reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie pociesze cię, ale wg mnie nic nie działa 😂 dopiero jak dzidzia będzie chciała wyjść to wtedy się zacznie, ale jak chcesz próbować to smialo:
- przytulanki z mezem
- spacery po 10 km dziennie
- wędrówki po schodach
- skakanie na piłce
- świeży ananas
- herbata z liści malin
- ostre jedzenie...
Urodzilam dopiero w 42 tygodniu 😉
U mnie skakanie na piłce i wędrówki po schodach pomogły 😊

reklama
Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi [emoji4]

Zależy czy już coś masz zrobione i jakie badania wymaga klinika . U mnie 27.12 spotkanie z lekarzem i dostanę już receptę na leki do stymulacji i odrazu będziemy działać . Z tym ze ja już mam wyniki wszystkie i jesteśmy pewni ze podchodzimy do ivf

Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
emoji4.png
Badania zależą od kliniki, no i tego co już macie. Skoro podchodziliscie do iui to pewnie cześć badań juz jest. Czas zależy od wielu czynników. I nie zawsze będzie od Was to zależne (to jest coś co było dla mnie trudne do zaakceptowania na początku). Czy długi czy krótki protokół (długi to +/-miesiąc dłużej bo najpierw jest miesiąc na antykach). Potem stymulacja, punkcja. Transfer może być od razu na świeżo, albo odroczony z jakichś przyczyn,np ze względu na hiperkę.Odroczenie jest zwykle o cykl, ale też zdarza się czasem więcej.Tak bardziej obrazowo jak to było o mnie, decyzja o ivf koniec listopada, grudzień na antykach, od stycznia stymulacja, 19. 01 punkcja, odroczony transfer (ryzyko hiperki), pierwszy criotransfer 21.02.
Ale generalnie ten czas i tak leci jak szalony, więc nie obawiaj się tego. Najgorsze to ta niepewność i brak możliwości wpływu. Jedyne co właściwie można robić to brać leki zgodnie z zaleceniami i zająć się czymś konstruktywnym żeby nie myśleć za dużo. No bo to i tak nic nie da. Trzymam kciuki!!!

@Apola a u Ciebie jak tam leci? Jak się czujesz?
Trochę się schowałam za krzakami. Dzisiaj byłam na USG i zaczynam wierzyć w to szczęście. Dzidziuś ma 3cm i wychodzi równo 10 tydzień. Robiłam badania i wszytko ok tylko zastanawia mnie TSH bo wyszło 0,007 uU/ml a normy dla 1 trymestru to 0,330-2,500. Nie wiem czy powinnam się martwić a wizyty teraz 2.01 USG genetyczne. A jak u Ciebie ? Jak się czujesz ? Mnie dopadły mdłości po tabletkach ale poza tym jest ok.

Netia, tak zdrobniale nazywali mnie w pracy😉od Aneta😊a Netiaskitchen to kuchnia Netii czyli moja. Miałam przez chwilę takiego bloga kulinarnego, ale zapału mi nie wystarczyło żeby go prowadzić. Za to gotuję nadal😘

Czemu nie jesteś moją sąsiadka?! 😪
Nie lubię gotować i mogłabyś mnie zarazić swoim bakcylem 😁

Mozliwe. Progesteron zmienia perystaltyke zarowno jelit jak i pecherza.
Ale warto sprawdzic czy od tego lutinusu sie nie przyplatala jakas infekcja. Zarowno intymna jak i pęcherza

Jak tam mały Kurczaczek? Pochwal się jaki jest duży! A jak się czujesz?

Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi [emoji4]
U nas decyzja zapadła w lipcu tego roku a transfer ( odroczony o jeden cykl) był 22 października. Musisz wsiąść po uwagę możesz w pełni dostosować się do najszybszych wolnych miejsc plus ilość badań zależy od kliniki i lekarza. Czekaliśmy najdłużej na badania genetyczne bo ponad miesiąc i poświeciliśmy dwa miesiące wakacji na wizyty i badania bo mieliśmy wolne. Powodzenia ☺️

Nie pociesze cię, ale wg mnie nic nie działa 😂 dopiero jak dzidzia będzie chciała wyjść to wtedy się zacznie, ale jak chcesz próbować to smialo:
- przytulanki z mezem
- spacery po 10 km dziennie
- wędrówki po schodach
- skakanie na piłce
- świeży ananas
- herbata z liści malin
- ostre jedzenie...
Urodzilam dopiero w 42 tygodniu 😉
Ja tez !!!!to czekanie mnie dobijalo A nic nie pomagało.Moeszkam na 7 piętrze i ja głupia tyle się obiecałam po tych schodach ...ona myłam spacery i nic.Seksik wywoływał tylko lekkie skurcze

reklama
Do góry