@Justyska13 kiedy wynikiiii???
reklama
No właśnie,my tu czekamy@Justyska13 kiedy wynikiiii???
Tylko u nas jeszcze jeden jest problem że dawca ni3 może być mój maz bo był chory na raka jądra i musi być obcy dawcaJa po obu transferach miałam cb. Po pierwszym poroniłam badania i byłam u Pasnika, który właśnie zlecił mi szczepienia. Drugi transfer zrobiłam ryzykując bez szczepień, miałam mocno obstawiony lekami i znowu była cb. Także 26 sierpnia ruszam z szczepieniami. Tez się ich mega boje i do konca nie jestem przekonana.Wątek o poronieniach przeczytałam chyba cały i szczerze to niewiele mi dał. Sa dziewczyny, którym po szczepieniach się udało, a sa tez takie, którym nic to nie dało i dalej nie maja dzieci. Ja chyba jednak zdecyduje się je zrobic, bo chyba nie ma nic innego, bo może mi pomoc. Nie chce już ryzykować i przechodzić znowu to samo. A jak nie zrobie to bede cały czas się zastanawiać, co by było gdyby...
Ciężka to decyzja i ja traktuje ja jako ostateczność. A masz zbadane wszystko poza tym? Na jakie wyniki Paśnik zlecił Ci te szczepienia?
Dziewczynki mega mocne za dzisiejsze wyniki i badania.
A badania to potem napiszę bo nie pamiętam ale ogólnie wyszły ok i wtedy zlecił tylko imtralipid i nic więcej. I heparyna tyle że mi beta nawet nie ruszy nigdy nic A nic.Ja po obu transferach miałam cb. Po pierwszym poroniłam badania i byłam u Pasnika, który właśnie zlecił mi szczepienia. Drugi transfer zrobiłam ryzykując bez szczepień, miałam mocno obstawiony lekami i znowu była cb. Także 26 sierpnia ruszam z szczepieniami. Tez się ich mega boje i do konca nie jestem przekonana.Wątek o poronieniach przeczytałam chyba cały i szczerze to niewiele mi dał. Sa dziewczyny, którym po szczepieniach się udało, a sa tez takie, którym nic to nie dało i dalej nie maja dzieci. Ja chyba jednak zdecyduje się je zrobic, bo chyba nie ma nic innego, bo może mi pomoc. Nie chce już ryzykować i przechodzić znowu to samo. A jak nie zrobie to bede cały czas się zastanawiać, co by było gdyby...
Ciężka to decyzja i ja traktuje ja jako ostateczność. A masz zbadane wszystko poza tym? Na jakie wyniki Paśnik zlecił Ci te szczepienia?
Dziewczynki mega mocne za dzisiejsze wyniki i badania.
I odpisał że on widzi szczepienia teraz A może bym spróbowała jakieś accofil czy coś
Ruda08
Fanka BB :)
DooookladnieNo właśnie,my tu czekamy
Dooookladnie
Emocje siegaja zenituu!!!
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Forget-me-not...
Ja nie rozumiem zalecania szczepień jeśli wyniki masz ogólnie ok..?!A badania to potem napiszę bo nie pamiętam ale ogólnie wyszły ok i wtedy zlecił tylko imtralipid i nic więcej. I heparyna tyle że mi beta nawet nie ruszy nigdy nic A nic.
I odpisał że on widzi szczepienia teraz A może bym spróbowała jakieś accofil czy coś
Dla mnie to jest za duża ingerencja i bardzo kontrowersyjna metoda leczenia i rozwazalabym ja dopiero w ostatecznosci i przy zlych wynikach... ale to ja każdy podejmuje decyzje za siebie...
U Ciebie nie musi to być immunologia... Histeroskopie i laparoskopie miałaś robioną? Czasem problemem moze byc np jakis ukryty stan zapalny, przegroda macicy, nadmierna kurczliwosc itp. Słabe komórki, nasienie, zarodki...
Dla przykladu @annemarie miala chyba okolo 20 transferow na swoich komorkach i nic a na komórkach dawczyni zawsze cos zaskakiwalo a teraz ma bliźniaki...
.
Ostatnia edycja:
Justyska13
pięknie kochana gratuluje po raz kolejnyPo połówkowych... już połowa ciąży za mną
Wszystko u dzidzi prawidłowo się rozwija. Wagowo o tydzień do przodu czyli jak zwykle. Serduszko pięknie pracuje, każdy narząd jest i w dobrych parametrach. Torbielik się wchłonął także uffPołożenie dziecka... Zmienne
Zdjęciami się nie pochwalę, bo nic ciekawego nie dostałam. Za bardzo ruchliwe dziecko mam
@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej sWynik z prolaktyny ponad 30
Tsh 2.30
Mam dość płakać mi się chce, bromergon od 6 lat tsh źle mam dość
Dieta na IO za dużo schudlam i wysypuje mnie jak nastolakte wiedziałam że będzie źle znowu źle.
Nie radzę sobie z tym wszystkim
już kochana sklejam wszystko do kupy
UNO MOM@Justyska13 kiedy wynikiiii???
Dooookladnie
Emocje siegaja zenituu!!!
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.
estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost 61%
spodziewałam się wyniku jakies z 40
od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 61% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.
Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę
No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła
- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!!
a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie
Ostatnia edycja:
reklama
pięknie kochana gratuluje po raz kolejny [emoji4]
@Kamaaa mam w rzeszowie dobrego endo jak chcesz dawaj na priv możesz sie przynajmniej s
już kochana sklejam wszystko do kupy
UNO MOM
No dobra ja dziś luz pełny, zakupy z przyjaciółką, kawka ciacho kupę śmiechu bo wybierała sukienkę na wesele i w niektórych wygladała jak kwoka napierzona [emoji14] [emoji14] [emoji14] [emoji14] i wyniki odebrałam 30 min temu i SZOKKKKK!!!!!!
Nie wiem co ja sobie wyobrażałam ale sie zmartwiłam, że od razu mnie brzuch rozbolał.
estradiol 1463,8 pg/ml
progesteron 34,03 ng/ml
BETA HCG..............21 mlU/ml !!!!!!!!!!!!!!! i to mnie zmartwiło bo to 8dpt, a 6dpt było 13mlU/ml przyrost nie całe 100%
spodziewałam się wyniku jakies z 40
od razu zadzwoniłam do kliniki. Moja kochana położna mnie uspokoiła że min przyrost ma być 65%??? a u mnie jest 90% poza tym pozostałe hormony są swietne i że ma pacjętke teraz z beta 6dpt 3,5 i czekaja.
Ale przypomniałam sobie nasza @Pini88 która 8dpt miła 9,5 betę
No i tak recepta wypisana na wszystko włącznie z estradiolem, tamtej położnej coś się pomieszłąo tak mówiła ;-) [emoji6]
- zero sexu bo coa tam jakieś prostalglantyny bleble sie wydzielają - nie kumam ale nawet nie myśle o żadnym sexie przez dłłłłuuugi czas.
- mogę robić bete ale nie musze by się nie stresowąać i dać spokój zarodkom, ale u mnie to działa w druga stronę jak widać...
- WIZYTA PĘCHERZYKOWA 9 sierpnia!!!! trzymajcie kciuki bo oszaleje!!!!!! [emoji4] [emoji4] ;-) [emoji6]
a teraz wy mnie uspokujcie albo szczerze powiedzcie
Gratuluje!!
Ja bym powiedziala tak:
JEST DOBRZE
pamietaj ze one na starcie byly wolniejsze - bo z 6 doby.
Moze dlatego sa spokojne / jest spokojny i zgodnie ze statystykami sobie ladnie rosnie
[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Czekamy kochana na pikajace serduńko [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Podziel się: