reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja po obu transferach miałam cb. Po pierwszym poroniłam badania i byłam u Pasnika, który właśnie zlecił mi szczepienia. Drugi transfer zrobiłam ryzykując bez szczepień, miałam mocno obstawiony lekami i znowu była cb. Także 26 sierpnia ruszam z szczepieniami. Tez się ich mega boje i do konca nie jestem przekonana.Wątek o poronieniach przeczytałam chyba cały i szczerze to niewiele mi dał. Sa dziewczyny, którym po szczepieniach się udało, a sa tez takie, którym nic to nie dało i dalej nie maja dzieci. Ja chyba jednak zdecyduje się je zrobic, bo chyba nie ma nic innego, bo może mi pomoc. Nie chce już ryzykować i przechodzić znowu to samo. A jak nie zrobie to bede cały czas się zastanawiać, co by było gdyby...

Ciężka to decyzja i ja traktuje ja jako ostateczność. A masz zbadane wszystko poza tym? Na jakie wyniki Paśnik zlecił Ci te szczepienia?

Dziewczynki mega mocne✊✊✊✊ za dzisiejsze wyniki i badania.
Tylko u nas jeszcze jeden jest problem że dawca ni3 może być mój maz bo był chory na raka jądra i musi być obcy dawca

Ja po obu transferach miałam cb. Po pierwszym poroniłam badania i byłam u Pasnika, który właśnie zlecił mi szczepienia. Drugi transfer zrobiłam ryzykując bez szczepień, miałam mocno obstawiony lekami i znowu była cb. Także 26 sierpnia ruszam z szczepieniami. Tez się ich mega boje i do konca nie jestem przekonana.Wątek o poronieniach przeczytałam chyba cały i szczerze to niewiele mi dał. Sa dziewczyny, którym po szczepieniach się udało, a sa tez takie, którym nic to nie dało i dalej nie maja dzieci. Ja chyba jednak zdecyduje się je zrobic, bo chyba nie ma nic innego, bo może mi pomoc. Nie chce już ryzykować i przechodzić znowu to samo. A jak nie zrobie to bede cały czas się zastanawiać, co by było gdyby...

Ciężka to decyzja i ja traktuje ja jako ostateczność. A masz zbadane wszystko poza tym? Na jakie wyniki Paśnik zlecił Ci te szczepienia?

Dziewczynki mega mocne✊✊✊✊ za dzisiejsze wyniki i badania.
A badania to potem napiszę bo nie pamiętam ale ogólnie wyszły ok i wtedy zlecił tylko imtralipid i nic więcej. I heparyna tyle że mi beta nawet nie ruszy nigdy nic A nic.
I odpisał że on widzi szczepienia teraz A może bym spróbowała jakieś accofil czy coś

A badania to potem napiszę bo nie pamiętam ale ogólnie wyszły ok i wtedy zlecił tylko imtralipid i nic więcej. I heparyna tyle że mi beta nawet nie ruszy nigdy nic A nic.
I odpisał że on widzi szczepienia teraz A może bym spróbowała jakieś accofil czy coś
Ja nie rozumiem zalecania szczepień jeśli wyniki masz ogólnie ok..?!
Dla mnie to jest za duża ingerencja i bardzo kontrowersyjna metoda leczenia i rozwazalabym ja dopiero w ostatecznosci i przy zlych wynikach... ale to ja każdy podejmuje decyzje za siebie...
U Ciebie nie musi to być immunologia... Histeroskopie i laparoskopie miałaś robioną? Czasem problemem moze byc np jakis ukryty stan zapalny, przegroda macicy, nadmierna kurczliwosc itp. Słabe komórki, nasienie, zarodki...
Dla przykladu @annemarie miala chyba okolo 20 transferow na swoich komorkach i nic a na komórkach dawczyni zawsze cos zaskakiwalo a teraz ma bliźniaki...

Po połówkowych... już połowa ciąży za mną
emoji7.png
emoji85.png

Wszystko u dzidzi prawidłowo się rozwija. Wagowo o tydzień do przodu czyli jak zwykle. Serduszko pięknie pracuje, każdy narząd jest i w dobrych parametrach. Torbielik się wchłonął także uff
emoji106.png
Położenie dziecka... Zmienne
emoji23.png

Zdjęciami się nie pochwalę, bo nic ciekawego nie dostałam. Za bardzo ruchliwe dziecko mam
emoji85.png
pięknie kochana gratuluje po raz kolejny :)
Wynik z prolaktyny ponad 30
Tsh 2.30
Mam dość płakać mi się chce, bromergon od 6 lat tsh źle mam dość
Dieta na IO za dużo schudlam i wysypuje mnie jak nastolakte wiedziałam że będzie źle znowu źle.
Nie radzę sobie z tym wszystkim
@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s
@Justyska13 czekam na dobre wiesci!!
emoji1307.png
emoji1307.png
emoji1307.png
już kochana sklejam wszystko do kupy
UNO MOM
Emocje siegaja zenituu!!!
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona :p :p :p :p :tak: :tak: :tak: i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.

estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost 61%

spodziewałam się wyniku jakies z 40

od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 61% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.

Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę

No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła ;-) ;)

- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!! :-) :) ;-) ;)

a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie

Ostatnia edycja:
reklama
pięknie kochana gratuluje po raz kolejny [emoji4]

@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s

już kochana sklejam wszystko do kupy

UNO MOM

No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona [emoji14] [emoji14] [emoji14] [emoji14] :tak: :tak: :tak: i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.

estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost nie całe 100%

spodziewałam się wyniku jakies z 40

od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 90% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.

Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę

No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła ;-) [emoji6]

- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!! [emoji4] [emoji4] ;-) [emoji6]

a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie

Gratuluje!!
Ja bym powiedziala tak:
JEST DOBRZE
pamietaj ze one na starcie byly wolniejsze - bo z 6 doby.
Moze dlatego sa spokojne / jest spokojny i zgodnie ze statystykami sobie ladnie rosnie
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Czekamy kochana na pikajace serduńko [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Do góry