reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No wlasnie to czekanie najgorsze. Moja siostra w srode mi wyslala test ciązowy pozytywny i poszla w czwartek do lekarza. Mama mowila ze za wczesnie idzie i wgl, ale dobrze, ze poszla bo oczywiscie w macicy jest juz pęcherzyk ale ma tez w jajowodze cos i lekarz nie wie czy to druga ciąża czy taka jej uroda. Siostra nigdy nie miala usg, wiec nie ma porównania. Teraz 2 tygodnie czekamy czy ten zarodek z jajowodu sie przemiesci i bedą blizniaki (jest podobno taka opcja). A jesli tak sie nie stanie to trzeba bedzie robic zabieg :(
No a wtedy usuną tylko tego z jajowodu czy oba?

Ja dzisiaj zrobilam drugi zastrzyk. Transfer napewno bedzie przesuniety. Ja teraz zmniejszylam troche suple. Nie biore juz dhea. Niedlugo punkcja i zobaczymy co bede miala. Nie rezygnuje z biegania chociaz dzisaj zrobilam polowe tego co zawsze i bylo dosc ciezko. To jest wlasnie wplyw lekow. Nie ten oddech lekkie zawroty. A bylam po pierwszej dawce. Tylko ze ja dosc szybko reaguje na wszystkie leki.
Mi lekarka zakazała czegokolwiek robić po 5d stymulacji, poza tym nawet fizycznie nie byłabym w stanie. Co miałaś osiągnąć i wypracowałaś to już jest i działa[emoji3] także nie katuj się bez potrzeby żeby Ci najdorodniejsze jajca nie popękały[emoji6]

A w tej galaretce to wcale cukru nie ma [emoji41]
Ja pożarłam chipsy, ale żeby nie było, nie całe [emoji23]
No trochę jest, ale już taka stricte dieto eco też nie będę, no bez przesady[emoji6] ale też się przydaje trochę ten cukier, mimo że zawsze mieszam galaretkę z żelatyną, bo w środku są kwaśne i gorzkie owoce. Dla mnie to wychodzi ciut za słodkie a dla innych i tak za kwaśne no ale co poradzić.

Pianka jest śmietana 36 z galaretką jagodową i jagodami kamczackimi, na to galaretka agrestowa z owocami i wiśniowa z owocami[emoji39][emoji39][emoji39]

No a mufinki zwykłe marchewkowo dyniowe z kokoskiem i rodzynkami[emoji39][emoji39][emoji39]

reklama
Do góry