reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie tak jak podejrzewałam 46dc a owu nie było, endometrium 7,8 dostałam duphaston na 10 dni i czekam na okres. 1dc start estradiol i między 11-13 dc umawiam się na usg. Jeśli endometrium będzie ładne to startuje z utrogestanem i 17 dc transfer. Oczywiście teoria na razie.

Tsh ładnie spadło z 5,3 na 1,0 i dalej biorę 125mg euthyroxu

reklama
Mi się kończy 12 tc oczywiście cały czas panika bo jak boli to źle dziś nie boli i też źle :( że brzuch za mały i strach że zajade na wizytę i będzie brak serduszka :( no poprostu oszaleje sama ze sobą...
Mam tak samo jak Ty... jestem w 15 tygodniu i do kilku dni po kazdym usg jest ok psychicznie a potem zbowu strach ze jednak cos nie tak z moim malym misiem haribo...

Dziewczyny nie wiem czy was pytałam a jeśli tak to nie pamietam . Powiedzcie mi czy stymulacja podnosi hormony tarczycy ? Moja endo się obawia stymulacji bo mam nadczynna tarczyce i uregulowana jest na małej dawce leku i endo chyba się boi ze stymulacja pogorszy moje wyniki ( tsh spadnie )

Nieuleczalna kociara😊 ale nie tylko ja. Jest nas tu duuuużo 😘
zaraziłam tym męża. Ja chciałam kota, on nie chciał kota. Więc w ramach kompromisu mamy 2 koty😉
przyznam ,że... boję się kotów-troszkę..wielbię psy🐕🐕🐕🐕

W sobotę dostałam @. Jutro mam wizytę podsumowującą, ponoć lekarka ma ze mną porozmawiać, czemu nie wyszło.
Poza nią, na pewno, będę chciała zrobić poziom NK. A ogólnie taktyka: produkujemy zarodki (do 12), w tym czasie zbieramy na ich badania genetyczne. Badamy je, i jak jakieś będą ok to min. 2 będziemy "aplikować" ponownie.

Cyferko ,Kochana-BARDZO MOCNO WIERZE W TO ,ŻE SIĘ UDA!
Trzymam kciuki ✊ ja jedyne co mi towarzyszy od dnia transferu to dość mocne zawroty głowy- rano i wieczorem. I bezsenność. Wybudzam się o 2 i 2h nie śpię. Dziś wstałam o 4 poszłam się kąpać i o 6 już byłam na pobraniu krwi... Budzę się i czuję jakbym już była wyspana i nie usnę. Dziwaczne i męczące 😐 nie za bardzo jest co robić o 2 w nocy 🙄

Typowy objaw zdrowej ciąży❤❤❤
U mnie tak jak podejrzewałam 46dc a owu nie było, endometrium 7,8 dostałam duphaston na 10 dni i czekam na okres. 1dc start estradiol i między 11-13 dc umawiam się na usg. Jeśli endometrium będzie ładne to startuje z utrogestanem i 17 dc transfer. Oczywiście teoria na razie.

mooocne✊✊✊✊,ByŚ się doczekała😘😘😘😘
Dziewczyny nie wiem czy was pytałam a jeśli tak to nie pamietam . Powiedzcie mi czy stymulacja podnosi hormony tarczycy ? Moja endo się obawia stymulacji bo mam nadczynna tarczyce i uregulowana jest na małej dawce leku i endo chyba się boi ze stymulacja pogorszy moje wyniki ( tsh spadnie )

Ja mam także nadczynność-ale nie miałam jakiś wariacji po stymulacji.Bardziej odbił się na mnie stres☹

@Netiaskitchen ,co ja mam mówić-wiesz dobrze czego Ci życzę.Od rana o Tobie myślę,dobra Kobieto.DUŻO miłości i cieplutkich myśli w Twoja stronę❤❤❤ Co by nie było-wierzę ,że z Twoja determinacja Maksio doczeka się rodzeństwa🙂🙂🙂🙂

Nie dodały mnie się wszystkie cytaty(chyba za dużo na raz chciałam -jak zwykle to bywa...)- @Dakita30 pięknie prawisz Kochana😍, @s.ols3404 -nooo cudoooownie!!!!!

Co do choinki I JEJ UBIERANIA....samotnego.Ja tyż sie powyłam z Małżem ,bo uświadomiłam sobie ,że to już 3 raz powtarzam,że może to NASZE ostatnie święta samotne...szklanki w oczach

😢😢😢😢😢

ale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uda NAM SIĘ-NAJWAŻNIEJSZE SIĘ NIE PODDAWAĆ 😘😘😘😘😘

Mi po stymulacji wzrosło prawie 2 razy. Przy tej samej dawce leku ,więc miałam zwiększoną

przyznam ,że... boję się kotów-troszkę..wielbię psy🐕🐕🐕🐕

Ja mam także nadczynność-ale nie miałam jakiś wariacji po stymulacji.Bardziej odbił się na mnie stres☹

@Netiaskitchen ,co ja mam mówić-wiesz dobrze czego Ci życzę.Od rana o Tobie myślę,dobra Kobieto.DUŻO miłości i cieplutkich myśli w Twoja stronę❤❤❤ Co by nie było-wierzę ,że z Twoja determinacja Maksio doczeka się rodzeństwa🙂🙂🙂🙂

Nie dodały mnie się wszystkie cytaty(chyba za dużo na raz chciałam -jak zwykle to bywa...)- @Dakita30 pięknie prawisz Kochana😍, @s.ols3404 -nooo cudoooownie!!!!!

Co do choinki I JEJ UBIERANIA....samotnego.Ja tyż sie powyłam z Małżem ,bo uświadomiłam sobie ,że to już 3 raz powtarzam,że może to NASZE ostatnie święta samotne...szklanki w oczach

😢😢😢😢😢

ale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uda NAM SIĘ-NAJWAŻNIEJSZE SIĘ NIE PODDAWAĆ 😘😘😘😘😘

Ooooo nareszcie jakaś „psiara” 🥰
A ja szczerze to kotów nie lubię 😇 ale pieski kocham ❤️

Kochana na Ciebie też przyjdzie kolej !

reklama
Do góry