reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi [emoji4]
Anty HCV OBOJE, HBSaG OBOJE, Anty HBC OBOJE, Anty HIV OBOJE, VDRL OBOJE, CTV IGG, IGM OBOJE, ROŻYCZKA IGG, IGM, TOXOPLAZMOZA IGG, IGM, GRUPA KRWI OBOJE, CYTOLOGIA, CZYSTOSC POCHWY ZROBIA CI W KLINICE, Reszta zalezy od kliniki. Najczesciej sa Kariotypy wymagane. Niektore badania sa wazne pól roku, niektore tylko trzy miesiące.

reklama
Ja się obawiam ze te moje za małe spodnie to od dużej ilości , niezliczonej wręcz ... słodkości które znalazłam w bucie 🤣 dzisiaj miałam pierwsze ważenie do świeżuteńkiej karty ciąży. Po wejściu na wagę zaczęłam liczyć ile mogą ważyć ciuchy i buty bo to niemożliwe 🤷‍♀️ Hahaha
W sumie ja to się cieszę że mam wizytę 23 grudnia, bo po świętach to bałabym się na wagę wejść 😆

Netia, tak zdrobniale nazywali mnie w pracy[emoji6]od Aneta[emoji4]a Netiaskitchen to kuchnia Netii czyli moja. Miałam przez chwilę takiego bloga kulinarnego, ale zapału mi nie wystarczyło żeby go prowadzić. Za to gotuję nadal[emoji8]

To jesteśmy imienniczki [emoji13]

Mój Nick to pierwsze litery drugiego i pierwszego imienia plus zdrobnienie [emoji12]

Czesc Anetka:) Ja mam na imie Monika - jakos tak sie nijak ma do bazylji :) Ale extra. Juz sobie wyobrazam jakie cudenka potrafisz zdziałać. To dlatego maz jest w Tobie takie zakochany :) Co tam wymyślisz na swieta?
Monika, to tak jak w piosence Wilków 😊Z tymi cudeńkami to bym nie przesadzała. Teraz głównie gotuję sprytnie, żeby było i dla nas i dla młodego. A na święta to właśnie jakoś nie wiem. Na razie mamy już dekoracje, faktycznie czas pomyśleć o jakimś jedzeniu. Jedziemy do moich rodziców, a moja mama jest z tych co wszystko chcą zrobić same, więc zawsze przed świętami jest akcja żeby coś odpuściła, żebym ja to mogła zrobić. Zwykle udaje mi się tak "wydrapać" uszka, czasem coś z ryby. W niedzielę będę negocjować 😊

Monika, to tak jak w piosence Wilków 😊Z tymi cudeńkami to bym nie przesadzała. Teraz głównie gotuję sprytnie, żeby było i dla nas i dla młodego. A na święta to właśnie jakoś nie wiem. Na razie mamy już dekoracje, faktycznie czas pomyśleć o jakimś jedzeniu. Jedziemy do moich rodziców, a moja mama jest z tych co wszystko chcą zrobić same, więc zawsze przed świętami jest akcja żeby coś odpuściła, żebym ja to mogła zrobić. Zwykle udaje mi się tak "wydrapać" uszka, czasem coś z ryby. W niedzielę będę negocjować 😊
To tak jak u nas. Najpierw swieta z rodzicami meza, pozniej z moimi. W zasadzie mogli bysmy nic nie robic do jedzenia :) Ale juz sie zobowiazalam, ze zrobie karpia w galarecie i jakas sałatke tylko jeszcze nie wiem jaka ;)

I jest oto moja fasolka [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Pod moim sercem bije malutkie serce coś pięknego marzenia się spełniają
I za każdą z was trzymam mocno kciuki żebyście zobaczyły ten widok
Walczyć trzeba do końca[emoji8]
Jeden minusik tego wszystkiego to ze jest mały krwiak mówi ze to się zdaza ze to moze byc od leków ze sie wchłonie A jak nie to może pojawić się lekkie plamienie
Przepisał mi Duphaston wrazie plamienia i pilny kontakt z nim
20191211_181949.jpeg
20191211_181931.jpeg

reklama
Cześć Wszystkim, przepraszam, że wbiję Wam się w temat, ale liczę, że coś doradzicie. W grudniu podchodzę do 3 i ostatniej IUI i powoli oswajam myśl o in vitro. I tu mam do Was pytanie: ile czasu mija od pierwszej wizyty pt. "Dzień dobry, zdecydowaliśmy się na IVF" do pierwszego transferu? Jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi [emoji4]
Jeżeli chodzi o czas to u nas pierwsza wizyta 2 czerwca, punkcja 10 sierpnia A transfer 15 sierpnia. Wyniki to zależy co wymagają, ale zazwyczaj wszystkie co do inseminacji plus biocenoza pochwy, my zrobilismy jeszcze kariotypy, cftr, miałam trombofilie zrobiona.. chyba tyle. Wyniki wazne pol roku A cytologia rok

Do góry