reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moze u Ciebie bardziej podejrzewa ze ANA sa przyczyna niepowodzeń...
Czasem zleca kiry dopiero po kolejnym nieudanym transferze...
A nie wiem tez czy jedne wyniki na drugie nie maja wplywu bo np przy kirzeAA czesto i inne wyniki w parze wychodzą źle...
Nie wiem tak do konca jak to jest...
Ja jestem zdania ze jak juz sie decyduje na badanie immunologii to badalabym i te kiry na wszelki wypadek...
Może coś w tym jest, bo moje wyniki ogólnie były ok tylko to Ana123 dodanie, ale też wynik 1: 160 więc bez tragedii. Wiesz ja byłam u P w październiku, wtedy jeszcze nie słyszałem nic o kirach. Zrobiłam badania, ktore zalecił mi P. Teraz im bliżej transferu to stres rośnie i co nowego przeczytam to się zastanawiam, dlaczego ja tego nie miałam badanego...

reklama
W naturalnych staraniach raczej rzadko kto robi tego badania...
Gdyby kariotypy wyszly nieprawidlowe to mozna przebadac zarodki.
To badania genetyczne i wszedzie ich nie zrobisz. Zwykle w klinikach mozna zrobic a oni wysylaja dalej. Ja robilam w klinice przez Medgen
Czyli jesli wyjdzie zly to mozna zarodki przebadac przed podaniem? Przepraszam, ze tak glupio pytam ale nie wiem ;(

reklama
Do góry