reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

nie to nie jest to samo. Badanie jest z krwi, na CFTR czeka sie ok 3 tyg a na kariotypy ok 6tyg. Kariotypy ok 450zł a CFTR 550zł chyba
I. Dziękuję. Mozesz cos wiecej powiedziec? Czy warto to robic? Bo dr nam podkreslal, ze oni do niczego tego nie potrzebują, a wyniki to są statystki. Muszą poinformować. Mam mętlik.

reklama
A powiedz mi kochana to nafanie z krwi? I czy jest drogie? Rozumiem,ze nie jest to to samo co te kiry?
U mnie w klinice kariotyp kosztowal 700zl od pary. Jeśli są nieprawidlowosci w kariotypie to mogą byc wady genetyczne u dziecka.
CFTR robil u nas tylko partner, ja mialam robic gdyby u niego wyszlo cos nie tak.
Bylo obowiazkowe bo obnizona liczba plemników w nasieniu. Kosztowalo 465zl

Aj mi to tam nawychodzilo troszku.
Mutacje w trombofilii wszystkie prócz jednej źle, zbyt duże Nk i coś tam jeszcze-nie pamiętam teraz dokładnie a zalecenia :2 tyg. Od 1dc encorton, azotropina, equoral w cyklu przed krio.
W cyklu z transferem prócz encorton już od dnia transferu neoparin 0,6-jak się uda to do dnia porodu
Jestem po tym samym zestawie, czekam na @ i umawiamy się na wizytę przed crio ostatniej Blastki ;)

Jaki stres? Toć to szczęście pooglądać maluszka. [emoji7] Ty miałaś te testy robione, to dzidzia zdrowa i trzymaj się tego!

Ja na połówkowych będę już na 100 % znała płeć... no chyba że bobo się źle ułoży to będzie klops [emoji14]
Aha oki kolejny stres sie szykuje dziekuje

Dziewczyny leczące się u Paśnika, może ktoś wie od czego zależy to ,że P niektórym zaleca badanie kir a niektórym nie??? Widzę ,że dużo Dziewczyn teraz dostaje to badanie. Ja byłam na wizytach u P w zeszłym roku, zalecił wtedy cytokiny, Imk i do powtórki Ana 1,2,3 bo Ana 1 miałam dodatnie. Miałam już badania na trombofilie, więc nie musiałam powtarzać. Z tych badań tylko Ana wyszły dodatnie i doc P zalecił immunosupresję, którą już przeszłam. Teraz przed transferem ostatniego zarodka,zastanawiam się czy wszystko już zrobiłam co mogłam......i te kiry mnie zastanawiają....

U mnie w klinice kariotyp kosztowal 700zl od pary. Jeśli są nieprawidlowosci w kariotypie to mogą byc wady genetyczne u dziecka.
CFTR robil u nas tylko partner, ja mialam robic gdyby u niego wyszlo cos nie tak.
Bylo obowiazkowe bo obnizona liczba plemników w nasieniu. Kosztowalo 465zl
No wlasnie... stad moj metlik w glowie, bo on nam powiedzial, ze nawet jak wyjda zle to nie jest powiedziane, ze beda te wady.. i zastanawiam sie, czy robic i wiedziec czy lepiej nie.. bo nie wiem czy to nie wplynelo by na podjecie decyzjo o in vitro.. ehh. Trudne to

reklama
I. Dziękuję. Mozesz cos wiecej powiedziec? Czy warto to robic? Bo dr nam podkreslal, ze oni do niczego tego nie potrzebują, a wyniki to są statystki. Muszą poinformować. Mam mętlik.
Nie musisz robić ja zrobilam dla spokojniejszej glowy. Chociaz prawidlowy kariotyp tez wcale nie gwarantuje ze dziecko bedzie zdrowe. A nieprawidlowy ze bedzie chore. To tylko ryzyko.
Rzadko wychodza nieprawidlowosci w kariotypie ale musisz przemyslec co bys zrobila gdyby cos wyszło...

Do góry