reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie pociesze cię, ale wg mnie nic nie działa 😂 dopiero jak dzidzia będzie chciała wyjść to wtedy się zacznie, ale jak chcesz próbować to smialo:
- przytulanki z mezem
- spacery po 10 km dziennie
- wędrówki po schodach
- skakanie na piłce
- świeży ananas
- herbata z liści malin
- ostre jedzenie...
Urodzilam dopiero w 42 tygodniu 😉
U mnie skakanie na piłce i wędrówki po schodach pomogły 😊

reklama
Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi [emoji4]

Zależy czy już coś masz zrobione i jakie badania wymaga klinika . U mnie 27.12 spotkanie z lekarzem i dostanę już receptę na leki do stymulacji i odrazu będziemy działać . Z tym ze ja już mam wyniki wszystkie i jesteśmy pewni ze podchodzimy do ivf

Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
emoji4.png
Badania zależą od kliniki, no i tego co już macie. Skoro podchodziliscie do iui to pewnie cześć badań juz jest. Czas zależy od wielu czynników. I nie zawsze będzie od Was to zależne (to jest coś co było dla mnie trudne do zaakceptowania na początku). Czy długi czy krótki protokół (długi to +/-miesiąc dłużej bo najpierw jest miesiąc na antykach). Potem stymulacja, punkcja. Transfer może być od razu na świeżo, albo odroczony z jakichś przyczyn,np ze względu na hiperkę.Odroczenie jest zwykle o cykl, ale też zdarza się czasem więcej.Tak bardziej obrazowo jak to było o mnie, decyzja o ivf koniec listopada, grudzień na antykach, od stycznia stymulacja, 19. 01 punkcja, odroczony transfer (ryzyko hiperki), pierwszy criotransfer 21.02.
Ale generalnie ten czas i tak leci jak szalony, więc nie obawiaj się tego. Najgorsze to ta niepewność i brak możliwości wpływu. Jedyne co właściwie można robić to brać leki zgodnie z zaleceniami i zająć się czymś konstruktywnym żeby nie myśleć za dużo. No bo to i tak nic nie da. Trzymam kciuki!!!

@Apola a u Ciebie jak tam leci? Jak się czujesz?
Trochę się schowałam za krzakami. Dzisiaj byłam na USG i zaczynam wierzyć w to szczęście. Dzidziuś ma 3cm i wychodzi równo 10 tydzień. Robiłam badania i wszytko ok tylko zastanawia mnie TSH bo wyszło 0,007 uU/ml a normy dla 1 trymestru to 0,330-2,500. Nie wiem czy powinnam się martwić a wizyty teraz 2.01 USG genetyczne. A jak u Ciebie ? Jak się czujesz ? Mnie dopadły mdłości po tabletkach ale poza tym jest ok.

Netia, tak zdrobniale nazywali mnie w pracy😉od Aneta😊a Netiaskitchen to kuchnia Netii czyli moja. Miałam przez chwilę takiego bloga kulinarnego, ale zapału mi nie wystarczyło żeby go prowadzić. Za to gotuję nadal😘

Czemu nie jesteś moją sąsiadka?! 😪
Nie lubię gotować i mogłabyś mnie zarazić swoim bakcylem 😁

Mozliwe. Progesteron zmienia perystaltyke zarowno jelit jak i pecherza.
Ale warto sprawdzic czy od tego lutinusu sie nie przyplatala jakas infekcja. Zarowno intymna jak i pęcherza

Jak tam mały Kurczaczek? Pochwal się jaki jest duży! A jak się czujesz?

Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi [emoji4]
U nas decyzja zapadła w lipcu tego roku a transfer ( odroczony o jeden cykl) był 22 października. Musisz wsiąść po uwagę możesz w pełni dostosować się do najszybszych wolnych miejsc plus ilość badań zależy od kliniki i lekarza. Czekaliśmy najdłużej na badania genetyczne bo ponad miesiąc i poświeciliśmy dwa miesiące wakacji na wizyty i badania bo mieliśmy wolne. Powodzenia ☺️

Nie pociesze cię, ale wg mnie nic nie działa 😂 dopiero jak dzidzia będzie chciała wyjść to wtedy się zacznie, ale jak chcesz próbować to smialo:
- przytulanki z mezem
- spacery po 10 km dziennie
- wędrówki po schodach
- skakanie na piłce
- świeży ananas
- herbata z liści malin
- ostre jedzenie...
Urodzilam dopiero w 42 tygodniu 😉
Ja tez !!!!to czekanie mnie dobijalo A nic nie pomagało.Moeszkam na 7 piętrze i ja głupia tyle się obiecałam po tych schodach ...ona myłam spacery i nic.Seksik wywoływał tylko lekkie skurcze

reklama
Do góry