reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

nie to nie jest to samo. Badanie jest z krwi, na CFTR czeka sie ok 3 tyg a na kariotypy ok 6tyg. Kariotypy ok 450zł a CFTR 550zł chyba
I. Dziękuję. Mozesz cos wiecej powiedziec? Czy warto to robic? Bo dr nam podkreslal, ze oni do niczego tego nie potrzebują, a wyniki to są statystki. Muszą poinformować. Mam mętlik.

reklama
A powiedz mi kochana to nafanie z krwi? I czy jest drogie? Rozumiem,ze nie jest to to samo co te kiry?
U mnie w klinice kariotyp kosztowal 700zl od pary. Jeśli są nieprawidlowosci w kariotypie to mogą byc wady genetyczne u dziecka.
CFTR robil u nas tylko partner, ja mialam robic gdyby u niego wyszlo cos nie tak.
Bylo obowiazkowe bo obnizona liczba plemników w nasieniu. Kosztowalo 465zl

Aj mi to tam nawychodzilo troszku.
Mutacje w trombofilii wszystkie prócz jednej źle, zbyt duże Nk i coś tam jeszcze-nie pamiętam teraz dokładnie a zalecenia :2 tyg. Od 1dc encorton, azotropina, equoral w cyklu przed krio.
W cyklu z transferem prócz encorton już od dnia transferu neoparin 0,6-jak się uda to do dnia porodu
Jestem po tym samym zestawie, czekam na @ i umawiamy się na wizytę przed crio ostatniej Blastki ;)

Jaki stres? Toć to szczęście pooglądać maluszka. [emoji7] Ty miałaś te testy robione, to dzidzia zdrowa i trzymaj się tego!

Ja na połówkowych będę już na 100 % znała płeć... no chyba że bobo się źle ułoży to będzie klops [emoji14]
Aha oki kolejny stres sie szykuje dziekuje

Dziewczyny leczące się u Paśnika, może ktoś wie od czego zależy to ,że P niektórym zaleca badanie kir a niektórym nie??? Widzę ,że dużo Dziewczyn teraz dostaje to badanie. Ja byłam na wizytach u P w zeszłym roku, zalecił wtedy cytokiny, Imk i do powtórki Ana 1,2,3 bo Ana 1 miałam dodatnie. Miałam już badania na trombofilie, więc nie musiałam powtarzać. Z tych badań tylko Ana wyszły dodatnie i doc P zalecił immunosupresję, którą już przeszłam. Teraz przed transferem ostatniego zarodka,zastanawiam się czy wszystko już zrobiłam co mogłam......i te kiry mnie zastanawiają....

U mnie w klinice kariotyp kosztowal 700zl od pary. Jeśli są nieprawidlowosci w kariotypie to mogą byc wady genetyczne u dziecka.
CFTR robil u nas tylko partner, ja mialam robic gdyby u niego wyszlo cos nie tak.
Bylo obowiazkowe bo obnizona liczba plemników w nasieniu. Kosztowalo 465zl
No wlasnie... stad moj metlik w glowie, bo on nam powiedzial, ze nawet jak wyjda zle to nie jest powiedziane, ze beda te wady.. i zastanawiam sie, czy robic i wiedziec czy lepiej nie.. bo nie wiem czy to nie wplynelo by na podjecie decyzjo o in vitro.. ehh. Trudne to

reklama
I. Dziękuję. Mozesz cos wiecej powiedziec? Czy warto to robic? Bo dr nam podkreslal, ze oni do niczego tego nie potrzebują, a wyniki to są statystki. Muszą poinformować. Mam mętlik.
Nie musisz robić ja zrobilam dla spokojniejszej glowy. Chociaz prawidlowy kariotyp tez wcale nie gwarantuje ze dziecko bedzie zdrowe. A nieprawidlowy ze bedzie chore. To tylko ryzyko.
Rzadko wychodza nieprawidlowosci w kariotypie ale musisz przemyslec co bys zrobila gdyby cos wyszło...

Do góry