reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mam sztuczna to sobie jeszcze troche postoi. Tez uwielbiam patrzec jak jeswt zapalona :) Zawsze tez chcialam miec kominek taki prawdziwy. Kolejna sprawa ktora musi poczekac :)
Wiesz co stwierdzilam ze jednak wroce i juz zaraz sobie zapodam dawke. No bo przeciez do stymulacji i tak nie zostało duzo czasu to o ile mogloby mi to AMH wzrosnąć ? Prawda? Szkoda mi bo trzy miechy suplementowałam i troche tez poczytalam i mam wrazenie ze to nie tylko wplywa na ilość jajeczek ale chyba ma znaczenie tez przy ich jakosci. Trudno i tak niedlugo mam wizyte chyba decydujac sie u mnie na dlugi protokół wiedza co robią. Tym bardziej ze sie w trojke konsultowali.
No ja sie duzo naczytałam dobrych rzeczy o tym DHEA,te co maja wyzsze AMH nie powinny mieć większych problemów z jakością,ale roznie to byla. Zastanawiam czy zwiększające się AMH moze doprowadzic do PCOS?

ja sie prowadzę podobnie jak @tina35, miałyśmy podobne wyniki stymulki po 1 zarodku i ona po suplementacji DHEA tez za 3cim razem skonczyla z 4 blastusiami i teraz jest szczęśliwą mamusią. Takze ja bardzo wierze w ten specyfik,mam nadzieję ze PGS potwierdzi cudotwórcze dzialanie;)

reklama
Hej dziewczyny widze po fotkach ze tu same piękności sa😍ciesze sie ze moglam was w koncu zobaczyc. Rzadko sie odzywam ale kibicuje wam tutaj bardzo i poczytuje codziennie.
A u mnie w koncu sie cos dzieje. Juz we wtorek wizyta z doc Pasnikiem i z jednej strony się bardzo cieszę a drugiej sie bardzo denerwuje bo nie wiem co mi powie. Mam kir aa i wiem ze u nas nie bedzie latwo z ciąża. Jak narazie za mną 3 ciaze biochemiczne 😔ale nie poddaje sie. Mam nadzieję ze w koncu i nam sie uda😊
A tu moje zdjecie
Zobacz załącznik 1064164
Czarna wcale od tych piękności nie odbiegasz ;) tylko jakoś mało Czarna jesteś! 😅
Będzie dobrze, najważniejsze, że masz nowy plan i nową ścieżkę działania 😘

Dziewczyny proszę o wsparcie !!! o 15 dostałam jakieś rozowe plamienie [emoji85] Jesteśmy teraz w Klinice i czekamy na Lekarza [emoji85][emoji85] Boję się strasznie [emoji21][emoji85][emoji85] Na chwilę obecna plamienia minęły, czy któraś też miała takie jasne rozowe plamienia? [emoji85][emoji85][emoji85]
Spokojnie. Poczekaj co ci lekarz powie. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki

Zdjęcie tortu😀Sorry, ale dopiero teraz zaczynam ogarniać bo goście właśnie wyszli. Uff😘

Załączniki

• IMG_20200104_143001.jpg
    IMG_20200104_143001.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 97
Tasza ale Ty masz biologiczna córkę czy adoptowana? Przepraszam za niedyskretne pytanie, ale my już też w zasadzie zaczynaliśmy wizytę w OA!
Biologiczną. Ale pomijając szczegóły Paweł nie jest jej biologicznym ojcem. Staraliśmy się 10lat i teraz od porodu też nic. Możliwe, że to immuno albo jakieś inne chujstwo, na pewno ma teratozoospermię . Sytuacja jakby przy in vitro skorzystać z innego nasienia.

@Aduś16 dzis przeglądałam swoje wyniki, bo przygotowuje się do mojego drugiego transferu i chciałam nawiązać do tego, co pisałaś niedawno na temat zarodków, ze ktoś Ci powiedział, ze te niższej klasy są wadliwe 🤦🏻‍♀️ I ze to ostatni pominięty od dawna zarodek. Już pisałam ze to nie prawda, a żeby Cię bardziej upewnić, to ja nawet nie wiem jakiej klasy mam moje dwa zamrożone zarodki, wiem ze to są blastocysty, ale o numeracji pierwszego dowiedziałam się dopiero po nieudanym transferze, jak otrzymałam list z kliniki. Podchodzę do In vitro we Francji, wiec albo się tutaj o tym nie mówi, albo po prostu mi nikt nie powiedział takich szczegółów, a ja szczerze nie dopytywałam, bo zapomniałam 😆. @goffa13 tez podchodziła we Francji, nie wiem czy Tobie mówiono o tych klasyfikacjach?
Również we Francji nie masz możliwości zaczęcia drugiej procedury, dopóki nie zostały wykorzystane wszystkie zarodki które są zamrożone- wiec gdyby były wadliwe, bo maja gorsza klasyfikacje, po prostu nie były by zamrażane!
Także głowa do góry i trzymam kciuki za rosnąca betę 😘
Nigdy nie mówili A ja też nigdy nie pytałam bo w każdego wierzyłam nawet nie wiem czy synek był 5 dniowa blastki czy 6 cio dniowa bo jedna taka miałam A może ta 6 dniowa jeszcze na mnie czeka...

Dziewczyny proszę o wsparcie !!! o 15 dostałam jakieś rozowe plamienie [emoji85] Jesteśmy teraz w Klinice i czekamy na Lekarza [emoji85][emoji85] Boję się strasznie [emoji21][emoji85][emoji85] Na chwilę obecna plamienia minęły, czy któraś też miała takie jasne rozowe plamienia? [emoji85][emoji85][emoji85]
Ja miałam ciemne. Ale to były krwiaki podkosmówkowe.

reklama
Kochana ja od transferu miałam raz plamienie implantacyjne ok 7-9dpt i teraz też mi się powtórzyły, ale takie brązowo-mleczne przez 2 dni. Jak to z każdy lekarzy mówi... Tak się czasem zdarza. Zwłaszcza w sytuacji suplementacji progesteronu dopochwowo. Jak nie masz żadnych innych objawów i nie jest to żywa krew i nie jest to b.obfite to nie ma co panikować. Powinno przejść. Trzymam kciuki za dobre wieści ✊

Do góry