reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie [emoji2960] (chociaż na tym forum chyba takich nie ma)
Więc czyyyyy - ja mogę czuć i odczuwać dyskomfort jak mi się przemieszcza (ładnie to ujmując) treść pokarmowa w jelitach ?
Bo nie ukrywam, że po dwójeczce czuje się o wiele lepiej [emoji41]
Może tak być. A masz tak ze wszystkim czy po jakichś konkretnych pokarmach?. Bo zachcianki w ciąży swoją drogą a rzeczy które stwierdzamy że akurat teraz szkodzą swoją. Ja nie mogłam jeść papryki i pomidorów. Samopoczucie jakby struła się nimi za każdym razem jak jadłam.

O matko matko! Trzymam kciuki! Daj koniecznie znać! [emoji173] A jak się czujesz?
Psychicznie się męczę wiadomo a fizycznie sama nie wiem. Laski mówią, że za każdym razem są inne objawy a że to moje pierwsze ivf to pewnie nie da się tego w żaden sposób porównać do naturalnej ciąży. Kawa mi mniej smakuje, jem więcej, cycki nie napęczniały mi jak wtedy tylko trochę bolą. Brzuch czasem kuł, czasem jak na okres bolał, w większości nic nie czuję. Jedynie co to kontrolnie sprawiłam sobie dzisiaj orgazm, bo wtedy kuło mnie przy skurczach macicy i teraz trochę pociągnęło. Mówili, że można tydzień po transferze. Cholera wie[emoji23] jutro się okaże[emoji23]

Hej, jeśli któraś interesuje natrafiłam na ciekawy artykuł o przeprowadzonych badań nt tego jakim predyktorem zajścia w ciążę są badania popularnych hormonów co jak się okazuje są zdecydowanie bardziej użyteczne w ustaleniu leków i dawek do stymulacji niż predykcji samego zajścia w ciążę..

Czyli wychodzi na to, że ważniejszy jest sam fakt owulacji niż zasób pęcherzyków?

Hehhe, od urodzenia siostrzenicy;)
Jej dziewczyny, wzielam książkę do ręki do poczytania, wszystkie światła zapalone w pokoju, a ja zasnęłam... 1.5h.. I gdyby nie telefon to jeszcze bym spala.. masakra. Niewiarygodne [emoji85][emoji87]
To jest ciąża! Czytałam gdzieś, ze babka w ikei na dziale chustawek do ogródka zasnęła 😜

reklama
Ja robiłam na NFZ. Skierowanie wystawiła mi moja miejscowa dr. Nie wiem gdzie można robić w Krakowie, ale do duze miasto , więc myślę,ze na pewno w jakimś szpitalu na ginekologii. Zaraz może któraś dziewczyna Ci podpowie, mi podpowiedział i dzięki temu aoszczedzilismy 1.5tys bo tyle kosztuje histeroskopia w klinice;)
W szoku jestem, tyle to kosztuje? 😱

Do góry