reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja nie rozumiem zalecania szczepień jeśli wyniki masz ogólnie ok..?!
Dla mnie to jest za duża ingerencja i bardzo kontrowersyjna metoda leczenia i rozwazalabym ja dopiero w ostatecznosci i przy zlych wynikach... ale to ja każdy podejmuje decyzje za siebie...
U Ciebie nie musi to być immunologia... Histeroskopie i laparoskopie miałaś robioną? Czasem problemem moze byc np jakis ukryty stan zapalny, przegroda macicy, nadmierna kurczliwosc itp. Słabe komórki, nasienie, zarodki...
Dla przykladu @annemarie miala chyba okolo 20 transferow na swoich komorkach i nic a na komórkach dawczyni zawsze cos zaskakiwalo a teraz ma bliźniaki...
Też nie za bardzo rozumie ale to tak jest przez odległość się dogadać...histeroskopoe miałam wycieli torbiel jakaś tam dziwna ale wycieli i nie ma . Nasienie słabe głównie z tego powodu in vitro ale widać że problem jest głębszy niż nam się zdawało. Ja mam mikrogruczolaka przysadki mózgowej i biore bromergon. Z poniedziałku wynik prolaktyny 30 więc nie dobrze co było zawsze ostatnio w normie nie wiem co się dzieje. Tsh z poniedziałku 2.30 więc też. Wyszło mi IO I dietą schudlam za szybki co mi się to nie podoba biorę metformax 500×2 dziennie. Nie wiem co jest nie wiem jak się bada komórki pewnie drogie to badanie

reklama
pięknie kochana gratuluje po raz kolejny :)

@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s

już kochana sklejam wszystko do kupy

UNO MOM

No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona :p :p :p :p :tak: :tak: :tak: i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.

estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost nie całe 100%

spodziewałam się wyniku jakies z 40

od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 90% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.

Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę

No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła ;-) ;)

- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!! :-) :) ;-) ;)

a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie
@Justyska13 Będzie dobrze, ważne że są przyrostu :) Kciuki będę napewno ✊✊

pięknie kochana gratuluje po raz kolejny :)

@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s

już kochana sklejam wszystko do kupy

UNO MOM

No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona :p :p :p :p :tak: :tak: :tak: i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.

estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost nie całe 100%

spodziewałam się wyniku jakies z 40

od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 90% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.

Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę

No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła ;-) ;)

- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!! :-) :) ;-) ;)

a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie
Myślę że jest super! I gratulacje ogromne. Proszę wpisać mnie na 4 sierpień na kolejny drugi transfer...

Gratuluje!!
Ja bym powiedziala tak:
JEST DOBRZE
pamietaj ze one na starcie byly wolniejsze - bo z 6 doby.
Moze dlatego sa spokojne / jest spokojny i zgodnie ze statystykami sobie ladnie rosnie
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Czekamy kochana na pikajace serduńko [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
to samo mówie że one są z 6 doby wię pewnie potrzebuja czasu a transfer był o 16 więc może to tez ma znaczenie. Położna mi powiedzaiła że te z crio czasem są wolniejsze.
trzymaj kciuki kochana dalej
a ja nadal za ciebie :) :) :)
@Justyska13 Będzie dobrze, ważne że są przyrostu :) Kciuki będę napewno ✊✊
Nie puszczaj, ja za ciebie ty za mnie :-) :)
Myślę że jest super! I gratulacje ogromne. Proszę wpisać mnie na 4 sierpień na kolejny drugi transfer...
Jeszcze nie dziekuję same wiecie jak to jest ja tej nerwówki teraz doświadczam fizycznie ;-) ;)
Jasne juz zaraz wpisuję i zaciskam kciuki
1564152960401.png

Odniosę się trochę do tych szczepień. Ja w poniedziałek mam 1 wizytę u prof. Malinowskiego. Dotychczas z immunologii miałam badane antykardiolipinie, przeciwciała przeciwplemnikowe, test Roma, Ca, Kir bx wszystko ok. Tak naprawdę jadę by sprawdzić nk, allo mlr i zobaczymy co z tego wyjdzie, jeśli będą zalecenia szczepienia to się szczepie. Dotychczas 5 transferów z 3 pełnych stymulacji z nasieniem dawcy, w 2 różnych klinikach i że wspomaganiem np accofil, atosiban. Uważam że wszystkie leki które przyjmujemy mają ogromny wpływ na nasz organizm, ja po acoofilu miałam wyniki morfologii jak osoba chora na białaczkę, leukocyty ok 3 razy przekroczone- po 3 miesiącach wszystko wróciło do normy. Oczywiście jeśli wyniki nie wskazują na potrzebę to może jest inna droga niższczepienie- o którym rzeczywiście mówi się jako ostatniej desce ratunku- ale ja to traktuje jako kolejną próbę diagnostyki i ewentualnego działania na rzecz pozytywnej bety, której dotychczas nigdy nie miałam. Laparoskopia i histeroskopie też za mna. Mam też znajomych, ktorym po 10 latach walki i 1 serii szczepień zaskoczyło i mają córeczkę. Uważam że skutki zarówno wszystkich leków w trakcie stymulacji, wlewów, szczepień, kroplówek będą znane za ok 50 lat, ale myślę też o naszej odpowiedzialności za własne zdrowie... Jeśli będą jakieś konsekwencje tych szczepien- będę musiała się z nimi zmierzyć, ale z racji tego że dotychczas nigdzie nie jest potwierdzone co dokładnie może być ich skutkiem ubocznym i czy na 100% wystąpi to u każdej kobiety, to uważam to za kolejny krok i próbę- zostania mamą.
Ja nie jestem ogolnie aż tak bardzo przeciwna szczepieniom i nie chce do nich nikogo zniechęcać tylko mysle że nie zawsze sa one konieczne bo są i inne przyczyny niepowodzeń...
Na wątku immunologicznym ovufriend jest dziewczyna która przeszla szczepienia w ciążę po nich nie zaszła później wyszlo ze ma przegrode macicy usunęła i teraz jest w ciąży.
Są bardzo różne przyczyny i każda z nas jest innym przypadkiem...
Trzeba szukać i próbować różnych sposobów...
A allo mrl jak nie byłaś nigdy w ciąży to i tak z tego co wiem bedzie 0, ale szczepienia zlecaja też przy rozjechanych cytokinach.
Będziesz u profesora w dobrych rękach i na pewno coś zaradzi... [emoji6]

Też nie za bardzo rozumie ale to tak jest przez odległość się dogadać...histeroskopoe miałam wycieli torbiel jakaś tam dziwna ale wycieli i nie ma . Nasienie słabe głównie z tego powodu in vitro ale widać że problem jest głębszy niż nam się zdawało. Ja mam mikrogruczolaka przysadki mózgowej i biore bromergon. Z poniedziałku wynik prolaktyny 30 więc nie dobrze co było zawsze ostatnio w normie nie wiem co się dzieje. Tsh z poniedziałku 2.30 więc też. Wyszło mi IO I dietą schudlam za szybki co mi się to nie podoba biorę metformax 500×2 dziennie. Nie wiem co jest nie wiem jak się bada komórki pewnie drogie to badanie

Mi endokrynolog powiedziala ze do zajscia w ciaze tsh powinno byc do 2,5 wiec jest w normie...
wiem ze teorie sa rozne ale jak bedziesz sie tak stresowac to prolaktyna tylko rosnie:((((
A torbiel mialas na czym??

reklama
Do góry