkiego najlepszego!!! Oby ta ciąża była dla Ciebie cudownym czasem oczekiwania na Twój upragniony cud[emoji176][emoji176][emoji176]Bądź dalej tak pozytywną osobą jak jesteś. Dużo miłości Ci życzę, wsparcia i szacunku Małża. I dużo, duuuużo zdrówka [emoji8][emoji8][emoji8]Wszystkiego najpiękniejszego[emoji322][emoji322][emoji322][emoji322]
@Ananasowa93, Ananasku mój kochany, jakie piękne słowa! Popieram[emoji8][emoji8][emoji8]
@klaudiaanita, Ty Kochana Promyczkiem takim jesteś [emoji7][emoji7][emoji7]Zarażasz tą pozytywną energią [emoji176][emoji176][emoji176]kocham to! I nie wyobrażam sobie innej opcji niż to, że wygrasz w tej ciężkiej walce[emoji123][emoji123][emoji123]

Ja padam na pysk Kochane a jednocześnie jestem zadowolona, bo wszystko już prawie gotowe na otwarcie[emoji123][emoji123][emoji123][emoji108][emoji108][emoji108]

@nieagatka taka mała dygresja. Dzisiaj kumpela dzwoniła, z mieściny obok z historią nie z tej ziemi. Przypadek Korony. Laska straciła węch i smak. Zadzwoniła do sanepidu. Kazali jej pojechać autobusem(!) na test. Pojechała. To było 31.03.Dzisiaj potwierdzili, że ma..... Nie mówię o innych okolicznościach tej całej sytuacji, bo za długo by pisać... Ale ręce mi opadły. I na nasze służby i na GŁUPOTĘ i nie odpowiedzialność ludzi[emoji2356][emoji2356][emoji2356]czuję, że to już u nas niedługo wszystko piź....

Dobry wieczer Laski[emoji8][emoji8][emoji8]
@Doris30:-) nooooo, kogo ja tu widzę!!!
@@Aaaana, Kochanie Wszystkiego najlepszego!!! Oby ta ciąża była dla Ciebie cudownym czasem oczekiwania na Twój upragniony cud[emoji176][emoji176][emoji176]Bądź dalej tak pozytywną osobą jak jesteś. Dużo miłości Ci życzę, wsparcia i szacunku Małża. I dużo, duuuużo zdrówka [emoji8][emoji8][emoji8]Wszystkiego najpiękniejszego[emoji322][emoji322][emoji322][emoji322]
@Ananasowa93, Ananasku mój kochany, jakie piękne słowa! Popieram[emoji8][emoji8][emoji8]
@klaudiaanita, Ty Kochana Promyczkiem takim jesteś [emoji7][emoji7][emoji7]Zarażasz tą pozytywną energią [emoji176][emoji176][emoji176]kocham to! I nie wyobrażam sobie innej opcji niż to, że wygrasz w tej ciężkiej walce[emoji123][emoji123][emoji123]

Ja padam na pysk Kochane a jednocześnie jestem zadowolona, bo wszystko już prawie gotowe na otwarcie[emoji123][emoji123][emoji123][emoji108][emoji108][emoji108]

@nieagatka taka mała dygresja. Dzisiaj kumpela dzwoniła, z mieściny obok z historią nie z tej ziemi. Przypadek Korony. Laska straciła węch i smak. Zadzwoniła do sanepidu. Kazali jej pojechać autobusem(!) na test. Pojechała. To było 31.03.Dzisiaj potwierdzili, że ma..... Nie mówię o innych okolicznościach tej całej sytuacji, bo za długo by pisać... Ale ręce mi opadły. I na nasze służby i na GŁUPOTĘ i nie odpowiedzialność ludzi[emoji2356][emoji2356][emoji2356]czuję, że to już u nas niedługo wszystko piź....

U nas juz jakies 2 tyg temu mowili, ze utrata powonienia i smaku to w 100% korona...
Ja nie chce nic mowic, ale teraz kiedy mibely 2tyg od zamkniecia szkol i wprowadzenia ograniczen, mozna wyciagac jakies wnioski. U nas troszke sie to stabilizuje, choc liczby nadal sa mega wysokie, za to w PL rosnie na leb na szyje...

Ona świadomie. Mówiła babie ze szpitala, że nie ma jak dc o jechać na ten test a ta kazała jej w ten autobus wsiąść [emoji2368][emoji2368][emoji2368]

A tak smak i węch (utrata) coraz więcej przypadków [emoji33][emoji33][emoji33]poza tym do tej pory nie ma żadnych innych objawów... Jeszcze biegunka też może być. Podobno Ci z objawami biegunkowymi gorzej rokują...
Dlatego ja mysle, ze moja corka (a mozliwe, ze i ja) przeszla korone. Bo ona miala wszytskie objawy (suchy kaszel, goraczke, katar, bole miesni) tylko biegunka mi nie pasowala. A pare dni pozniej podali, ze to tez objaw (zwlaszcza u dzieci)...

Mialam czesto takie cmienia i kłucia i też w większości z lewej strony ale nigdy tak,że cały dzień bez przerwy. Juz się zastanawiałam czy to nie jelita [emoji85] dzieki dziewczyny [emoji8]
@sandra777.22 @Artemida90
Tak, mysle ze to normalne. Duzo takich pobolewan sie zdazs, bo wszytsko rosnie. Ja teraz jestem na etapie, ze blokuje mi stawy, biodrowe ze prawie sie ruszyc nie moge, a przy tym kregoslup naparza, bo brzuchol juz spory. Na pewno calkowity brak ruchu nie pomaga, strach sie bac, co to bedzie po porodzie po takim okresie siedzenia w domu.

U nas juz jakies 2 tyg temu mowili, ze utrata powonienia i smaku to w 100% korona...
Ja nie chce nic mowic, ale teraz kiedy mibely 2tyg od zamkniecia szkol i wprowadzenia ograniczen, mozna wyciagac jakies wnioski. U nas troszke sie to stabilizuje, choc liczby nadal sa mega wysokie, za to w PL rosnie na leb na szyje...
No u Was bardzo wysoko dalej...
U nas rośnie. Normalne.Zaczęli w końcu więcej testować. A będzie jeszcze gorzej przez bezmózgich i nieodpowiedzialnych ludzi. Przejęli się na początku a teraz luzują gacie, kiedy powinni je spinać 🤦‍♀️
Poza tym nie zapominaj Kochana, że w ujj ludzi wróciło zza granicy... Wczoraj chyba ostatnie samoloty i autokary. Poczekaj aż ich zaczną testować... Kolejne domy opieki dzisiaj zamykali, bo pensjonariusze pozarażani przez personel szpitalny pracujący w 6 miejscach, by dorobić.... Echhhh.

No u Was bardzo wysoko dalej...
U nas rośnie. Normalne.Zaczęli w końcu więcej testować. A będzie jeszcze gorzej przez bezmózgich i nieodpowiedzialnych ludzi. Przejęli się na początku a teraz luzują gacie, kiedy powinni je spinać [emoji2356]
Poza tym nie zapominaj Kochana, że w ujj ludzi wróciło zza granicy... Wczoraj chyba ostatnie samoloty i autokary. Poczekaj aż ich zaczną testować... Kolejne domy opieki dzisiaj zamykali, bo pensjonariusze pozarażani przez personel szpitalny pracujący w 6 miejscach, by dorobić.... Echhhh.
A tak, u nas w tych domach opieki to ludzie masowo umieraja...
Ja wczoraj spedzilam godzine poza domem, bo pojechalam po owoce, warzywa i farbki dla Lilki, bo zuzyla wszysko co bylo w domu. Kuzwa 30min w kolejce do warzywniaka, 20min do papierniczego wiec kregoslup naparzsl mnie niemilosiernke. A i ludzi na ulicach wcale nie malo, bo 21C o 11h00...
Ciekawe tylko co robi policja, bo nie widzialam ani jednej sztuki.

A tak, u nas w tych domach opieki to ludzie masowo umieraja...
Ja wczoraj spedzilam godzine poza domem, bo pojechalam po owoce, warzywa i farbki dla Lilki, bo zuzyla wszysko co bylo w domu. Kuzwa 30min w kolejce do warzywniaka, 20min do papierniczego wiec kregoslup naparzsl mnie niemilosiernke. A i ludzi na ulicach wcale nie malo, bo 21C o 11h00...
Ciekawe tylko co robi policja, bo nie widzialam ani jednej sztuki.
U siebie ich widzę. Z dnia na dzień więcej. Razem z wojskiem. Mandaty się sypia, ale chyba jeszcze za mało, bo u nas też ciepło i wyleźli😡😡😡

Akurat w Polsce nie jest źle, na tle niektórych krajów w Europie to nawet bardzo dobrze. Najgorzej jest w USA, Hiszpanii...zresztą można zobaczyć dane.

Załączniki

• 19908361_541847555_large.jpg
    19908361_541847555_large.jpg
    95,2 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Hej dziewczyny, pytanie mam. Biorę dużo luteiny dowcipnej i zakładam wkładkę i przed kąpielą zauważyłam na wkładce takie coś jasno brązowe wymieszane z luteiną. Z góry przepraszam za szczegóły. Jutro zaczynam 6tc według aplikacji 😁. Badania i pierwsze usg mam w czwartek. Zdenerwowałam się, trochę. Co o tym myślicie?? ☹️☹️☹️☹️

Do góry