reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze to moze faktycznie jakos sei zepne i pojde w poniedziałek no zobacze. Boze niech wszystko rosnie i maluchy i beta trzymaj mamuśka kciuki :-)
Justysia przyrost jest w normie, może nie zabójczy ale jest!!! Teraz dalsze mooocne kciuki i będzie dobrze✊✊✊✊✊✊✊✊
Idź w poniedziałek bo przecież mnie palce uschną od tego zaciskania :D :D :D ;)

reklama
Trzymam mocno. [emoji110][emoji110] Chociaż jak na razie z bety bardziej stawiałabym na jedno maleństwo.

Właśnie doczytałam, że nie bardzo możesz w poniedziałek [emoji85] ale coś czuję, że bez niej możesz się stresować, a tu jednak potrzeba spokoju teraz dla Ciebie. [emoji8]
Dokladnie lepiej jak zroboe bede mniej sie stresowac. A jeszcze maz doprowadza mnie do szalu! Kawy nie wolno mipibc bo poronoe!!! Pyta soe czy lody mo nie zaszkodza?! Wiec soe go pytam co myslibo tym czy jak bedzoe mnie wkurzal to czu to nie zaszkodzi a ten ze on mnie nie denerwuje!!! Ee no oddychac nie moge chyba tez

pięknie kochana gratuluje po raz kolejny :)

@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s

już kochana sklejam wszystko do kupy

UNO MOM

No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona :p :p :p :p :tak: :tak: :tak: i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.

estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost 61%

spodziewałam się wyniku jakies z 40

od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 61% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.

Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę

No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła ;-) ;)

- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!! :-) :) ;-) ;)

a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie

Justys, dlatego kliniki każą badać betę w 10-12 dpt, bo różnie się to rozkręca. Twoje zarodki były z 6 doby, więc daj im trochę czasu. Wiem, że z betą różnie bywa, ale wygląda to na jedno Maleństwo, choć ja i tak ✊✊✊ za dwa serduszka ❤️❤️

Justys, dlatego kliniki każą badać betę w 10-12 dpt, bo różnie się to rozkręca. Twoje zarodki były z 6 doby, więc daj im trochę czasu. Wiem, że z betą różnie bywa, ale wygląda to na jedno Maleństwo, choć ja i tak ✊✊✊ za dwa serduszka ❤❤
ObyOby bylo jedno. Same wiecie jal to jest. Tez mo tak polozna mowila ze na spokojnie trzeba na to patrze. Aczkolwiek o tak mam wszystko z tylu glowy.

Dokladnie lepiej jak zroboe bede mniej sie stresowac. A jeszcze maz doprowadza mnie do szalu! Kawy nie wolno mipibc bo poronoe!!! Pyta soe czy lody mo nie zaszkodza?! Wiec soe go pytam co myslibo tym czy jak bedzoe mnie wkurzal to czu to nie zaszkodzi a ten ze on mnie nie denerwuje!!! Ee no oddychac nie moge chyba tez
@Justyska13 Tylko się nie denerwuj :rofl2: A co do kawy ja się chwilowo na inke przerzuciłam i pije filiżankę dziennie, więcej mi nie potrzeba, a lody co 2 -3 dzień :-) :)

Mnie też tak męczył, wymioty były może 2-3 razy. Mi pomagał imbir w każdej postaci - woda z imbirem do picia, sam imbir do żucia itp. Plus tabletki prevomit (wyciąg z imbiru lub cytryny) w pracy. Pomagało, jedyny efekt uboczny jest taki, że do dzisiaj nie mogę patrzeć na imbir ;)

Na wątku poronienia nawykowe jest kilka dziewczyn po szczepieniach, którym się udało. Na naszym to @dżoasia i jesli dobrze pamiętam @misis188
Pamiec niezawodna:) udalo sir po szczepieniacg i kolejne przed nami-start 16 września :)

Pamiec niezawodna:) udalo sir po szczepieniacg i kolejne przed nami-start 16 września :)
Wiem że pewnie nie raz pisałaś już jak to do tego doszło że aż szczepienia były potrzebne ?? Ile razy się nie udało jak to było u Was bardzo proszę napisz jeśli nie problem. Czyli wracacie po rodzeństwo.?

Kochane jak radzilyscie sobie z małym dzieckiem po transferze? Moja córka ma 1,5 roku, wychodzą jej dwie górne trójki i jest tylko mama i mama, najlepiej cały czas na rękach, a we wtorek transfer :/

reklama
Boze dziewczyny co za noc! Co za koszmary mialam! Ze nagle zaczelam krwawic az z tqkimi skrzepami i to nie bylo normalnie jakies plamienie i dzidzi juz nie bylo :-( :( Boze ale yo siedzie i mnie w glowie ten strach o ta bete! A jeszcze wczoraj do wieczora bolal mnoe brzuch caly czas jak na okres.

Dziewczyny brac ta nospe i buscopan?

Do góry