reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O Pani, czego ja nie miałam teraz.
Szczepienia limfocytami męża, potem doszczepianie od dawcy, łącznie 6x
Intralipid w 5dc, w przeddzień transferu, 2 tyg po i 4tyg po
Accofil 5 dni przed transferem domacicznie, od 2dpt co 3 dni podskórnie - do końca 6tc
Neoparin najpierw 0,4, potem 0,6, później 0,8 i teraz do końca ciąży 0,6
Cykl sztuczny na estrofemie 3x1
do transferu crinone 2x1 + duphaston 3x1
po pozytywnej becie prog był nisko więc dodatkowo dupek + prolutex 1x, później prolutex zwiększony na 2x1, po krwotoku zmiana crinona na luteinę podjęzykową. W dniu krwotoku kroplówka z atosibanuPrzed transferem naćpałam się relanium, spasmoliną, mefacitem i nospą.
Potem do bety prawie cały czas spasmolina 3x1 i mefacit 3x1, później doraźnie.
Jak mi się coś jeszcze przypomni to dam znać [emoji14]

A czego tu się bać, pęcherzyk taki tyci, a Ty taka duża :laugh2: :laugh2:

Dziekuje, bede sciagac[emoji3]
Rozumiem ze masz podwyzszone komorki nk? Cos jeszcze Ci wyszlo „nie tak”?
Rosnij duza mamuska[emoji3] niech krolewny rosna zdrowo!

reklama
No to będzie ciekawie, bo kobitki mi tego nie powiedziały... a na jutro rano muszę mieć. [emoji3525]
Najciekawsze, że glukoza i mocz już są... ehh
A to pewnie jeszcze będą, mi kiedyś dodali o 21.40. mi też nie powiedziały, dowiedziałam się dopiero prawie już oddając krew, bo zapytałam czy kurier już był (chodzę do punktu pobrań, bo w zamian za wyniki godzinę później, nie stoję wcale w kolejce) i Pani, że teraz zasady się zmieniły i będą dopiero jutro, no to wiecie ja wpadłam w panikę i czy mogę jeszcze zrezygnować i wtedy powiedziały o opcji na cito i anulowały zlecenie i kupiłam nowe z opcją na cito, nie wiem czy to coś dało, ale wyniki bety i progesteronu były na 12 z czymś, a oddałam krew o 8.09 (ale jeszcze przed kurierem na szczęście)

U nas moga byc cala dobe wprowadzone. Zdarzalo sie tez ze wyniki byly tylko pdf do systemu nie wprowadzili. Musialam dzwonic.
Dziewczyny, czy któraś się orientuje do której mogą być wyniki w diagnostyce estradiolu i progesteronu? Do tej pory ich nie mam. [emoji849]

Niech spadaja na drzwo ja z Duma wszystkim mowie jestem w ciazy a dziecko jest z in vitro I tyle jak sie nie podoba to spadowka
Ja tez nie ukrywam, gdyby sie czesciej o tym mowilo to przestaloby to byc wreszcie tematem tabu, polowa ludzi nie wie co to znaczy in vitro i od razu sa prawie oburzeni

(szwagierka opowiadała, ze gdy powiedziala tesciowej z ktora mieszka, ze ich sąsiadka jest w ciazy po in vitro, to tesciowa zareagowala slowami 'matko, święta! Bój się Boga, a oni sie tacy normalni wydawali' [emoji85][emoji41])

gdybym zaczynając starania wiedziala juz o tym jak ogromna liczba kobiet ma problemy i jak daleka droga jest czasami do pozytywnego testu, to nie plakalabym w 2 cyklu staran [emoji849] a tak sie o tym nie mowi na glos i kobiety przezywaja szok ze nie zachodzą od razu...

Kurde wchodzę dzisiaj do laboratorium żeby zrobić badanie hcg przed jutrzejszą wizyta, a tam mi babka mówi że sprzęt wymieniają i zawsze wyniki były po 2 godz a teraz wysyłają wszystko do Bydgoszczy i wyniki będą jutro ok 15...z tego wszystkiego odwołałam jutrzejszą wizytę w klinice, bo miałam ją mieć na 9:30 i na bank doktorek kręcił by nosem że nie zrobiłam dzisiaj bety i nie ma jak przyrostu sprawdzić, normalnie w du...ie jestem :frown:potem tak sobie pomyślałam że chociaż pójdę na miejscu do mojego gina na samo USG, ale nie odbiera póki co, ech zawsze pod górkę, a jutro miałabym przynajmniej jasna sytuację, tak przynajmniej myślę...

reklama
Do góry