reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy w 22 tc powinnam już czuć często ruchy dziecka? To moja druga ciąża. Na wizycie lekarz powiedział że mam łożysko na ścianie przedniej czy przez to mogę czuć słabsze ruchy ? Pomóżcie bo już świruje że coś jest nie tak, przez kilka dni czułam ruchy a teraz jakoś tak słabiej :(
Prawda, jak lozysko jest na przedniej scianie to na tym etapie ruchy moga byc slabo wyczuwalne. Spokojnie.

reklama
Dziewczyny czy w 22 tc powinnam już czuć często ruchy dziecka? To moja druga ciąża. Na wizycie lekarz powiedział że mam łożysko na ścianie przedniej czy przez to mogę czuć słabsze ruchy ? Pomóżcie bo już świruje że coś jest nie tak, przez kilka dni czułam ruchy a teraz jakoś tak słabiej :(
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i czuje słabo ruchy. Teraz leci mi 39 tydzień i cały czas przez ten okres ruchy są takie delikatne i mało wyczuwalne i właśnie jestem po wizycie u lekarza i mówi że wszystko jest w porządku. Jak dobrze pójdzie przed świętami urodze bo już mam rozwarcie na 1 cm 🙂

A ja nie znoszę ryb właśnie.. wiem,ze zdrowe ale no nie mogę, rosną mi w buzi. Ja bardzo bardzo zmienilam swoje odżywianie i rzeczywiście, po 1.5 miesiaca czulam sie duzo lepiej niż wcześniej. A muszę dodać, ze wydawało mi sie, iż jem zdrowo. Maz sporty uprawia to i dobrze jemy.. A okazało się,że tłuszcz potrzebny w posiłkach, ze gotowane wcale dla nas niewskazane do spożycia od razu, tylko najlepiej na drugi dzien podgrzać.. I takie tam szczególiki.. naprawde mozna niewiele zmienić A już będzie dużo lepiej. I okazuje się, ze wcale nie trzeba się katować ;)
Dokładnie. tu chodzi o zmiane w zywieniu a nie katowanie sie. Naprawde mozna jesc smacznie i nie absolutnie nie głodować :)

Ja normalnie smaruje masłem, na to wędlina (jedna w mięsnym mają bez cukru, jeśli nie znajdziesz to możesz śmiało sobie upiec np piers w przyprawach czy inne miesko) A jak nie mam wędliny to klade same warzywa. Kupuje tez dżem jak mi się bardzo chce, Łowicz ma takie 100% z owoców i tam nie dodają cukru, pojawia się on naturalnie z owoców, w Biedrze tez z rapsodii mają 100% owocowe. Ogólnie musisz czytać etykiety. Na tej grupie czesto wrzucają zdjecia produktów z danego sklepu. Ja nie jestem nabialowa, rzadko jem jogurty, ale jak juz jem to kupuje w Biedrze do picia mają bez cukru jeden, wszelkie jogurty naturalne, typu greckiego, skyry.. jak mam ochotę na deser to wtedy miksuję ser mascarpone z jogurtem greckim, dodaje jakies orzechy, maliny i to jako krem pycha. Teraz jest trochę gorzej w sklepach z warzywami.. taka pora roku. Ale zawsze jak coś jem nawet z niedozwolonym składnikiem to kawalek warzywa staram się przemycić.
Ogólnie to co zmieniłam w zywieniu to to,ze nie slodze cukrem ani miodem herbaty (kawy nie pije, jak mi się zdarzy raz na miesiąc to pije i nie z mlekiem bez cukru), używam oleju tylko rzapakowego, naleśniki, omlety, chleb pieke z mąki orkiszowej i pszennej typu 1850, jak coś gotuje to jem to odgrzewane, rzadko ziemniaki- i tez tylko odgrzane, ryż tylko ciemny lub basmati, żadnych drobnyck masz typu kuskus, żadnych słodkich i gazowanych napoi, zero alkoholu ( nie lubie), jogurty naturalne- nie śmietana, nie wiem co jeszcze. Słodkie podjadam czasami- choc od wczoraj walka i się bronię! Mam nadzieje,ze wytrzymam;) jak mam kryzys to jem gorzką czekoladę, taką o dużym %, zalepiam się tym żużlem i przechodzi;)
Co do czekolady toja jem gorzka z lindta 85% z dodatkiem pomarańczy - tez pycha. Wiem ze ten dodate pomaranczy nie wskazany ale tez nie przesadzajmy :)

No i te słodycze.. To właśnie byla moja największa zmora.. Bo generalnie nie mam problemu z wagą, nigdy nie byłam "gruba", chipsy jadlam od czasu do czasu a wole chrupki.. alkoholu i innych używek zero.. A te słodkie.. jak usiadlam to czekolade od razu na raz, ptasie mleczko tez !
Ja znowu słodyczy nie potrzebuje. Ale odkad walcze z io i jak brałam mete to czasami az mi slinka na słodke leciała. Mnie gubiły weglowodany. I tez nie mialam problemow z waga stad tez nikt z lekarzy mi nie proponował tego badania.

Jaka metodę wybrać zapłodnienia
Plemniki 107 ml
Ruch 58
Morfologia tym razem 0%
HBA 48%
DNA 14%
Klinika proponuje ICSI MACS
Ja już sama nie wiem
Bo MACS działa na DNA a tu niby w normie, a tu HBA pod uwagę nie biorą.
Jestem głupia.

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i czuje słabo ruchy. Teraz leci mi 39 tydzień i cały czas przez ten okres ruchy są takie delikatne i mało wyczuwalne i właśnie jestem po wizycie u lekarza i mówi że wszystko jest w porządku. Jak dobrze pójdzie przed świętami urodze bo już mam rozwarcie na 1 cm [emoji846]
Ja chodzilam z 1cm dwa tygodnie i w koncu wywolywali. Rob przysiady, skacz na pilce, grunt zeby szyjka puscila i zaczela sie skracac.
Kciuki za swieta w komplecie [emoji16]

Co do naszych loginów :) nicków :)
Ja jak sie rejestrowałam u musiałam wybrac swój to tak sie tylko rozejrzałam wokół siebie i na parapecie stała bazylia :D nie przywiązywałam do tego uwagi. Ale komus sie moze kojarzyc np z BAZYLISZKIEM :szok:😁😁
@Netiaskitchen ty to w ogole masz nazwe hehehe do niczego nie potrafie dopasować :) a juz najbardziej mi sie podoba @fredka84 :D:D:D taka mała łobuziara, której wszedzie pełno :)

Ja chodzilam z 1cm dwa tygodnie i w koncu wywolywali. Rob przysiady, skacz na pilce, grunt zeby szyjka puscila i zaczela sie skracac.
Kciuki za swieta w komplecie [emoji16]
Dziękuję kochana za rady 😁na piłce ćwiczę ale właśnie dodam jeszcze przysiady i spacery żebym na święta już w domku była z mała 🙂🙂🙂lekarz też zalecił Przytulanki z mężem, aktywność fizyczna i powinno pójść 😊

reklama
Może tak być. Z czasem będzie kopać po wnętrznościach.

Do góry