Też nie za bardzo rozumie ale to tak jest przez odległość się dogadać...histeroskopoe miałam wycieli torbiel jakaś tam dziwna ale wycieli i nie ma . Nasienie słabe głównie z tego powodu in vitro ale widać że problem jest głębszy niż nam się zdawało. Ja mam mikrogruczolaka przysadki mózgowej i biore bromergon. Z poniedziałku wynik prolaktyny 30 więc nie dobrze co było zawsze ostatnio w normie nie wiem co się dzieje. Tsh z poniedziałku 2.30 więc też. Wyszło mi IO I dietą schudlam za szybki co mi się to nie podoba biorę metformax 500×2 dziennie. Nie wiem co jest nie wiem jak się bada komórki pewnie drogie to badanieJa nie rozumiem zalecania szczepień jeśli wyniki masz ogólnie ok..?!
Dla mnie to jest za duża ingerencja i bardzo kontrowersyjna metoda leczenia i rozwazalabym ja dopiero w ostatecznosci i przy zlych wynikach... ale to ja każdy podejmuje decyzje za siebie...
U Ciebie nie musi to być immunologia... Histeroskopie i laparoskopie miałaś robioną? Czasem problemem moze byc np jakis ukryty stan zapalny, przegroda macicy, nadmierna kurczliwosc itp. Słabe komórki, nasienie, zarodki...
Dla przykladu @annemarie miala chyba okolo 20 transferow na swoich komorkach i nic a na komórkach dawczyni zawsze cos zaskakiwalo a teraz ma bliźniaki...
reklama
Cytrynka122
Fanka BB :)
@Justyska13 Będzie dobrze, ważne że są przyrostu Kciuki będę napewnopięknie kochana gratuluje po raz kolejny
@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s
już kochana sklejam wszystko do kupy
UNO MOM
No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.
estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost nie całe 100%
spodziewałam się wyniku jakies z 40
od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 90% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.
Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę
No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła
- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!!
a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie
monikao777
Myślę że jest super! I gratulacje ogromne. Proszę wpisać mnie na 4 sierpień na kolejny drugi transfer...pięknie kochana gratuluje po raz kolejny
@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s
już kochana sklejam wszystko do kupy
UNO MOM
No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.
estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost nie całe 100%
spodziewałam się wyniku jakies z 40
od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 90% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.
Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę
No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła
- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!!
a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie
Justyska13
to samo mówie że one są z 6 doby wię pewnie potrzebuja czasu a transfer był o 16 więc może to tez ma znaczenie. Położna mi powiedzaiła że te z crio czasem są wolniejsze.Gratuluje!!
Ja bym powiedziala tak:
JEST DOBRZE
pamietaj ze one na starcie byly wolniejsze - bo z 6 doby.
Moze dlatego sa spokojne / jest spokojny i zgodnie ze statystykami sobie ladnie rosnie
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Czekamy kochana na pikajace serduńko [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
trzymaj kciuki kochana dalej
a ja nadal za ciebie
Nie puszczaj, ja za ciebie ty za mnie@Justyska13 Będzie dobrze, ważne że są przyrostu Kciuki będę napewno
Jeszcze nie dziekuję same wiecie jak to jest ja tej nerwówki teraz doświadczam fizycznieMyślę że jest super! I gratulacje ogromne. Proszę wpisać mnie na 4 sierpień na kolejny drugi transfer...
Jasne juz zaraz wpisuję i zaciskam kciuki
.
Ostatnia edycja:
Forget-me-not...
Ja nie jestem ogolnie aż tak bardzo przeciwna szczepieniom i nie chce do nich nikogo zniechęcać tylko mysle że nie zawsze sa one konieczne bo są i inne przyczyny niepowodzeń...Odniosę się trochę do tych szczepień. Ja w poniedziałek mam 1 wizytę u prof. Malinowskiego. Dotychczas z immunologii miałam badane antykardiolipinie, przeciwciała przeciwplemnikowe, test Roma, Ca, Kir bx wszystko ok. Tak naprawdę jadę by sprawdzić nk, allo mlr i zobaczymy co z tego wyjdzie, jeśli będą zalecenia szczepienia to się szczepie. Dotychczas 5 transferów z 3 pełnych stymulacji z nasieniem dawcy, w 2 różnych klinikach i że wspomaganiem np accofil, atosiban. Uważam że wszystkie leki które przyjmujemy mają ogromny wpływ na nasz organizm, ja po acoofilu miałam wyniki morfologii jak osoba chora na białaczkę, leukocyty ok 3 razy przekroczone- po 3 miesiącach wszystko wróciło do normy. Oczywiście jeśli wyniki nie wskazują na potrzebę to może jest inna droga niższczepienie- o którym rzeczywiście mówi się jako ostatniej desce ratunku- ale ja to traktuje jako kolejną próbę diagnostyki i ewentualnego działania na rzecz pozytywnej bety, której dotychczas nigdy nie miałam. Laparoskopia i histeroskopie też za mna. Mam też znajomych, ktorym po 10 latach walki i 1 serii szczepień zaskoczyło i mają córeczkę. Uważam że skutki zarówno wszystkich leków w trakcie stymulacji, wlewów, szczepień, kroplówek będą znane za ok 50 lat, ale myślę też o naszej odpowiedzialności za własne zdrowie... Jeśli będą jakieś konsekwencje tych szczepien- będę musiała się z nimi zmierzyć, ale z racji tego że dotychczas nigdzie nie jest potwierdzone co dokładnie może być ich skutkiem ubocznym i czy na 100% wystąpi to u każdej kobiety, to uważam to za kolejny krok i próbę- zostania mamą.
Na wątku immunologicznym ovufriend jest dziewczyna która przeszla szczepienia w ciążę po nich nie zaszła później wyszlo ze ma przegrode macicy usunęła i teraz jest w ciąży.
Są bardzo różne przyczyny i każda z nas jest innym przypadkiem...
Trzeba szukać i próbować różnych sposobów...
A allo mrl jak nie byłaś nigdy w ciąży to i tak z tego co wiem bedzie 0, ale szczepienia zlecaja też przy rozjechanych cytokinach.
Będziesz u profesora w dobrych rękach i na pewno coś zaradzi... [emoji6]
Też nie za bardzo rozumie ale to tak jest przez odległość się dogadać...histeroskopoe miałam wycieli torbiel jakaś tam dziwna ale wycieli i nie ma . Nasienie słabe głównie z tego powodu in vitro ale widać że problem jest głębszy niż nam się zdawało. Ja mam mikrogruczolaka przysadki mózgowej i biore bromergon. Z poniedziałku wynik prolaktyny 30 więc nie dobrze co było zawsze ostatnio w normie nie wiem co się dzieje. Tsh z poniedziałku 2.30 więc też. Wyszło mi IO I dietą schudlam za szybki co mi się to nie podoba biorę metformax 500×2 dziennie. Nie wiem co jest nie wiem jak się bada komórki pewnie drogie to badanie
Mi endokrynolog powiedziala ze do zajscia w ciaze tsh powinno byc do 2,5 wiec jest w normie...
wiem ze teorie sa rozne ale jak bedziesz sie tak stresowac to prolaktyna tylko rosnie(((
A torbiel mialas na czym??
@Justyska13 Gratulacje kochana. Proszę teraz za mnie 3mac kciuki. W przyszła srode 31 robię test.
Dziś już jest 9dpt.
Dziś już jest 9dpt.
Życzę powodzenia!Myślę że jest super! I gratulacje ogromne. Proszę wpisać mnie na 4 sierpień na kolejny drugi transfer...
reklama
Justyska13
tak ja okolice i w rzeszowie w Parens się lecze i transferJustyska i Kama wy z Rzeszowa? Bo ja tak
Podziel się: