reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No z tą beta to sama byłam w szoku a jeszcze dzień wcześniej miałam bóle jak na miesiączkę i płakałam do męża że 4transfer i znowu się nie uda.. A tu wczoraj takie zaskoczenie dodatkowo.. Tylko ten ból w nocy mnie zmartwil mocno i denerwuje się że np serduszka nie będą bic Tak już chyba jest ze najpierw się człowiek denerwuje przed każdą beta a jak w końcu się udaje to i tak jest mega strach o ciąże 😳.. Dziękuję za miłe słowa i kciuki ❤️ dam na pewno w środę znać ❤️
A suplementujesz magne b6? Ja od pozytywnej bety biorę 3x dziennie zgodnie z zaleceniami lekarzy i to trochę pomaga rozkurczowo, może warto abyś sobie włączyła ? :)

reklama
Sprobuje powtórzyć hcg tak jak mialo być 7.01 I do tego czasu i tak będę brała leki bo sama się nie zdecyduje ich odstawić bez konsultacji z lakarzem.
A jak to dalej wygląda?jeśli mamy jeszcze zamrożone blastocysty to kiedy może być transfer po tym pierwszym nieudanym razie?

No i tu jest u mnie taki troche paradoks. Ja mialam 18 komorek z czego tylko 5!!! sie nadawalo do zaplodnienia. Tak wiec z ta jakoscia u mnie racej nie zaciekawie. Poczytalam tez ze kobiety z PCOS maja własnie problem z jakościa komorek. Nie wiem juz sama, dziwny przypadek jestem. IO a raczej stan przedcukrzycowy przy wadze 54 kg, AMH ponad 9 a na jajnikach wszystko ok. Niedrozne jajowody ale brak wodniakow, nie ma zrostow. Nigdy nie mialam torbieli, macica prawidłowej budowy. Wszystkie ogolne badania w gornej granicy. Teraz juz nie mam czasy na kombinowanie. Biore swoje suply, podchodze do stymulacji i pozostaje czekac.
Wiem ze byla tu kiedys dziewczyna DGD i ona miala problem z IO. Tylko ze u niej bylo ciezko z komorkami. Chyba wogole juz lekarz nie chcial sie zdecydowac na stymulacje, a ona po metforminie zaszla w naturalna ciążę :) Takze ja sie nie potrafie do zadnego przypadku dopasowac. Mam nadzieje ze tak jak @Aduś16 napisała te wszystkie moje biochemie i puste jajo były z jednej stymulacji. A stymulacja to tak jakby jeden cykl. Wiec moze cos wtedy bylo nie taki stad to wszystko. Ja przed poprzednia stymulacja nie bralam ani supli ani mety nic tylko to co lekarz zalecil.

Dziewczyny proszę o wsparcie !!! o 15 dostałam jakieś rozowe plamienie [emoji85] Jesteśmy teraz w Klinice i czekamy na Lekarza [emoji85][emoji85] Boję się strasznie [emoji21][emoji85][emoji85] Na chwilę obecna plamienia minęły, czy któraś też miała takie jasne rozowe plamienia? [emoji85][emoji85][emoji85]
Ojj moja droga to może być wszystko i nic.
np Lutinus (jeżeli używasz) może się utleniać
Np jeżeli bierzesz acard to on też może takie coś powodować.

Ja miałam już z 3 razy plamienia żywą krwią .. raz jak usiadłam na kibelku normalnie zaczęło ze mnie lecieć, Ok 15 kropel i koniec.

Wiem ze byla tu kiedys dziewczyna DGD i ona miala problem z IO. Tylko ze u niej bylo ciezko z komorkami. Chyba wogole juz lekarz nie chcial sie zdecydowac na stymulacje, a ona po metforminie zaszla w naturalna ciążę :) Takze ja sie nie potrafie do zadnego przypadku dopasowac. Mam nadzieje ze tak jak @Aduś16 napisała te wszystkie moje biochemie i puste jajo były z jednej stymulacji. A stymulacja to tak jakby jeden cykl. Wiec moze cos wtedy bylo nie taki stad to wszystko. Ja przed poprzednia stymulacja nie bralam ani supli ani mety nic tylko to co lekarz zalecil.
Kochana jak Ty już tak szalejesz z tym kalendarzem to wpisz mnie plis na 12.01 jadę do polskiego gina w UK aby zajrzał czy widać jakiś pęcherzyk... To będzie 19dpt więc trochę za wcześnie na serduszko ale pęcherzyk już musi być..

Przestań i pokaż buźkę [emoji8]. Każdy ma kompleksy i nikt nie jest doskonały a my tutaj nie oceniamy tylko ciekawość nas zżera [emoji12] - ja też nie lubię siebie na zdjęciach i przez to mam bardzo mało zdjęć. A przecież trzeba coś oglądać na stare lata [emoji12]
@Liliana87 nie pisz głupot. Ja sie pokazałam bo ty nam wrzuciłas cudowne zdjecie. Kazda z nas jest piekna!! Ja tam jaos nigdzy za bardzo nie zwracałam na wyglad zewnetrzny. Sama wiesz ze to tylko zlepek komorek :biggrin2:
@fredka84 juz tyle razy mialam sie pytac. to kiedy masz ten transfer? Nie zapomnialas sie przypadkiem nam o czyms pochwalic? Boisz sie zapisac do kalendarza? :biggrin2:
Do dc Pasnika nie jedziesz tak? Mam Cie wykreslic z tego terminu?
Moze trzeba by bylo dac ogłoszenie ze sie zwolni termin?

Ojj moja droga to może być wszystko i nic.
np Lutinus (jeżeli używasz) może się utleniać
Np jeżeli bierzesz acard to on też może takie coś powodować.

Ja miałam już z 3 razy plamienia żywą krwią .. raz jak usiadłam na kibelku normalnie zaczęło ze mnie lecieć, Ok 15 kropel i koniec.
No to zazdroszczę spokoju... Ja jak po locie samolotem wieczorem zauważyłam 2 rozowe kropki na wkladce to pojechałam od razu na ostry dyżur do szpitala późnym wieczorem :O To był chyba 10tc...

reklama
@Liliana87 nie pisz głupot. Ja sie pokazałam bo ty nam wrzuciłas cudowne zdjecie. Kazda z nas jest piekna!! Ja tam jaos nigdzy za bardzo nie zwracałam na wyglad zewnetrzny. Sama wiesz ze to tylko zlepek komorek :biggrin2:
@fredka84 juz tyle razy mialam sie pytac. to kiedy masz ten transfer? Nie zapomnialas sie przypadkiem nam o czyms pochwalic? Boisz sie zapisac do kalendarza? :biggrin2:
Do dc Pasnika nie jedziesz tak? Mam Cie wykreslic z tego terminu?
Moze trzeba by bylo dac ogłoszenie ze sie zwolni termin?
Mam ten transfer jednak, ale nie wiem kiedy. 7-go jadę na kontrolę bo już leki biorę i wtedy mi ustalą datę

Do góry