reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki a co mogę bez recepty kupić na sen ? Chodzę jak zombie od chyba 3 tyg. Chyba za dużo myśle . Kładę się spać zmęczona jak niewiem a potem się wiercę do 23-24 i nie mogę zasnąć ;( a rano po 5 budzik dzwoni a ja depresji dostaje [emoji23] bo nie mogę oczow otworzyć . Wczoraj wypiłam podwójna melisę i nic. Mąż dzwoni i mówi żebym walnęła sobie piwko to zasnę.. yhy chciałabym . Chce coś skutecznego ale nie szkodliwego . Możecie coś polecić ?

reklama
Buuuuu ... dziewczyny bo zaczyna sie robic nie milo :( Dajmy sobie z tym spokoj :) przeciez mamy sie wspierac na tym forum :)
Mysle ze kazda z was ma swoje racje ale ja bym nigdy nie przystapila do in vitro bo chce miec blizniaki.
Swoja droga u mnie w rodzinie od strony mojej mamy sa czesto blizniaki. Np babcia byla z blizniakow a potem dwie kuzynki urodzily blizniaki. I tak sie zastanawiam jak to jest czy jest taka mozliwość ze podadza mi zarodek a on sie podzieli i z tego beda blizniaki?
Jest taka możliwość. W mojej półce wiekowej rzekomo przy podaniu 2 zarodków jest 20% szansy na bliźniaki, w tym jednojajowe. Poniżej 35 ponoć większe i dlatego podają tylko 1.

Dziewczynki a co mogę bez recepty kupić na sen ? Chodzę jak zombie od chyba 3 tyg. Chyba za dużo myśle . Kładę się spać zmęczona jak niewiem a potem się wiercę do 23-24 i nie mogę zasnąć ;( a rano po 5 budzik dzwoni a ja depresji dostaje [emoji23] bo nie mogę oczow otworzyć . Wczoraj wypiłam podwójna melisę i nic. Mąż dzwoni i mówi żebym walnęła sobie piwko to zasnę.. yhy chciałabym . Chce coś skutecznego ale nie szkodliwego . Możecie coś polecić ?
Spacer przed snem?
Podobno cieple mleko, ale ja nienawidze, wiec nie probowalam.
Spisz w ciagu dnia? Jesli tak to nie spij. Nie pij kawy ani herbaty z teina na noc.

Jest taka możliwość. W mojej półce wiekowej rzekomo przy podaniu 2 zarodków jest 20% szansy na bliźniaki, w tym jednojajowe. Poniżej 35 ponoć większe i dlatego podają tylko 1.
Ja mam 35 za chwile 36 i sie zastanawiam nad zabraniem 2, jesli bede miala w zanadrzu jakis zapas z nastepnej procedury ;)

W ciągu 4 lat przeszłam pozamaciczna , potem puste jajo, później biochem. O taki psikus . Za 2 miesiące kończę 35 lat i nie chce dłużej czekać na cud. Lekarze twierdzą ze to przypadki z tamtymi ciążami ale Niemam jajowodu jednego już po tamtej pozamacicznej w chodząc na monitoringi to jak na złość owu mam z tej strony kilka razy pod rząd . Robię badania które nic nie wykazują . Mąż od roku za granica i przez 12 cykli miałam 7 cykli nie z tej strony co trzeba . Udało się zajść w lipcu ale biochem
A jak z jakością Twoich pęcherzyków i pojemników męża? Też mam jeden jajowód całkowicie niedrożny i owulację częściej z tej strony. A drugi słabo ruchomy i dużo rzadziej z niego owulacja. Pocieszam się, że przy inv to nie problem. Nie wiem jak wyjdzie w praniu ale założyliśmy z Pawłem że próbujemy 3 4 razy max ze swoim materiałem genetycznym a jak nie wyjdzie to adoptujemy zarodek. Tyle że ja mam 38lat i niespecjalnie jest na co czekać.

Tez mam ten problem jak tylko klade sie do łóżka to zachwile zaczynam sie wiercic i co chwile albo mnie cos zaswedzi albo w nogach jakies skurcze i juz sie zaczelam zastanawiac czy nie mam jakiegos zespolu "niespokojnych nog" hehehe a pozniej taki sen jak bym nie spala a jednak czas leci. Tylko ze ja mam tak okresowo, falami i tez mysle ze jest to spowodowane moim nastrojem. Rano spi mi sie najlepiej a w pracy musze byc bardzo mocno skupiona bo podpisuje wazne dokumenty. Boje sie ze jak wezme jakies relanium czy cos podobnego to nie ogarne sie w ciagu dnia. Dzisiaj mam wolne wiec spokojnie spalam i sie w miare wyspalam. A jeszcze jak policze za ile godzin juz musze wstac to w ogole nie zasne. Kiedys chyba spalam godzine :) Staraj sie przed snem odstawic wszelkie urzadzenia elektroniczne i poczytaj ksiazke. Wtedy głowa skupia sie nad czyms innym i sen przychodzi. O tej porze roku dobbrze tez jesli nie na spacer to wywietrzyc mocno pomieszczenie w ktorym spisz. Ja sobie zakupilam tez stopery do uszu bo mi maz i psy pochrapuja :) Zawsze mozesz wziac jakies tabletki bez recepty ziołowe z melatonina, chociaz mi i tak nie pomagaja ale napewno troche cie wycisza. Ja z mezem czasami bralismy "Na sen". Lekarz z kliniki tez mi je polecał ;)

Nie jedz bezpośrednio przed snem. Tymbardziej nic słodkiego.

reklama
Musisz sama sprawdzić i spróbować zapytać w wybranej klinice. Mnie osobiście wydaje się że lekarz nie powinien wyrazić zgody. Możesz mieć dzieci to po co narażać się na stymulację i leki?
Dokladnie, jest cienka linia między chęcią dziecka a eksperymentami i zachciankami na dany typ narodzin, czy to płeć czy kolor oczu. Później in vitro ma opinie takie złe i wyzywaja nas od bezbożnic i wiedźm. @motylek24

Do góry