reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hehe też czekałam na @ i jeszcze 2 dni się spóźniła - jak nigdy ;) samo leczenie nie jest ciężkie, pod koniec głowa mnie bolała tak dziwnie, jeszcze czasem mnie boli. Przez pierwsze 10 dni nic nie czułam. Zaraz w następnym cyklu zabierasz Mrozaczka? A Tobie zalecił P badanie kir i allo mlr?
Mi nie zlecał allo, bo u mnie nie było poronien ani ciaz tylko raz CB. Takbeta zawsze 0,1 :(
Kiry miałam już zrobione.

Ech ani nie mówię mężowi bo będzie zły że gdzieś można było taniej :(
Nic nie mów - im mniej wie tym lepiej śpi :D :)

reklama
I. Dziękuję. Mozesz cos wiecej powiedziec? Czy warto to robic? Bo dr nam podkreslal, ze oni do niczego tego nie potrzebują, a wyniki to są statystki. Muszą poinformować. Mam mętlik.
U mojego męża jest mega złe nasienie i te badania były wymagane by sprawdzić czy niepłodność ma związek z wynikiem CFTR czyli geny odpowiedzialne za mukowiscydozę, a kariotypy to mutacje chromosomalne. My woleliśmy wykonać te badania by przynajmniej wiedzieć czy mąż nie jest nosicielem genu odpowiedzialnego za mukowiscydozę. Na szczęście okazało się że jest ok. Jeśli u męża wyszłoby że ma mutacje CFTR musiałabym robic jeszcze ja to badanie ponieważ jeśli dwoje osó, para jest nosicielem tego genu to u dziecka jest 25%że dziecko będzie zdrowe, 25% że będzie chore i 50% że będzie nosicielem. Przy tak słabym nasieniu jak ma mój mąż często wychodzą te mutacje, ale u nas nie wyszły. musisz sobie poczytać na necie o badaniu CFTR a niepłodność męska np.

U mojego męża jest mega złe nasienie i te badania były wymagane by sprawdzić czy niepłodność ma związek z wynikiem CFTR czyli geny odpowiedzialne za mukowiscydozę, a kariotypy to mutacje chromosomalne. My woleliśmy wykonać te badania by przynajmniej wiedzieć czy mąż nie jest nosicielem genu odpowiedzialnego za mukowiscydozę. Na szczęście okazało się że jest ok. Jeśli u męża wyszłoby że ma mutacje CFTR musiałabym robic jeszcze ja to badanie ponieważ jeśli dwoje osó, para jest nosicielem tego genu to u dziecka jest 25%że dziecko będzie zdrowe, 25% że będzie chore i 50% że będzie nosicielem. Przy tak słabym nasieniu jak ma mój mąż często wychodzą te mutacje, ale u nas nie wyszły. musisz sobie poczytać na necie o badaniu CFTR a niepłodność męska np.
Dziekuje za dokladne wyjasnienie. Maz ma dobre wyniki. Ale chyba zrobimy te badanie wlasnie dla pewnosci. Moze lepiej miec caly pakiet od razu niz potem znow jezdzic, robic, szukac..

Nawrot ostry graves- basedow, tsh przez pół roku na nieoznaczalnym poziomie (>0,006) :(
Ft3, ft4 ponad normy dwa razy. Nooo...
Było nieciekawie
Ale walczymy _teraz między 0.7 a 1,2
aa to ty w drugą stronę, u mnie tsh sięgało ostatnio do 4.. dziś mam wizytę i zobaczę co endo mi powie bo prolaktyna ponad 40 a norma do 23

no ja na szczęście choć prolaktynę i homocysteinę mam oki ;)
koniecznie ustabilizuj tarczycę przed kolejnym podejściem!
teraz już mi spadła, do 1,4 wiec sądzę że przyczyną był encorton. Powiem dziś do endo by zbić co najmniej tsh do 1, by później przy crio przy encortonie dalej tak szybko nie skoczyło do góry.

dzwoniłam przed chwilą do nowego labu u nas i pani powoiedziała mi że bez problemu zrobi mi badanie glukozy i insuliny na czczo i po obciązeniu po 1h i po 2 h i nie musze mieć skierowania. także w poniedziałek ide na badanie. Była bardzo zdiwiona że nikt nie chce bez skierowania mi zrobić, powiedziała że przecież obciązenie jest 75 glukozy wiec tu nic mi się nie stanie.

reklama
dzwoniłam przed chwilą do nowego labu u nas i pani powoiedziała mi że bez problemu zrobi mi badanie glukozy i insuliny na czczo i po obciązeniu po 1h i po 2 h i nie musze mieć skierowania. także w poniedziałek ide na badanie. Była bardzo zdiwiona że nikt nie chce bez skierowania mi zrobić, powiedziała że przecież obciązenie jest 75 glukozy wiec tu nic mi się nie stanie.

mi też zrobią bez skierowania ale pani mówiła,że chcą bym napisała jakieś oświadczenie,że to na życzenie :eek:
podpiszę cyrograf nawet jak trza :-D:-D:-D:p:p:p
ja idę jutro a Ty kiedy??

Do góry