reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś❤❤❤

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):* Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

"Nie rezygnujmy z marzeń Trzymamy kciuki za wszystkie dziewczyny"

2019-10-22 juchaa_87 criotransfer✊
2019-10-25 Elizabeth68 wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-10-25 OlaMaKota1234 wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-10-25 Witamitawegaminka USG❤❤❤
2019-11-13 goffa13 echografia 1 trymestru
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-19 AleAle27 termin porodu
2020-03-22 anulka36 termin porodu

reklama
Wiesz jednak nie wytrzymalam..i juz siedze w poradni czekajac na wizyte. Zmartwienie o dzidzie wygralo...pierw narzekalam, ze wymioty ,rozbita ,bole brzucha i kiedy sie skoncza a teraz nagle jak wszystko reka odjal i dopiero sie wystraszylam ,ze tak nagle ucichlo..wole dla swietego spokoju dzis sie dowiedziec co z dzieckiem, co po tych wymiotach..i czy cos brac na to to przeziebienie. Narazie biore tylko sprey do nosa na katar dla kobiet w ciazy nic wiecej. Wizyta mi nie zaszkodzi a stres do 25 czy jest ok juz moze:) ten strach o dziecię chyba nigdy nie minie
Oczywiście , ja uważam, że i tak dostajemy pierd**ca w trakcie leczenia, procedur a później oczekiwaniu na betę , że jeśli taka mała kontrola pomoże w uzyskaniu spokoju , to warto. :)

Wiesz jednak nie wytrzymalam..i juz siedze w poradni czekajac na wizyte. Zmartwienie o dzidzie wygralo...pierw narzekalam, ze wymioty ,rozbita ,bole brzucha i kiedy sie skoncza a teraz nagle jak wszystko reka odjal i dopiero sie wystraszylam ,ze tak nagle ucichlo..wole dla swietego spokoju dzis sie dowiedziec co z dzieckiem, co po tych wymiotach..i czy cos brac na to to przeziebienie. Narazie biore tylko sprey do nosa na katar dla kobiet w ciazy nic wiecej. Wizyta mi nie zaszkodzi a stres do 25 czy jest ok juz moze:) ten strach o dziecię chyba nigdy nie minie
Jak to czytam, to jakbym siebie słyszała. Też bym poszła na wizytę, ale do najbardziej opanowanych to nie należę, więc tego... Pewnie wszystko będzie ok i się uspokoisz i od razu będzie wszystko lepiej. Buziaki i dawaj znać po wizycie to i my się uspokoi my z Tobą :)

Bede musiala wytrzymac do 25:( dziwne to dla mnie ,ze nagle wszystko ustalo ,wymioty,bole no jakby reka odjal. Mam nadzieje ,ze moze poorostu organizm zaakceptowal juz ciaze i pierwsze tyg objawow poprostu daly popalic i minely a nie ze cos sie zatrzymalo bo nie wyobrazam sobie...

To normalne, ja jednego wieczora mialam dość mocne przytulanki z kibelkiem a następnego dnia rano nic i tak przez tydzień nie byli żadnych dolegliwosci, też myślałam że to coś z dzidzia a to zupełnie normalny objaw :D

To tak moje ksiezniczki kochane....nawet jak bedzie goraczka z 37 38 to nie brac nic bo w 1 trymestrze bardziej szkodza dzidzi leki niz walka organizmu z przeziebieniem. Dopiero jak jest kaszel a wydzielina z nosa juz zolta zielona to predko do lekarza i lekarz oceni podawanie lekow do ryzyka. Mam tylko pic wode z cytryna i syrop z cebuli. Mam sie cieszyc brakiem objawow bo poki daly odpoczac to zbierac sily bo nie wiadomo kiedy wroca a juz coraz silniejsza nie bede do konca :) bo brzuchol bedzie rosl. Mialam usg przez brzusio nie dopochwowe i widac dzidziola i Pan dr mowi ,ze jest prawidlowo wszystko ,blaszki serdunia wyksztalcone i bije serdunio jak dzwon. Jak zwykle lzy szczescia i moge spokojnie spac....przez tydzien:) :) do nastepnej wizyty:) 25 powinnam dostac nuz karte ciazy jak bedzie ok i pomalu odstawiac leki...odstawiajac znow pewnie bede miala stres czy dzidziolowi nie zabraknie nic i jak zniesie przestawienie sie organizmu...no i tak ta moja panika juz sie nie skonczy chyba poki w ramiona je nie wezme...a znajac mnie to i w nocy bede sprawdzac czy oddycha itd..nie wiem kiedy to minie...po 10 latach walki chyba nuz poki nie umre to bede sie bala o swoje dzieciaki jak kazda matka:) zawsze....

To tak moje ksiezniczki kochane....nawet jak bedzie goraczka z 37 38 to nie brac nic bo w 1 trymestrze bardziej szkodza dzidzi leki niz walka organizmu z przeziebieniem. Dopiero jak jest kaszel a wydzielina z nosa juz zolta zielona to predko do lekarza i lekarz oceni podawanie lekow do ryzyka. Mam tylko pic wode z cytryna i syrop z cebuli. Mam sie cieszyc brakiem objawow bo poki daly odpoczac to zbierac sily bo nie wiadomo kiedy wroca a juz coraz silniejsza nie bede do konca :) bo brzuchol bedzie rosl. Mialam usg przez brzusio nie dopochwowe i widac dzidziola i Pan dr mowi ,ze jest prawidlowo wszystko ,blaszki serdunia wyksztalcone i bije serdunio jak dzwon. Jak zwykle lzy szczescia i moge spokojnie spac....przez tydzien:) :) do nastepnej wizyty:) 25 powinnam dostac nuz karte ciazy jak bedzie ok i pomalu odstawiac leki...odstawiajac znow pewnie bede miala stres czy dzidziolowi nie zabraknie nic i jak zniesie przestawienie sie organizmu...no i tak ta moja panika juz sie nie skonczy chyba poki w ramiona je nie wezme...a znajac mnie to i w nocy bede sprawdzac czy oddycha itd..nie wiem kiedy to minie...po 10 latach walki chyba nuz poki nie umre to bede sie bala o swoje dzieciaki jak kazda matka:) zawsze....

Nie zgodze sie. Paracetamol jest calkiem bezpieczny wiec jesli jest stan podgoraczkowy to warto wziac i rqtowac sie przed pogorszeniem stanu.

Nie zgodze sie. Paracetamol jest calkiem bezpieczny wiec jesli jest stan podgoraczkowy to warto wziac i rqtowac sie przed pogorszeniem stanu.
Tego to nie wiedzialam. Pytalam lekarza to odpowiedzial mi to co napisalam. No ale skarbnica wiedzy jestesciw wy kochane♡ to my przechodzimy, czytamy, uczymy sie metoda prob i bledow i chodzimy po tysiace lekarzy wiec wie sie czasem wiecej niz nie jeden lekarz byl w stanie sie nauczyc:p

Super to teraz odpoczywaj i ciesz się :happy:

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa. Jutro podchodzę do 3 transferu i bardzo się boję. Podchodzę dość późno bo to będzie mój 25dc. W 21dc miałam endometrium 16mm po 14dniach brania estrofemu. Czy moje endo nie jest zbyt duże?

Do góry