reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Im więcej o tych dietach czytam, tym bardziej głodna jestem he he chociaż niedawno jadłam. Dziękuję za odpowiedź! To nie takie łatwe, tak z dnia na dzień wykluczyć tyle produktów, ale na szczęście zostaje jeszcze z czego wybierac. Najbardziej to mi doskwiera brak kawy z mlekiem, która wcześniej piłam średnio co dwie godziny.
Odstawiaj produkty etapami. Inaczej będzie Ci bardzo ciężko i możesz nie wytrzymać.

reklama
Im więcej o tych dietach czytam, tym bardziej głodna jestem he he chociaż niedawno jadłam. Dziękuję za odpowiedź! To nie takie łatwe, tak z dnia na dzień wykluczyć tyle produktów, ale na szczęście zostaje jeszcze z czego wybierac. Najbardziej to mi doskwiera brak kawy z mlekiem, która wcześniej piłam średnio co dwie godziny.
Możesz użyć czystego sojowego, ma chyba najmniej cukru z mlek roślinnych. Często piłam kawę z masłem i przyprawami typu goździki, kardamon, cynamon. To mocno podkręca metabolizm.

Ja pije kawe ale z mlekiem kozim. Nie czuje roznicy. Codziennie rano i pozniej około 12. Wiem, ze to nie jest łatwe tym bardziej ze ja uwielbiałam wypieki. Ale sprobuj, kombinuj i znajdziesz swoj złoty środek ;) A ty nie mialas przepisanej metforminy czy nie chcesz jej brac? Masz moze PCOS ?
Jak kupowałam taki prosto od kozy to była dla mnie za słona. Ale kakao specyficzne ok.

Po 1h, jak chcesz wiedzieć precyzyjnie to też po 2h ale jeśli zrobisz pełną krzywą to ten drigi wynik w sumie bez sensu bo mniej więcej analogia jest. Dobrze nie pamiętam ale 1h 180 2h 140, jak jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi.
Mam w domu glukometr, i jak wcześniej kiedyś raz na kilka miesięcy mierzyłam glukozę z samego rana, to zawsze była w normie, stąd nawet nie myślałam że mogę mieć problemy w tym kierunku. Ile czasu po posiłku powinnam sprawdzać cukier i jakie powinny być wartości?

Po 1h, jak chcesz wiedzieć precyzyjnie to też po 2h ale jeśli zrobisz pełną krzywą to ten drigi wynik w sumie bez sensu bo mniej więcej analogia jest. Dobrze nie pamiętam ale 1h 180 2h 140, jak jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi.
Nie wiem jakie wartości, ale mi kazano badać przed posiłkiem, potem 1h i 2h po.

reklama
Do góry