reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam jestem nowa i szukam porady.
Miałam transfer w cyklu naturalnym i do 8dpt m brać prolutex 1×25g i Duphasotn 2×1.Czy jak odloze leki nie stracę ciąży?

reklama
Nie musisz robić ja zrobilam dla spokojniejszej glowy. Chociaz prawidlowy kariotyp tez wcale nie gwarantuje ze dziecko bedzie zdrowe. A nieprawidlowy ze bedzie chore. To tylko ryzyko.
Rzadko wychodza nieprawidlowosci w kariotypie ale musisz przemyslec co bys zrobila gdyby cos wyszło...
Dokladnie. Przemysle to i trzeba szybko podjac decyzje skoro tak dlugo sie na nie czeka. Na wyniki. A zrobie je w normalnym ambulatorium czy musze szukac jakis klinik najblizszych?

Jaki stres? Toć to szczęście pooglądać maluszka. [emoji7] Ty miałaś te testy robione, to dzidzia zdrowa i trzymaj się tego!

Ja na połówkowych będę już na 100 % znała płeć... no chyba że bobo się źle ułoży to będzie klops [emoji14]
Nie no szczescie ale ja to panikara jestem moja mama mowi do mnie Paulina zacznij cieszyc sie z ciazy a ja tylko zle mysli zeby chora nie byla I tak dalej

Dokladnie. Przemysle to i trzeba szybko podjac decyzje skoro tak dlugo sie na nie czeka. Na wyniki. A zrobie je w normalnym ambulatorium czy musze szukac jakis klinik najblizszych?
W naturalnych staraniach raczej rzadko kto robi tego badania...
Gdyby kariotypy wyszly nieprawidlowe to mozna przebadac zarodki.
To badania genetyczne i wszedzie ich nie zrobisz. Zwykle w klinikach mozna zrobic a oni wysylaja dalej. Ja robilam w klinice przez Medgen

Dziewczyny leczące się u Paśnika, może ktoś wie od czego zależy to ,że P niektórym zaleca badanie kir a niektórym nie??? Widzę ,że dużo Dziewczyn teraz dostaje to badanie. Ja byłam na wizytach u P w zeszłym roku, zalecił wtedy cytokiny, Imk i do powtórki Ana 1,2,3 bo Ana 1 miałam dodatnie. Miałam już badania na trombofilie, więc nie musiałam powtarzać. Z tych badań tylko Ana wyszły dodatnie i doc P zalecił immunosupresję, którą już przeszłam. Teraz przed transferem ostatniego zarodka,zastanawiam się czy wszystko już zrobiłam co mogłam......i te kiry mnie zastanawiają....
Moze u Ciebie bardziej podejrzewa ze ANA sa przyczyna niepowodzeń...
Czasem zleca kiry dopiero po kolejnym nieudanym transferze...
A nie wiem tez czy jedne wyniki na drugie nie maja wplywu bo np przy kirzeAA czesto i inne wyniki w parze wychodzą źle...
Nie wiem tak do konca jak to jest...
Ja jestem zdania ze jak juz sie decyduje na badanie immunologii to badalabym i te kiry na wszelki wypadek...

Badania były z tego co pamiętam to PC jądrowe PC antyplemnikowe kiry i jeszcze jakieś 2 ale nie pamiętam :( mamy 2 mrożaczki :)
A zrobilas juz te wszystkie badania w APC?
Bo jesli nie to polecam te badania ktore sa dostepne w kazdym labie robic gdzie indziej. ANA i różne przeciwciala... Na wszystkich badaniach to moze byc ogromna roznica w cenie...

reklama
Do góry